فناوران- محمد گرکانی نژاد، رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور هم در این زمینه معتقد است سرعت بخشی به فضای تجارت الکترونیکی ضروری است چرا که امروزه با گسترش فضای مجازی و ارتباطات محکومیم نگاه تجارت الکترونیکی را جایگزین نگاه سنتی به فضای کسب و کار کنیم.
گرکانی نژاد در همایش نماد اعتبار الکترونیکی که در خراسان رضوی برگزار شد با بیان اینکه در حال حاضر همه قدرتهای تجاری دنیا استفاده از امکانات تجارت الکترونیکی را در دستور قرار داده و با استفاده از این امکانات به قدرت و جایگاه امروزی خود دست یافتهاند گفت: 13 کمپانی از 30 کمپانی اول جهان از روش تجارت الکترونیکی استفاده می کنند، گفت: تجارت الکترونیکی باید از طریق فرآیند بازاریابی، شناسایی و انتخاب کالا در فضای مجازی انجام شده و دارای دو بخش عمده فروشی و جزئی فروشی باشد.
گرکانی نژاد با اشاره به اینکه بحث محیط زیست در دنیا بسیار جدی است، عنوان کرد: تجارت الکترونیکی با روند حفاظت از محیط زیست منطبق بوده و تمام صنعت گران نیز علاوه بر وظایف تجاری خود در قبال محیط زیست وظیفه مشخصی دارند.
وی با بیان اینکه خرده فروشی اینترنتی 10 برابر عمده فروشی صورت می پذیرد، گفت: سهم خاورمیانه در تجارت الکترونیکی زیاد نیست اما بهره وری آن با سرعت به سمت آسیا در حال حرکت بوده و قلب تپنده آن نیز چین است.
گرکانی نژاد ضریب نفوذ اینترنت در ایران را حدود 70 درصد دانست و گفت: 35 درصد مردم ایران در فضای مجازی به عرضه کننده کالا به صورت الکترونیکی دسترسی داشته و به عنوان خریداران بالفعل بهترین فرصت را برای صنعت گران فراهم می کند.
وی با تاکید بر اینکه تجارت الکترونیکی باید از پرداخت الکترونیکی تفکیک شود، گفت: در بسیاری از کشورها کارت اعتباری به عنوان یک مزیت برای دسترسی سریع فروشنده به پول محسوب می شود، ولی اعتباربخشی به آن باید توسط مسئولان به صورت جدی دنبال شود.
وی رتبه ایران در تجارت الکترونیکی را 69 بیان و عنوان کرد: در سال گذشته حدود 52 هزار میلیارد تومان از طریق پرداخت الکترونیکی آنلاین به عرضه کنندگان ارائه شده است.
گرکانی نژاد با تاکید بر اینکه ارائه ایده های جدید باید محور اصلی تجارت الکترونیکی باشد، گفت: در سال 1395 باید میزان تجارت الکترونیکی را به 100هزار میلیارد تومان برسانیم.