fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 36368
تاریخ انتشار : 1 آبان 1392 10:15

در گفت و گو با دبیر نصراستان تشریح شد

همه چیز درباره کنسرسیوم ارایه خدمات الکترونیکی قزوین

هفتم مرداد ماه سال جاری تفاهم نامه ای بین سازمان نظام صنفی رایانه ای و مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری قزوین برای مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در ارایه خدمات الکترونیکی امضا شد. براساس این تفاهم نامه کنسرسیومی از شرکت های فعال در حوزه ICT قزوین تشکیل شد که این موضوع ابهاماتی را برای برخی از اعضا در پی داشت. به همین دلیل گفت وگویی با حامد فتوحی، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای قزوین انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

به طور کلی طرح BOT چه مزایای دارد که پس از استان گیلان، نصر قزوین هم آن را اجرا کرد؟
همان‌طور که اطلاع دارید دولت براساس اسناد بالا دستی و مواد مرتبط با برنامه پنجم توسعه کشور موظف به ارایه خدمات الکترونیکی به مردم است. اما به دلیل نبود بودجه کافی نتوانست این کار را به نحو مطلوب انجام دهد. در همین راستا بخش خصوصی که دارای توان مالی بالایی هست وارد عمل می‌شود، سرمایه‌گذاری می‌کند و سیستم را طراحی و به بهره‌برداری می‌رساند. بخش خصوصی هم بعد از چند سال اصل پول خود را به همراه سود آن از محل کارمزد ارایه خدمات الکترونیکی برداشت می‌کند. بعد از این مرحله آن سرویس به صورت کامل به دستگاه اجرایی متولی آن خدمت ارایه می‌شود. در این خصوص جلسات کارشناسی متعددی صورت گرفت. همچنین بازدیدی از استان گیلان انجام شد و در نهایت با همه مشکلاتی که وجود داشت با عنایت مهندس لک، مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری این توافق‌نامه در هفتم مرداد ماه به امضای استاندار قزوین و طرفین دیگر توافق‌نامه رسید.
در حالی که توان انجام این کار برای بسیاری از شرکت‌های مطرح کشور که دارای تجربیات بالایی نیز هستند وجود دارد،‌ دلایل تشکیل این کنسرسیوم چیست ؟
واقعیت این است که شرکت‌های بزرگی در سطح کشور رایزنی کردند که مانند استان گیلان به صورت انحصاری این کار را در سطح استان قزوین انجام دهند. این کار شاید در مرحله نخست بهترین راهکار بود چون هم توان مالی بسیار بالایی داشتند و هم اینکه تجربه انجام پروژه‌هایی مشابه را در سطح کشور داشتند. اما با توجه به اینکه این توافق‌نامه بازار خوبی را برای شرکت‌های بومی‌ به همراه دارد سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در راستای وظایف خود که همان نظم بخشی و ساماندهی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است اقدام به رایزنی و جلب نظر مقامات استان برای انعقاد این توافق‌نامه با حضور اکثریت شرکت‌های بومی‌ کرد. اگرچه در ابتدا شاهد مخالفت‌هایی بودیم که خوب طبیعی بود ولی با حمایت‌های مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری این امر محقق شد.
چرا به طور مستقیم از یک یا چند شرکت استانی برای اجرای این توافق‌نامه استفاده نشده است؟
یکی از مشکلات و معضلات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت‌های کوچکی هستند که فقط در سطح خاصی حداقل از لحاظ توان مالی می‌توانند فعالیت کنند. استانداری و سازمان نظام صنفی به دنبال رشد شرکت‌های کوچک و تازه تاسیس در کنار شرکت‌های بزرگ‌تر و با حضور تمامی فعالان برای مشارکت در پروژه‌هایی که نیاز به سرمایه‌گذاری
بالایی داشت.
بعضی از همکاران معتقدند تشکیل این کنسرسیوم باعث به وجود آمدن رقیب در کنار شرکت‌های استانی می‌شود، نظر شما در این خصوص چیست؟
در استان‌های مختلف این کنسرسیوم تشکیل شده است. که حداقل 10 سال سابقه فعالیت دارند مانند ایریانا، یزد تکفا و یا شرکت صنایع انفورماتیک ایران. همه سهامداران آنها از شرکت‌های مطرح در سطح کشور هستند و هر روز بر تعداد سهامداران این شرکت‌ها اضافه می‌شود. اگر چنین دغدغه‌ای بود قطعا وارد عمل نمی‌شدند. واقعیت این است که شرکت‌های اینچنینی چون دارای سرمایه بالایی هستند وارد پروژه‌های کوچک نمی‌شود. در حقیقت به صرفه نیست.
آیا کنسرسیوم مذکور فقط برای اجرای این توافق‌نامه تشکیل می‌شود؟
نه. هدف از ایجاد این کنسرسیوم انجام پروژه‌های بزرگ که نیاز به توان مالی دارند است. مثلا پروژه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات خارج از کشور مانند حوزه خلیج فارس، عراق، افغانستان و غیره یا به طور مثال تاسیس انستیتو فناوری اطلاعات در سطح استان و بسیاری پروژه‌ای دیگر.
چرا نظام صنفی محور تشکیل این کنسرسیوم قرار گرفت؟
هدف و وظیفه اصلی تشکیل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نظم بخشی و ساماندهی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که یکی از شاخص‌های آن حمایت از فعالان بخش خصوصی بومی ‌در سطح استان است.
آیا اشخاص حقیقی هم می‌توانند سهام خریداری کنند؟
بله. اشخاص حقیقی و مشاوران فناوری اطلاعات و ارتباطات هم می‌توانند سهامدار این شرکت باشند. ضمن آنکه مشاوران و اشخاص حقیقی در این پروژه می‌توانند در شناسایی پروژه‌های اولویت‌دار کمک
کنند.
این شرکت را چه کسانی اداره می‌کنند؟
در نخستین جلسه مجمع عمومی‌این شرکت براساس رای سهامداران، اعضای هیات مدیره انتخاب می‌شوند و بعد این شرکت مانند دیگر اعضای حقوقی سازمان به فعالیت می‌پردازد.
آیا شرکت‌های خارج از استان هم می‌توانند در این کنسرسیوم سرمایه‌گذاری کند؟
در صورتی که نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری باشد، فراخوان به صورت کشوری هم صورت می‌گیرد. ضمن آنکه حضور باعث ارتقای هر دو بخش می‌شود. در تمام کنسرسیوم‌های استانی این اتفاق افتاده است و شرکت‌های غیربومی ‌هم حضور دارند.
آیا شرکت‌ها و فروشگاه‌هایی که در سازمان عضویت ندارند می‌توانند در این طرح سرمایه‌گذاری کنند؟
خیر چراکه با توجه به قانون همه فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات موظف به عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای هستند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :