fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 64977

فراز و فرودهای صنعت موبایل در سالی که گذشت

کم کم به روزهای پایانی سال 2014 نزدیک می شویم و مثل همیشه امسال هم با اتفاقات خوب و بد بسیاری همراه بود. تولیدکنندگان تازه ای در عرصه موبایل سر برآوردند، برخی از تولیدکنندگان دست از ساخت گوشی کشیدند، برخی از صنایع دیگر به صنعت موبایل گرایش پیدا کردند و بعضی از تولیدکنندگان مثل اپل ساخت گوشی با نمایشگر بزرگ را در دستور کار خود قرار دادند. در این گزارش به فراز و فرودهای صنعت موبایل در سال 2014 می پردازیم.

ساحره چمنی
 تمرکز روی سلفی با موبایل
تا یک دهه پیش عکاسی سلفی خیلی مرسوم نبود، گاهی افراد با دوربین های عکاسی به این شکل عکاسی می کرد که عکس های دقیقی از آب در نمی آمد و این عکس ها را افراد با یکدیگر به اشتراک نمی گذاشتند. امروز با وجود دوربین های ثانویه پیشرفته روی گوشی های موبایل و دسترسی به سرویس های شبکه اجتماعی، عکاسی سلفی با استفاده از موبایل محبوبیت زیادی پیدا کرده و شاید بتوان سال 2014 را اوج سلفی دانست.
در طول سالی که گذشت گوشی هایی با دوربین های ثانویه با کیفیت 5 تا 13 مگاپیکسل راهی بازار شد.
حتی نخستین گوشی هایی که دروبین جلو و پشت شان مگاپیکسل یکسانی داشت به بازار آمد. از سوی دیگر نرم افزارهای پیشرفته ای برای ثبت عکس با رزولوشن بالا ارایه شد. شرکت هایی مثل هوواوی و سامسونگ قابلیت عکاسی پانوراما را به دوربین جلوی گوشی برای زاویه دید بازتر افزودند تا کاربران بتوانند به شکل گروهی عکس سلفی بگیرند.

 ورود اپل به بازار فبلت ها
از زمان عرضه نخستین گلکسی نوت سامسونگ در سال 2011، گوشی هایی با صفحه نمایش بزرگ باب شد که بعدها نام فبلت به خود گرفت.
از این رو سال 2014 فبلت ها محبوبیت زیادی یافتنند. سامسونگ چهارمین نسل نوت را عرضه کرد، گوگل نکسوس 6 را با بزرگ ترین سایز صفحه نمایش تولید کرد و حتی برای علاقه مندان به سیستم عامل ویندوز فون گوشی لومیا 1520 و نسخه ارزان تر آن لومیا 1320 ارایه شد.
بر این اساس اپل هم سنت هر ساله اش را شکست و علاوه بر آیفون 6 با سایز صفحه نمایش 7/4 اینچی، نسخه ای با نام آیفون 6 Plus با نمایشگر 5/5 اینچی راهی بازار کرد.
این گوشی علاوه بر بازار آمریکا در سایر کشورها با استقبال خوبی مواجه شد.
  حذف نام نوکیا
ادغام یا واگذاری در صنعت موبایل هرگز بدون سر و صدا رخ نمی دهد.
چند سال پیش شرکت اچ پی پالم را خرید و این موضوع سروصدای زیادی به پا کرد. بعدها موتورولا به گوگل واگذار شد و تا مدت ها سوژه داغ رسانه ها شد، اما واگذاری موتورولا امسال به لنوو عجیب تر و پرسروصداتر بود. بلک بری هم سال سختی را گذراند و بارها اخباری مربوط به واگذاری آن به سایر شرکت های موبایلی منتشر شد، اما این کمپانی کانادایی از سقوط حتمی با عرضه گوشی پاسپورت نجات پیدا کرد.
یکی از داغ ترین خبرهای سال 2014 واگذاری نهایی بخش دستگاه های نوکیا به مایکروسافت و اعلام خبری مبنی بر عرضه نشدن گوشی با نام برند نوکیا بود.
نوکیا از سال 1990 تا دو سال پیش عصر طلایی خود را گذراند و تقریبا 14 سال حکمران بی چون و چرای بازار موبایل دنیا بود.
حال مایکروسافت جایگزین نام نوکیا شده و نخستین گوشی خود با نام Microsoft Lumia 535 را سال 2014 راهی بازار کرد.

 شارژ باتری با سرعت بیشتر
هر سال شاهد ارایه فناوری های جدیدی هستیم. امسال هم گوشی های هوشمند چه به لحاظ نرم افزاری یا سخت افزاری پیشرفت فوق العاده ای داشتند.
وضوح تصویر نمایشگر گوشی ها به 1440 پیکسل رسید و G3  و Note 4 به عنوان نخستین گوشی های هوشمند با نمایشگرهای Quad-HD راهی بازار شدند.  از سوی دیگر پردازنده چهار هسته ای Snapdragon 805 کوالکام جایگزین Snapdragon 801 شد. بر این اساس فناوری های پیشرفته تری روی گوشی های هوشمند ارایه شد که از آن جمله می توان به پشتیبانی از فناوری شارژ پرسرعت اشاره کرد.
بر این اساس فناوری Quick Charge 2.0 کوالکام روی گوشی Note 4 و Edge سامسونگ، Xperia Z3 سونی و Moto X و Droid Turbo موتورولا ارایه شد. با این فناوری باتری گوشی های مذکور سریع تر از قبل شارژ می شوند.

 رقابت در بازارهای نوظهور
در سالی که گذشت اکثر تولیدکنندگان گوشی های هوشمندی برای عموم مردم در سراسر دنیا ساختند. در حالی که سال 2013 فقط 55 درصد مردم در سراسر دنیا هدف تولیدکنندگان برای استفاده از این دستگاه ها بودند اما سال 2014 این رقم به 64 درصد افزایش یافت.
اگرچه گوشی های برخی از شرکت ها همچون اپل و سامسونگ در رده محصولات گران قیمت قرار می گیرند، اما شرکت های چینی همچون اوپو، زد تی ایی، لنوو و شیائومی برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار با گوشی های هوشمند ارزان قیمت به کشورهایی همچون هند و آفریقای جنوبی و خاورمیانه نفوذ کردند. همه بازارهای بزرگ پتانسیل خوبی برای رشد گوشی های هوشمند دارند و شرکت های چینی از این فرصت استفاده کرده و با عرضه گوشی های ارزان قیمت خود سهم خوبی از این بازارها را به خود اختصاص داده اند.  به علاوه گوگل امسال سیستم عامل Android One را ارایه کرد و همزمان این نسخه از پلات فورم گوگل توسط تولیدکنندگان هندی از جمله  Spice, Micromax و Karbonn مورد استفاده قرار گرفت. گوشی هایی مجهز به این سیستم عامل قیمتی حدود 100 دلار دارند.
گوگل معتقد است این رقم برای پنج میلیارد کاربر بعدی موبایل مناسب است.انتظار می رود گوشی های مجهز به این سیستم عامل در بازارهای اندونزی، فیلیپین و کشورهای جنوب آسیا عرضه شود.

 فناوری های کهنه
نوآوری به معنای تحول، دگرگونی و ارایه فناوری برای اکثر مردم است.
تولیدکنندگان ادعا می کنند که در تولید گوشی های موبایل نوآوری به خرج می دهند، مثلا افزایش طول عمر باتری یا افزایش مگاپیکسل دوربین. اما آیا این قابلیت ها را می توان نوآوری به حساب آورد.
مثلا امسال اچ تی سی روی دوربین جلوی گوشی Desire Eye فلش قرار داد، یا سامسونگ فناوری صفحه نمایش را در گوشی Note Edge متحول کرد. اما این گوشی ها به لحاظ جدید بودن شان مشکلاتی دارند و راه طولانی برای کاربردی شدن در پیش دارند.
بر این اساس هنوز در صنعت موبایل تحول عظیمی صورت نگرفته و لازم است نوآوری ها و تحول اساسی در این صنعت ایجاد شود. با این حال پروژه Ara که توسط گوگل در حال طراحی و آماده سازی است را شاید بتوان تحولی در صنعت موبایل دانست. این گوشی قابلیت تکه تکه شدن و جابه جایی سخت افزاری قطعاتش را دارد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :