fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 61468

چینی‌ها قواعد بازی را به هم می‌زنند

موج بعدی صنعت موبایل را شیائومی ایجاد می کند، نه اپل

صنعت موبایل قدمت زیادی ندارد. بیشتر از 40 سال از عرضه نخستین گوشی موبایل دنیا نمی گذرد، اما در طول چهار دهه گوشی موبایل دستخوش تغییرات زیادی شده است.

ساحره چمنی

وقتی از موبایل صحبت به میان می آید همه افرادی که سنی حدود 30 تا 40 سال دارند، گوشی های نوکیا، زیمنس و موتورولا را به یاد می آورند و دستکم یکی از گوشی های قدیمی از این برندها را داشته اند.
نخستین گوشی های تاشو، نخستین گوشی های دوربین دار و صفحه رنگی را نوکیا به بازار آورد و این صنعت را متحول کرد، بعدها ضخامت کم مد شد و موتورولا در تحول این بازار سهم بسزایی داشت.
ارزان ترین و کاربردی ترین گوشی دنیا را نوکیا ساخت و با گوشی 1100 رکورد فروش 250 میلیون دستگاه را در سراسر دنیا زد که همه این اتفاقات نقش بزرگی در تغییر و تحول صنعت موبایل داشت.
اما هنگامی که سخن از هوشمند بودن گوشی های موبایل به میان می آید نمی توان اپل و گوشی آیفون را نادیده گرفت. از سال 2007 با عرضه نخستین آیفون، کاربرد گوشی های موبایل تغییر کرد. حرکت اپل و ساخت گوشی آیفون روی صنعت موبایل تاثیر بزرگی گذاشت، تا آنجا که همه تولیدکنندگان در سراسر دنیا ساخت گوشی هوشمند با نمایشگر لمسی را در دستور کار خود قرار دادند و علاوه بر شکل و شمایل که از گوشی های صفحه کلید دار با نمایشگر کوچک به دستگاه هایی با نمایشگر بزرگ و لمسی گرایید، روش استفاده از موبایل هم تغییر کرد.
بر این اساس سال هاست که اپل با عرضه هر گوشی آیفون جدیدی، فصل جدیدی از کاربرد موبایل را آغاز می کند و باعث می شود که هر سال همزمان با عرضه آیفون، تولیدکنندگان بزرگی مثل سامسونگ، هوواوی، اچ تی سی و حتی گوگل گوشی هایی بسازند که قابلیت رقابت با آیفون را داشته باشد.
با این حال نمی توان بر این باور بود که همیشه و تا ابد بازار موبایل و تغییر و تحول این صنعت فقط به دستان اپل صورت خواهد گرفت.
از چند سال گذشته علاوه بر افزایش تعداد کمپانی های سازنده گوشی ، شرکت های مختلف سعی می کنند فناوری هایی به کار ببرند تا عرصه را بر اپل تنگ کنند و بتوانند با این غول آمریکایی رقابت کنند.
بر این اساس از یکی دو سال گذشته تولیدکنندگان جدیدی از گوشه و کنار دنیا سر برآورده اند و با ساخت گوشی های هوشمند ارزان قیمت سهمی از بازار موبایل دنیا را به خود اختصاص می دهند.
در این میان تولیدکنندگان چینی پیشروترند. مثلا لنوو که از سال ها پیش یکی از بزرگ ترین بازیگران عرصه کامپیوتر و لپ تاپ بود، چند سالی است که ساخت گوشی موبایل را نیز در دست گرفته و هم اکنون در رده پنج تولیدکننده بزرگ گوشی هوشمند قرار گرفته و از سوی دیگر یکی از بزرگ ترین شرکت های مخابراتی دنیا، هوواوی را نمی توان نادیده گرفت که در طول سه سال گذشته توانسته بعد از سامسونگ و اپل، جایگاه سوم جدول تولیدکنندگان گوشی را به خود اختصاص دهد.
اما شرکت نوظهوری که این روزها سر و صدای زیادی به پا کرده و آن را « اپل چینی» می نامند، کمپانی شیائومی است که قدمت آن به چهار سال هم نمی رسد. اما توانسته قاعده صنعت موبایل را عوض کند.
این کمپانی چینی علاوه بر عرضه گوشی های هوشمند پیشرفته با طراحی همانند بهترین و گران ترین گوشی های دنیا، در میزان فروش هم رکوردهای جالبی به ثبت رسانده، به طوری که این روزها رکوردهایش را بر اساس تعداد فروش در ثانیه محاسبه می کند.
شیائومی ابتدا کار خود را در بازار چین آغاز کرد. بازار بزرگی که همه تولیدکنندگان برای ورود به آن تلاش می کنند. شاید یکی از مهم ترین امتیازات شیائومی را بتوان چینی بودن آن دانست زیرا معمولا در هر کشوری برندهای محلی جایگاه خاصی دارند، به ویژه در چین که یکی از بزرگ ترین کشورهای تولیدکننده در دنیاست. از سوی دیگر شیائومی بازارهای نوظهور را می شناخت و می دانست مردم در کشورهای جهان سوم به چه ابزاری نیاز دارند. بنابراین گوشی هایی با نمایشگر بزرگ و قابلیت هایی که نیاز اکثر این مردم بود قرار داد و در عین حال قیمت را تا آنجا که می توانست کاهش داد. سپس به بازارهای دیگر از جمله هند و پاکستان وارد شد و هم اکنون گوشی هایش را در بازارهای اروپا نیز به فروش می رساند.
اگر چه اپل همچنان فروش بالایی دارد، اما باید این نکته را در نظر گرفت که همه مردم استطاعت خرید گوشی های آیفون را ندارند. از سوی دیگر گرایش مردم به گوشی های هوشمند حتی در کشورهای درحال توسعه و جهان سوم باعث شده که کمتر به برند گوشی توجه کنند و بیشتر قابلیت های آن از جمله، نمایشگر بزرگ، پردازنده پرقدرت، دوربین و شارژ باتری را در نظر بگیرند.
در این میان نه تنها عرصه بر اپل تنگ می شود، بلکه شرکت های دیگر از جمله سامسونگ، سونی و اچ تی سی اگر هوشمندانه عمل نکنند، سهم شان را در بازار دنیا از دست می دهند.
بنابراین شیائومی یکی از بزرگ ترین تهدیدها برای تولیدکنندگان به شمار می رود و به نظر می رسد هم اکنون نوبت یک شرکت نوپای چینی است که صنعت موبایل دنیا را دگرگون کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :