fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 79870

اعلام راهکار همایش مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی

وزارت بهداشت با پیامک وکدیونیک به جنگ داروهای تقلبی می رود

همایش مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی که روز پنج شنبه در هتل اوین تهران برگزار شد با هشدار در مورد فروش داروهای تقلبی در فضای مجازی به پایان رسید.

فناوران- در حالی که وزیر بهداشت و رییس پلیس امنیت سایبری کشور در مورد فروش داروهای تقلبی در فضای مجازی هشدار داده بودند، این موضوع در همایش مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی نیز مورد تاکید قرار گرفت.
حمید کیانی رییس پلیس فتای کشور پیش از این در توصیه به کاربران فضای سایبر گفته بود: بسیاری از داروها و مکمل های دارویی که در فضای سایبر برای فروش ارایه می شود غیرمعتبر هستند و هیچ گونه تاییدیه ای از مراکز ذی صلاح ندارند. همچنین در تبلیغات این نوع کالاها اطلاعاتی از جمله کشور سازنده، شرکت تولیدکننده، شرکت واردکننده و شناسنامه های فنی کالا به هیچ وجه ارایه نمی شود و تنها به مسائل جذاب نظیر خواص معجزه آسا و تاییدیه های جعلی که اغلب به موسسه غذا و دروی آمریکا نسبت داده می شود، اشاره می کنند.
تورج کاظمی معاون مبارزه با جرایم سایبری پلیس فتا نیز اخیرا از شناسایی هزار سایت فروش داروهای تقلبی خبر داده بود.
در همین حال در همایش روز پنج شنبه، رییس حفاظت و امنیت شرکت دارویی سانوفی که بزرگ ترین شرکت داروسازی در اروپا محسوب می شود گفت: متاسفانه 70 تا 80 درصد داروهای تقلبی در فضاهای مجازی در دنیا عرضه می شود. 
ادموند دارویو افزود: داروهای تقلبی که در فضاهای مجازی در نقاط مختلف دنیا عرضه می شود برچسب کانادا را دارند اما در صورتی است که این داروها در این کشور تولید نمی شوند.
وی ادامه داد: این داروهایی که برچسب کانادا خورده در تمامی نقاط دنیا تولید می شود و وارد چرخه دارویی کشورهای مختلف جهان شده و به بیماران داده می شود بدون اینکه بیمار اطلاعی از تقلبی بودن آن داشته باشد.
وی با بیان اینکه کشور آلمان تا حدود زیادی مشکل داروهای تقلبی در کشورش را حل کرده، تصریح کرد: مقامات گمرک در کشورها نظارت چندانی بر داروهای وارده ندارند اما می توان با نظام یکپارچه کدینگ بخشی از این مشکلات را حل کرد چرا که از طریق این نظام یک پارچه می توان از اصل یا تقلبی بودن دارو مطلع شد.
دارویو ادامه داد: باید نظامی برای کنترل دارو در سطح فضای مجازی داشته باشیم تا جلوی فعالیت افراد سودجو در حوزه داروهای تقلبی و قاچاق گرفته شود.
وی ادامه داد: در صورتی که سودجویان به جای کوکایین به سمت عرضه داروهای تقلبی بروند سوآوری بیشتری برای آنان دارد و متاسفانه هیچ نظامی در کشورها با ریسک بالا وجود ندارد که این افراد را مجازات کند.

  راهکار وزارت بهداشت برای مبارزه با داروهای تقلبی
مدیرکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو نیز در این همایش با اعلام اینکه ۶۰ درصد داروهای تقلبی سهم کشورهای در حال توسعه است، افزود: بیشترین داروهای تقلبی و قاچاق در کشورهای ترکیه و پاکستان تولید می شود.
پیرصالحی ادامه داد: از سالیان قبل برای جلوگیری از ورود داروهای تقلبی اقداماتی صورت گرفته است اما باید به این موضوع بیشتر توجه شود که دارو از کجا تولید، توزیع و به دست بیمار می رسد و می توان گفت که این داروها صاحب و متولی خاصی ندارند.
پیرصالحی با بیان اینکه برای جلوگیری ورود این داروها و شناسایی بهتر داروهای تقلبی و قاچاق برنامه ای با عنوان «کد یونیک» در کشور در حال انجام است که در این زمینه همکاری مردم را بیشتر نیازمندیم چرا که مردم باید کد دارو را از طریق پیامک به ما اطلاع دهند تا اطلاعاتی در خصوص اصل یا تقلبی بودن آن به بیمار بدهیم.
وی اضافه کرد: این موضوع به همکاری همه جانبه مردم و مسوولان نیاز دارد تا با مجهز کردن داروخانه هایمان بتوانیم این سیستم را ایجاد کنیم تا دیگر داروهای تقلبی و قاچاق وارد کشورمان نشود.
پیرصالحی ادامه داد: یکی از مباحث مدنظر سازمان غذا و دارو عدم ورود داروهای تقلبی و قاچاق است چرا که ممکن است این داروها سمی نیز باشند چون براساس آمارها در جهان ۸.۵ درصد داروهای تقلبی هستند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :