fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 59582

دستگاه‌هایی که صنعت موبایل دنیا را دگرگون کرد

9 گوشی تاریخ ساز

هم اکنون بیش از 40 سال از عرضه گوشی های موبایل می گذرد و هر ماه و گاهی هر روز گوشی های جدیدی وارد بازار می شود. اما همه ما می دانیم که تلفن های همراه از ابتدا شکل و شمایل اینچنینی نداشتند و تحول زیادی در آنها رخ داد. با این حال فقط تعداد معدودی از گوشی های تلفن همراه تاثیر زیادی در صنعت موبایل گذاشت تا گوشی های مان امروز نقش دوربین، MP3 پلیر، رایانه جیبی، دستگاه پخش ویدیو و حتی ردیاب سلامتی و بهداشتی را بازی کنند.

ساحره چمنی

در این گزارش به گوشی های هوشمندی می پردازیم که بزرگ ترین سهم را در پیشرفت صنعت تلفن همراه ایفا کردند.


808 PureView نوکیا؛ انقلاب فناوری دوربین


پس از سال ها که گوشی های موبایل به دوربین مجهز شده بودند، نوکیا با گوشی 808 Pureview انقلابی در صنعت دوربین موبایل ایجاد کرد.



در حالی که دوربین گوشی های هوشمند از هشت مگاپیکسل تجاوز نکرده بود، نوکیا این گوشی را با دوربین 41 مگاپیکسلی سال 2011 معرفی کرد.


این حرکت نوکیا باعث شد تا شرکت های دیگر مثل اچ تی سی، سامسونگ، اپل و ال جی به ساخت گوشی هایی با دوربین پیشرفته روی بیاورند و از آن زمان صنعت دوربین روی گوشی های موبایل جان گرفت.


Galaxy S2؛ آغاز رقابت سامسونگ با اپل


سامسونگ سال2011 گوشی Galaxy S2 را فقط برای رقابت با آیفون اپل به بازار فرستاد، این گوشی فروش فوق العاده ای داشت و رکورد فروش آن 30 میلیون دستگاه بیش از گوشی های پرفروش بازار بود.



عرضه این گوشی به نوعی باعث پیشرفت آندرویید و حکمفرمایی این سیستم عامل در بازار موبایل دنیا شد.


Galaxy S2 یکی از موثرترین گوشی های هوشمند بازار بود. صفحه نمایش SUPER AMOLED، پردازنده دو هسته ای 2/1 گیگاهرتزی، دوربین 8 مگاپیکسلی و پشتیبانی از نسخه .3.4 Gingerbread سیستم عامل آندرویید ویژگی هایی بود که این گوشی را به دستگاهی پرفروش و رقابتی تبدیل کرد.



N8 نوکیا؛ آخرین عضو خانواده سیمبیان


نوکیا پس از سال ها عرضه گوشی مبتنی بر سیستم عامل سیمبیان، گوشی N8 را به عنوان آخرین گوشی با پشتیبانی از این سیستم عامل به بازار عرضه کرد.



این گوشی سال 2010 عرضه شد و به دلیل طراحی، دوربین پیشرفته و از سویی تجربه کاربری خوبی که نوکیا با سیمبیان داشت، از استقبال زیادی برخوردار شد.


2010 را می توان سالی مدرن برای بازار گوشی های هوشمند دانست، زیرا گوشی های مبتنی بر آندرویید در آن سال و همزمان با عرضه N8 محبوبیت زیادی یافتند. با این حال N8 یکی از گزینه های مهم برای کاربرانی بود که قصد خرید گوشی های گران قیمت داشتند.



پس از آن نوکیا همکاری خود را با مایکروسافت آغاز کرد و شروع به ساخت گوشی هایی با ویندوز فون کرد.


Lumia 800 نوکیا؛ شروع همکاری با مایکروسافت


اوج شکوفایی آندرویید و نیرو گرفتن سامسونگ و اپل، نوکیا همکاری خود را با مایکروسافت آغاز کرد و درست شروعی برای از دست دادن سهم بازارش بود. با این حال نوکیا مصمم و با اراده ساخت گوشی های ویندوز فونی را با عرضه Lumia 800 آغاز کرد. در حالی که این گوشی، از فروش خوبی برخوردار نشد و مورد استقبال قرار نگرفت، اما به دلیل اینکه نخستین گوشی هوشمند دنیا با سیستم عامل ویندوز فون 7.5 Mango بود، می توان از آن به عنوان یک گوشی تاثیرگذار یاد کرد. با این حال گوشی Lumia 800 طراحی فوق العاده ای داشت و صفحه نمایش ClearBlack آن از وضوح رضایت بخشی برخوردار بود.



عرضه این سیستم عامل نه تنها برای مایکروسافت، بلکه برای صنعت موبایل هم مهم بود، زیرا زمانی که اپل و گوگل بازار موبایل دنیا را در اختیار داشتند، مایکروسافت با عرضه ویندوزفون به رقیبی برای این دو شرکت تبدیل شد. البته حرکت مایکروسافت آغازی بر پایان نوکیا بود و چندی بعد هم که شرکت نوکیا به مایکروسافت فروخته شد.


سیمون IBM؛ تولد گوشی های هوشمند


Simon نخستین گوشی هوشمندی است که به بازار موبایل دنیا عرضه شده است.



این گوشی که سال 1994 با قیمت 899 دلار فقط در آمریکا عرضه شد، فقط یک ساعت برای مکالمه شارژ نگه می داشت و 510 گرم وزن داشت. با این گوشی می شد ایمیل و فکس فرستاد و از آن 50 هزار دستگاه فروخته شد.


R380 اریکسون؛ اولین گوشی سیمبیان


R380 نخستین گوشی هوشمندی است که با سیستم عامل سیمبیان عرضه شده است. سیمبیان تا زمانی که آیفون اپل وارد بازار شد، طلایه دار بازار گوشی های هوشمند بود.


این گوشی دارای صفحه نمایش تک رنگ بود و از شبکه GSM پشتیبانی می کرد.امکان نصب نرم افزار روی این گوشی وجود نداشت با این حال در آن زمان یکی از گوشی های سبک و قابل حمل به شمار می رفت.



Communicator نوکیا؛ یک گوشی اداری


9210 Communicator گوشی هوشمندی با ترکیب دستگاه PDA بود که امکان ارسال ایمیل را داشت و می شد از آن به عنوان یک گوشی مدرن استفاده کرد. صفحه نمایش این گوشی رنگی و مبتنی بر سیمبیان بود.



6200 بلک بری؛ ابداع صفحه کلید qwerty


شرکت بلک بری دستگاه پیجر ایمیل را سال 1999 عرضه کرد اما سال 2003 گوشی 6200 را با صفحه کلید QWERTY معرفی کرد که نخستین گوشی هوشمند دنیا با چنین قابلیتی بود.


این دستگاه ویژه ارسال و دریافت ایمیل طراحی شده بود، از سرویس های شبکه GSM پشتیبانی می کرد، بنابراین با شبکه های موبایل سراسر دنیا سازگاری داشت.




آیفون اپل؛ مفهوم تازه ای از گوشی هوشمند



از زمانی که استیوجابز سال 2007 گوشی آیفون را عرضه کرد، تحول بزرگی در صنعت موبایل و استفاده از صفحه نمایش تمام لمسی به وقوع پیوست. عرضه آیفون را می توان پایان عمر گوشی هایی با صفحه کلید QWERTY دانست. پس از عرضه آیفون امکان ارایه نرم افزار به گوشی های موبایل فراهم شد.



پس از آن هر مدل آیفون جدیدی که به بازار عرضه شد تحول جدیدی در بازار رخ داد و روی عرضه گوشی های دیگر هم تاثیر گذاشت.


آیفون 4s به سرویس دستیار صوتی Siri و آیفون 5S اسکنر اثر انگشت مجهز شد که هر کدام باعث تحولی عظیم در صنعت موبایل و استفاده از این دستگاه ها شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :