تودیع های بدون حسابرسی
بالاخره حمیدرضا قمی هم، کرسی دبیری سازمان نصر تهران را ترک کرد. سازمان نظام صنفی رایانه ای در طی عمر هفت ساله خود، شاهد تودیع بسیاری از روسا و دبیران کشوری و استانی بوده، اما در این مراسم، همیشه جای بررسی و گفت وگو درباره کارنامه مسوول مربوطه خالی مانده است.
شاهرخ انوشیروانی
تحلیل کارنامه عملکرد مسوولان یک تشکل مردم نهاد بخش خصوصی، نه فقط امری مفید بلکه واجب و آخرین وظیفهای است که مدیران این تشکل در قبال اعضا دارند و فواید این رفتار مسوولانه، آنچنان واضح است که نیاز به توضیح نیست. سادهترین فایده بررسی کارنامه رییس یا دبیر سابق سازمان این است که رییس یا دبیر بعدی هم میداند که روزی، پاسخگوی نقاط قوت و ضعف خود خواهد بود.
در عین حال شاهد بوده ایم که تعیین روسای سازمان، حاصل تلاش ائتلافهای انتخاباتی بوده که در دورههای قبل، علاوه بر کرسی ریاست، در تعیین اعضای هیات مدیره و ساختار و آرایش تیم مدیریتی سازمان، موثر بودهاند. بنابراین به عنوان مثال، تحلیل عملکرد دوره دوم سازمان نصر کشور (یا دوره سوم استان تهران)، نه نقد و بررسی عملکرد شخص رییس، بلکه ارزیابی قدرت تشخص و نقاط ضعف و قدرت افراد ایجادکننده تیم ائتلاف است.فایده سوم این حسابرسیها هم، استفاده از نتایج گذشته، به عنوان چراغ راه آینده است تا رفتارهای مثبت و مناسب، تقویت و از تکرار اشتباهات قبلی، اجتناب شود.فایده آخر، آن است که ابهامات، رفع شده، محدودیتها برای اعضای صنف، روشن میشود و در مواردی که مسوولی، مدبرانه عمل کرده، حسن تدبیر وی، بیشتر آشکار شود و نام نیکی از او در اذهان صنف، نقش ببندد.
توقف انتشار ماهنامه تکفا، تسویه نشدن حساب بدهکاران نمایشگاه الکامپ و تکفا، وصول نشدن حق عضویتها، وضعیت سایت سازمان، پیگیری نشدن توافقنامه با سازمان استاندارد در دوره دوم، فقدان روابط عمومی فعال، استفاده نکردن از فرصتها تاسیس نشدن معاونتهای وعده داده شده دردبیرخانه، و موارد متعدد و مشابه، سوالاتی است که در آینده باید در نقد وجه کشوری دبیرخانه سازمان، به آنها پرداخت.