آیتاللهی اول، داننده دوم
اعضای شورای مرکزی نظام صنفی رایانه ای کشور انتخاب شدند
مجمع عمومی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور روز چهارشنبه 12 بهمن ماه با حضور اعضای هیات مدیره استان ها در محل سالن خواجه نصیر کانون اسلامی انصار برگزار شد تا صنف، علاوه بر بررسی و تصویب گزارش ها و صورت های مالی سومین شورای مرکزی سازمان را هم بشناسد.
گزارش خلاصه مجمع عادی هیات عمومی سازمان نصر کشور را می خوانید.

تعامل هم افزا شعار نبود، الزام بود
پرویز رحمتي، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در گزارش خود به مجمع سازمان نصر کشور گفت: در پايان دوره دوم شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانهاي به سر ميبريم و به هر حال هر پديدهاي آغاز و پاياني دارد. اما مهم اين است كه ما در فرآيندهاي در حال طي شدن صرف نظر از اینکه نيت و جهتگيري چه باشد و به دنبال رسيدن به چه اهدافي باشيم، احساس كنيم كه علاوه بر اشتباهات و با وجود دستاوردها، صادقانه آنچه را كه در توان داشتيم ارايه كرديم.
وی افزود: به عنوان يكي از سازمانهاي فعال در كشور، شرايط محيطي كه در آن فعاليت ميكنيم به شدت متاثر از فوق مجموعههايي چه درون صنفي، چه فراگير و در مقياس كشوري داریم و رویکردهای دولت در زمینه فعالیت ما بسیار موثر است.
رحمتی با اشاره به پژوهشی که در وزارت علوم در رابطه با نگاشت آينده حوزه فناوری اطلاعات صورت گرفته، گفت: حوزه فناوري اطلاعات در مقياس كلان، از يك طرف متاثر از رويكردهای دولت است كه اين رويكرد میتواند متوجه صنعت فناوري اطلاعات يا توانمند سازي ساير بخشهاي اقتصادي باشد و از طرف ديگر، بحث مناسبات و روابط بينالمللي و منطقهاي را داريم.
وی افزود: در حال حاضر نگاه و جهت گیری دولت به اتكای آنچه در برنامه پنجم اتفاق افتاده، توانمند سازي بخشهاي مختلف اقتصادي است. ولي در عين حال به دليل تحريمها و برخي محدوديتها، ما در شرايط درونگرايي از نظر مناسبات و روابط منطقهاي و بينالمللي به سر ميبريم. يك نتیجه بديهي اين شرایط، اتكا به شبكه داخلي و شبكه ملي اطلاعات است. چون در چنين شرايطي رويكردهاي مبتني بر امنيت راهبردي رشد یافته و سعي ميكند غلبه پيدا كند. در كنار آن، اتكا به ظرفيت و توان داخلي برجسته ميشود و تلاش ميشود كه حتي المقدور از منابع خارجي استفاده نشود. همچنین در راستاي سياستهاي راهبردي امنيت ملي، اتكا به امكانات پايه همچون سيستم عامل ملي، موتور جستوجوي ملي و مواردي از اين قبيل برجسته میشود.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور افزود: این فضا، فضايي است كه در طول سه سال دوره دوم شورای مرکزی سازمان نصر کشور كمابيش وجود داشته است.
رحمتی گفت: به عنوان سازمان نظام صنفي رایانهای، از مقطعي كه وزاري جديد معرفي شدند صراحتا اعلام کردهایم که باید بين اهداف امنيت راهبردي ملي و اهداف توسعه راهبردي ملي تناسب وجود داشته باشد.
رحمتی با بیان اینکه سياست تعامل هم افزا با دولت يك شعار نبود بلکه يك الزام بود، گفت: ما به این الزام قلبا باور داشتيم، متعهد بوديم و باید در اين جهت حركت ميكرديم. چون براي خودمان به عنوان تشكل فراگير بخش خصوصي در ايجادتعادل بين اين دو نوع هدف، اين نقش را قايل بوديم.
دستاوردهای تعامل هم افزا
رحمتی سپس به بیان دستاوردهای این سیاست در تعامل با دولت پرداخت و گفت: در اكثرقريب به اتفاق نهادها و ساختارهاي تصميمگيري در حوزه فاوا حضور فعال و موثر داشتهایم و از تدوين برنامه گرفته تا كميتههاي مربوط به ساختار كارگروه مديريت فاوا و يا نهادهايي كه موردي در اين دوره سه ساله تشكيل ميشدند و راجع به مساله خاصي ميخواستند اتخاذ تصميم كنند، حضور سازمان موثر بوده است.
رحمتی افزود: وقتي از سطح مديريت كلان و ارشد فاصله بگيريم، درسطح مديريت مياني، با معضلات جدي مواجه بودیم.
وی افزود: برخي از دوستان دولتي بسیار رندانه با رودررو قراردادن تشكلهاي قانوني، سعی میکنند حضور بخش خصوصي را کمرنگ کرده و تصدي گري دولت را بر خلاف قوانین و خواست نظام توسعه دهند. اما موفق شديم بين دو نهاد قانوني سازمان نصر و اتحاديهها در مقياس كشوري و استانها هماهنگی ایجاد کنیم و ديگر تقابل ديدگاه و تضاد منافع نداريم و تمام هم و غم ما استفاده از ظرفيت مشترك براي رسيدن به اهداف
مشترك است.
رحمتی گفت: اینکه مديران مياني از اعمال تصدي گري دست بر نمي دارند نشان دهنده اين است كه ما باید تلاش مان را بيشتر كنيم.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور بااشاره به تجربه سازمان در خصوص تعامل با تشکلهای بین المللی در دوره دوم، گفت: سازمان مي تواند حفظ هويت بخش خصوصي خود، نماينده جمهوري اسلامي ايران در بسياري از نهادهای بین المللی باشد و در رابطه با دور زدن تحريمها از ظرفيت تعامل با تشكلهاي بينالمللي و منطقهاي و كشورهاي همجوار استفاده كند. حضور سازمان در اتحاديه فناوري كشورهاي عرب و اتحاديه بين المللي فناوري جهاني و تعاملاتي كه در ارتباط با برخي نهادها نظيرIGF برقرار شده، بازتاب اين واقعيت است كه سازمان ميتواند در اين شرايط حساس اين نقش را ایفا كند.
مهندس رحمتی اصل شفافيت، اولويت منافع صنفي نسبت به منافع فردي و بنگاهي و اصل احترام به راي اكثريت با حفظ مواضع انتقادي در چارچوب سازمان را از جمله اصولي كه سازمان بر اساس آن ايجاد شده و طي 6 سال گذشته در راستای آن حركت كرده است، برشمرد و ابراز اميدواري کرد که در آينده به پشتوانه تجربه 6 ساله، شاهد فضایي پرنشاط و شاداب و سازماني پربارتر باشیم.
نصر با6658 عضو
در ادامه حمیدرضا قمی، دبیرکل سازمان نصر کشور به ارایه گزارش فعالیت سازمان پرداخت و گفت: این گزارش انعکاس فعالیتهای عمده شورای مرکزی و دبیرخانه نظامهای صنفی رایانهای استانی در ششمین سال فعالیت سازمان است که بر اساس برنامه اصلاح شده نظام صنفی رایانهای و تاکید بر استراتژی «ساماندهی و رونق بازار بر مبنای رعایت حقوق اجتماعی و حیثیت حرفهای صنف و حقوق مصرف کننده از طریق تعامل هم افزا با دولت و بهره برداری از حداکثر قوای صنفی» تهیه شده است.
وی تعداد اعضای کنونی سازمان در نوزده استان را 6658 عضو در سه شاخه شرکتها، فروشگاهها و اشخاص حقیقی برشمرد که اعضای شاخه اشخاص حقیقی با 2395 عضو 97/35 درصد، اعضای شاخه شرکتها با 2944 عضو 21/44 درصد و اعضا شاخه فروشگاهی با 1485 عضو 82/21 درصد اعضای سازمان را به خود اختصاص
داده اند.
فصل اول گزارش عملکرد شامل معرفی ساختار اجرایی و عملکرد شورای مرکزی، فهرست مهمترین نشستهای دورهای اعضای هیات رییسه سازمان و نمایندگان شورای مرکزی با نهادهای دولتی و متولی در حوزه فناوری اطلاعات، معرفی شورای انتظامی، واحد بین الملل و کمیسیونهای تخصصی کشوری است. همچنین در فصل دوم دستاوردهای سه ساله فعالیت شورای مرکزی دوره دوم ارایه شده و فصل سوم نیز به بررسی عملکرد مالی سازمان در سال منتهی به 30 آذر ماه 1390 پرداخته است.
در ادامه جلسه مجمع، گزارش مالی سال منتهی به 30 آذر ماه 1390 توسط محمودرضا خادمی، خزانه دار سازمان ارایه و مورد تایید اعضا قرار گرفت. همچنین گزارش حسابرس توسط نماینده موسسه حسابرسی شاهدان و گزارش بازرس قانونی توسط کوروش بخشی، بازرس سازمان ارایه شد.
همچنین روزنامه فناوران اطلاعات نیز بار دیگر به عنوان روزنامه کثیرالانتشار سازمان انتخاب شد.
شورای سوم
اما شاید یکی از مهمترین بخشهای مجمع سازمان، انتخاب اعضای شورای مرکزی بود. کاندیداهای عضویت در شورای مرکزی به معرفی خود پرداختند و سپس، با رای گیری نتیجه انتخابات مشخص و اعلام شد.
در این انتخابات، همان گونه که برخی گمانه زنیها نشان میداد، در شاخه شرکتها کاظم آیت اللهی از استان اصفهان با تفاوت 6 رای آزاده داننده رییس نصر تهران را پشت سر گذاشت و با 117 رای بیشترین میزان آرا را به خود اختصاص داد و پس از داننده هم نظام الدین خوارزمیاز استان فارس سوم شد.
در شاخه فروشگاهها، در حالی که میرمهدی از اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران شانس برتر محسوب میشد، امیر قدسی از آذربایجان شرقی بالای سر میرمهدی قرار گرفت.
نکته قابل توجه در انتخابات شورای مرکزی سوم، سهم استان تهران است که با 5 عضو اصلی و 3 عضو علی البدل، سهم دوره گذشته خود را حفظ کرد. در این بین محمود اعلایی و سیامک پیربابایی به عنوان عضو علی البدل انتخاب شدند و آزاد معروفی، مجید صدری و رضا کرمیکسانی هستند که در کنار آزاده داننده، استان تهران را در شورای مرکزی نمایندگی
میکنند.
همچنین در ادامه این نشست و با برگزاری انتخابات آقایان سیدهادی آریا شکوه از استان قزوین به عنوان بازرس اصلی و سید علی موسوی از استان آذربایجان شرقی به عنوان بازرس علی البدل به مدت یکسال انتخاب شدند.
در پایان با اهدا لوح تقدیر از اعضای شورای مرکزی دوره دوم و مهندس رحمتی، رییس سازمان نصر کشور قدردانی
به عمل آمد.