fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 50015
تاریخ انتشار : 27 فروردین 1393 11:24

تحریم جدید اروپا هزینه صادرات کشور را بالا برد

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در مورد تحریم جدید اتحادیه اروپا برای کالاهای صادراتی ایران، گفت: از پنجم فروردین امسال به بعد، تعرفه ترجیحی میان تجارت ایران و اروپا حذف شده است و هم اکنون صادرکنندگان ایرانی باید ۶ درصد حقوق و عوارض بپردازند.
مهر- اسدالله عسگراولادی افزود: به تازگی اتحادیه اروپا تحریم جدیدی را برای کالاهای صادراتی ایران وضع کرده؛ به این معنا که از پنجم فروردین ماه) به بعد، تعرفه ترجیحی که تخفیف ۱. ۵ تا ۶ درصدی را برای کالاهای صادراتی ایران قایل می شد، حذف شده است. 
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: بر همین اساس، هم اکنون کالاهای ایرانی باید برای ورود به اروپا حقوق و عوارض گمرکی بپردازند و این خود تحریم جدیدی از سوی کشورهای غربی است. 
وی درباره ورشکستگی صادرکنندگان کشور تصریح کرد: از روزی که یک کالای صادراتی تهیه شده تا به بنادر برسد و به کشور هدف صادراتی ارسال شده و پول آن بازگردد، ۳. ۵ تا ۴ ماه زمان می برد، در حالی که اگر یک صادرکننده به صورت خوشبینانه از هر محموله صادراتی ۵ درصد سود داشته باشد، آنگاه به طور متوسط سود سالانه آن با ارسال سه محموله صادراتی، ۱۵ درصد خواهد بود. 
عسگراولادی ادامه داد: این در حالی است که بانک ها هم اکنون سالانه ۲۵ درصد سود قطعی را به سپرده های مردم می دهند و بنابراین صادرات صرفه اقتصادی ندارد و فردی که کار صادرات انجام می دهد، باید یا دیوانه و یا عاشق باشد. 
وی اظهار داشت: تنها عاملی که سبب شده صادرکنندگان ورشکسته نشوند، نرخ ارز است که سودی را نصیب آن ها می کند. اما باید توجه داشت که ۸۰درصد صادرکنندگان، بدهکاران بانکی هستند و وام های ارزی را با دلار ۹۰۰ تومان دریافت کرده اند، در حالیکه هم اکنون از آن ها خواسته می شود که دلار را به نرخ ۳ هزار تومان بازگردانند. 
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ادامه به برشمردن سه چالش پیش روی صادرات پرداخت و گفت:  از یک سو حمل و نقل هم اکنون بسیار سخت شده است. در عین حال پرداخت مشوق ها و جایزه صادراتی از جمله دیگر چالش های پیش روی صادرات است، این در حالی است که کشورهایی همچون هند و چین و به تازگی عربستان، سیاست های تشویقی بسیار مناسبی را برای حمایت از صادرات خود اعمال می کنند. 
عسگراولادی ادامه داد: عربستان برای حمایت از صادرات خود اعلام کرده که اگر یک تولیدکننده ۵۰ درصد کالای تولیدی خود را صادر کند، آنگاه ۸۰ درصد میزان سرمایه گذاری اش برای راه اندازی این تولید را به صورت وام ۶ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله به او اختصاص می دهد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :