fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 2760

رييس مركز مديريت راه‌هاي كشور در گفت‌و‌گوي اختصاصي با فناوران:

بدون بودجه 8 ميلياردی پروژه های وزارت راه را پيش مي بريم

رييس مركز مديريت راه هاي كشور با بيان اينكه كاربرد فناوري اطلاعات يكي از مهم ترين اركان اين مركز است، گفت: مركز مديريت راه هاي كشور بدون استفاده از بودجه 8 ميليارد توماني پروژه هاي خود را در كشور اجرايي كرده است.

گفت‌و‌گو: سيما ميداني

مسعود طبيبي با بیان اینكه اين مرکز در سال گذشته با بودجه 13 میلیارد تومان 540 ترافیک شمار، 130 دوربین نظارتی و چند طرح دیگر را راه‌اندازی کرده است، گفت: در سال 90 باید طرح‌های جدید را تنها با بودجه 8 میلیارد تومان به پایان برسانیم و متاسفانه هنوز هيچ بودجه‌اي در اين زمينه پرداخت نشده است.
رييس مركز مديريت راه‌هاي كشور با بیان اینکه اين مركز در سال 86 با نام اولیه "مرکز مدیریت اطلاعات راه‌ها" شکل گرفت و با تغییر مدیریت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در آبان ماه سال 87 با عنوان "مرکز مدیریت راه‌های کشور" فعالیت خود را ادامه داد، گفت: در شکل‌گیری اولیه این مرکز، بنابر این بود که تمام اطلاعات برخط سامانه‌های هوشمند جاده‌ای و خودرویی (ITS) به این مرکز منتقل شود و به‌کمک آنها مدیریت اطلاعات و عملیات حمل و نقل جاد‌ه‌ای صورت گيرد اما به‌تدریج، مدیریت سامانه‌های هوشمند میان دفاتر مختلف این سازمان توزیع شده و شرح وظایف مرکز تنها به راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند در اختیار (با تاکید بر راه‌اندازی دوربین‌های نظارتی) محدود شد.
وي افزود: از سال گذشته دسترسی به خروجی‌های مهم سامانه‌های هوشمندی چون دوربین‌های ثبت تخلف سرعت، تابلوهای پیام متغیر جاده‌ای و رهگیری گشت‌های راه به‌کمک GPS برخط  در دستور مركز قرار گرفت.

راه‌اندازي پايگاه اطلاع‌رساني وضعيت ترافيك راه‌هاي كشور
رييس مركز مديريت راه‌هاي كشور با اشاره به تمهيدات اين مركز براي تسهيل تردد مسافران در تعطيلات پايان هفته گفت: با راه‌اندازي پايگاه اطلاع‌رساني اين مركز مردم مي‌توانند در هر لحظه از شبانه‌روز از وضعيت ترافيكي جاده‌هاي كشور باخبر شوند. طبيبي با بيان اينكه در حال حاضر اطلاعات اوليه مسير‌ها و ترافيك راه‌ها در اين پايگاه اطلاع‌رساني موجود است، افزود: اطلاعات اين سايت در حال تكميل است و از طريق ترافيك‌شمارهاي آنلاين وضعيت ترافيك راه‌هاي كشور براي استفاده كاربران در سايت قابل رويت است.
رييس مركز مديريت راه‌هاي كشور گفت: اطلاعات ترافيكي 153 محور آنلاين مجهز به ترافيك‌شمار، شامل مسير‌هاي ترافيكي پرتردد و بالاتر از ظرفيت تردد در اين سايت قابل مشاهده است؛ همچنين اين سامانه به مردم كمك مي‌كند تا زمان سفر خود را تنظيم كنند و ترافيك در تمام ساعات شبانه‌روز توزيع شود. طبيبي گفت: مردم براي اطلاع از وضعيت راه‌ها و ميزان ترافيك مي‌توانند به پايگاه اطلاع‌رساني مركز مديريت راه‌هاي کشور به آدرس www.iran141.ir مراجعه كنند.

سامانه پيام كوتاه مركز
وي در تشريح يكي ديگر از اقدام اين مركز گفت: سامانه پيام كوتاه مركز به شماره 1000141 دوطرفه شده و مردم مي‌توانند در صورت مشاهده هرگونه مشكل ترافيكي، انسداد مسير و نقص فني، مراتب را سريعا از اين طريق گزارش دهند.
وي افزود: در صورت ارسال پيام كوتاه به سامانه مركز توسط مردم حتما براي پيگيري موضوع و اطمينان با آنها تماس گرفته خواهد شد.

مدیریت هوشمند جاده‌های کشور
رييس مرکز مدیریت راه‌های کشور در مورد مدیریت هوشمند جاده‌های کشور گفت: با توجه به محدودیت‌های فنی در راه‌اندازی سیستم نظارت تصویری در تمام نقاط جاده‌ای در کشور، این مرکز موفق به نصب دوربین‌های جدید به منظور کنترل هرچه بهتر جاده‌ها شده است.
وي در ادامه افزود: هم‌اكنون 130 دوربين در مسيرهاي جاده‌اي كشور نصب شده است و براي اتمام اين مسيرها به 230 نقطه، تنها نيازمند اختصاص بودجه به اين مركز هستيم.طبیبی گفت: با همکاری پلیس راهور ناجا، انتقال تصاویر مورد نیاز به مرکز پلیس راه انجام شده است که امید می‌رود با ادامه همکاری میان پلیس و مرکز مدیریت راه‌ها، شاهد مدیریت هر چه بهتر جاده‌های کشور با استفاده از سیستم‌های هوشمند نظارت باشیم.
وی با بیان اینکه مرکز مدیریت راه‌های کشور با برخورداری از تکنولوژی نظارت آنلاین جاده‌های کشور قادر است به یاری پلیس در مدیریت جاده‌ها بشتابد، افزود: تبادل تصاویر میان این مرکز و پلیس راهور ناجا قطعا اطلاعات آنلاین و جامعی را در اختیار مسوولان این بخش قرار خواهد داد.

دستیابی رانندگان به سیستم آنلاین هوشمند
طبیبی گفت: در حال حاضر مرکز مدیریت راه‌های کشور در تلاش است تا با مهیا کردن شرایط این امکان را به رانندگان ارايه کند تا آنان نیز به‌راحتی قادر به دستیابی به سیستم آنلاین هوشمند نظارت باشند.
این مقام مسوول با بيان اینکه این سیستم به کاربران امکان انتخاب مسیر صحیح در جاده‌های کشور را ارايه می‌کند، افزود: انتخاب ساعت مناسب سفر یکی دیگر از مباحثی است که این سیستم در اختیار استفاده کنندگان خود قرار می‌دهد.

امكان دريافت اطلاعات ترافيكي راه‌هاي كشور از طريق تلفن همراه
رييس مركز مديريت راه‌هاي كشور گفت: مردم مي‌توانند با دانلود نرم‌افزار اطلاعات راه‌هاي كشور از سايت مركز مديريت راه‌ها، اطلاعات مورد نيازشان را از طريق تلفن همراه خود دريافت كنند.
طبيبي افزود: اين نرم‌افزار اطلاعات لحظه‌اي از وضعيت محورهاي كشور را در اختيار افراد قرار مي‌دهد و آنان مي‌توانند با مراجعه به سايت iran411.ir برای دانلود اين نرم‌افزار اقدام كنند.

سامانه ترافیک شمار آنلاین راه‌ها (ستاره)
به گفته طبيبي، از آبان‌ماه سال 88 ایده آنلاین كردن ترددشمار الكترونیكی به صورت پایلوت در آزادراه قم-تهران اجرا شد و با توافقات انجام شده با مركز مدیریت راه‌های كشور نرم‌افزار اولیه براي نمایش و تحلیل و بررسی اطلاعات دریافتی از دستگاه تردد شمار ارايه شد.
به تدریج با افزایش شركت‌های طرف قرارداد مركز مدیریت راه‌های كشور در موضوع آنلاین‌سازی لزوم طراحی سامانه یكپارچه و مجتمع كردن اطلاعات دستگاه‌های ترددشماری در یك دیتابیس مرجع بیش از پیش احساس می‌شد و در نهایت از اسفند ماه سال 88 اقدامات لازم براي طراحی سامانه ترافیك شمار آنلاین راه‌ها (ستاره) به صورت شبانه روزی در طول 16 ماه گذشته انجام شد و هم‌اکنون اطلاعات تردد شماری بیش از 580 محور بر خط مربوط به هشت شركت مختلف در این سامانه یكپارچه شده و برای استفاده در سامانه‌های گوناگون ذیل در حال بهره برداری است كه نرم‌افزار گزارش‌گیری ستاره شامل گزارش‌های آماری، تحلیلی و نموداری است.

مهم‌ترين چالش‌هاي پيش‌رو
به گفته طبيبي، در اختیار نداشتن مسوولیت تامه راه‌اندازی بخش عمده‌ای از سامانه‌های هوشمند و استفاده از خروجی آنها در مدیریت راه‌ها و سفرهای جاده‌ای، نبود ساختار تشکیلاتی مصوب به‌رغم اهمیت نقش آن، عدم تفکیک وظایف با مرکز کنترل ترافیک ناجا که منجر به عدم استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود همکاری شده است مهم‌ترين چالش‌هایی بوده كه اين مركز  طي دو سال گذشته با آن روبه‌رو بوده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :