fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 59107
تاریخ انتشار : 22 شهریور 1393 11:21

رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار:

مشکلات تولید و صادرات نرم افزار حل شود به صادرات 2 میلیاردی می رسیم

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور در مراسم افتتاحیه دومين نمايشگاه بين المللي فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال قول هایی در رابطه با صادرات نرم افزار از تشکل های این حوزه گرفت که از یک سو مسوولیت بخش خصوصی را بیشتر می کند و از سوی دیگر با توجه به شرایط فعلی کشور بسیار آرمان گرایانه به نظر می‎رسد.


فخری زارع
محمد حسن انتظاری در این مراسم گفت: صادرات 500 میلیون دلاری نرم‎افزار باید با کمک تشکل‎های حوزه ICT  تا سال آینده به 2 میلیارد دلار برسد که در این خصوص سیاست های حمایتی نرم افزارهای کشور با همکاری و کمک تشکل ها و بخش خصوصی تدوین شده و در آینده ای نزدیک این سیاست ها به تصویب می رسد.
اظهارات ذیل درحالی است که به گفته رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار طبق آمار غیر رسمی حدود 400 میلیون دلار صادرات نرم افزار داریم که بخشی از آن به دلیل مشکلات مالیاتی، زیرپله ای است. با این وجود این رقم نیز خیلی درست و دقیق نیست که بتوان با توجه به آن برنامه ریزی کرد.

 صادرات 2 میلیارد دلاری منوط به حل مشکلات است
محمدرضا طلایی، رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار در خصوص صحبت های دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال گفت: شرکت های نرم افزاری از زمان تولید تا صادرات  با یکسری موانع و مشکلات دست و پنجه نرم می کنند که باید برای رسیدن به این رقم از صادرات تمامی این مشکلات حل شود.
محمدرضا طلایی تاکید کرد: این مشکلات به صورت زنجیره به هم وصل است و رفع یکی از آنها قطعا مشکلی را حل نمی‎کند.
وی افزود: با توجه به اینکه دیدگاه وزارت ارشاد، سازمان فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی نسبت به توسعه IT تغییر کرده است، با حل مشکلات تولید و صادرات نرم افزار صادرات 2 میلیارد دلاری نرم افزار دست یافتنی است.

 گام نخست، حمایت از زنجیره تولید
طلایی با بیان اینکه برای رسیدن به صادرات مناسب باید از ابتدا زنجیره تولید را حمایت کرد، گفت:  اولین اقدام در این راستا اجرایی شدن قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزار است که در سایه آن امنیت سرمایه‎گذاری در این حوزه افزایش خواهد یافت و محصولات تولیدی دارای کیفیت و رقابت پذیری می شوند.
وی افزود: تولیدکنندگان نرم افزار عمدتا محصولات شان مورد ارزیابی و ارزش قرار می گیرد و طبق قانون تاییدیه فنی آن را شورای عالی انفورماتیک و بررسی محتوا را وزارت ارشاد ارایه می دهد که خروجی آن سند مالکیت نرم افزار می شود.
رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار گفت: سند مالکیت نرم افزار باید دارای ارزش باشد و به عنوان وثیقه نزد بانک ها پذیرفته شود تا شرکت های نرم افزاری بتوانند با دریافت تسهیلات معضل بزرگ سرمایه در گردش خود را حل کنند، اما متاسفانه این سند از ارزش برخوردار نیست.
طلایی تاکید کرد: بنابراین نخستین گام، اجرای قانون پدیدآورندگان نرم افزار و ارزش پیدا کردن سند مالکیت است که رفع این دو مشکل خود باعث رونق اقتصادی این حوزه می شود.

 گام دوم، تسهیل روند صادرات
طلایی همچنین با بیان اینکه برای رسیدن به صادرات مناسب باید قوانین و مقررات صادرات را تسهیل کرد، گفت: تمام کالاهایی که از کشور خارج می شوند پروانه صادراتی می گیرند. در حالی که حوزه نرم افزار فاقد گمرکات تخصصی است و هیچ پروانه صادراتی برای معافیت مالیاتی به شرکت ها داده نمی شود.
وی افزود: اگر پروانه صادرات فناوری اطلاعات توسط سازمان توسعه و تجارت و با حضور نمایندگان گمرک ارایه شود به طور حتم این مشکل حل خواهد شد.
طلایی با بیان اینکه مشکلات مالیاتی باعث شده تا شرکت ها آمار صادرات را به درستی ارایه نکنند، گفت: باید برای شرکت های نرم افزاری معافیت مالیاتی در نظر بگیرند تا از این طریق بتوانیم به آمار درست و دقیقی از صادرات دست یابیم.
وی در خصوص ارایه جوایز صادراتی نیز گفت: ما به جوایز صادراتی اعتقادی نداریم.
 اینگونه جوایز مشوق های مستقیم هستند در حالی که باید برای شرکت های نرم افزاری مشوق های غیرمستقیم در
نظر گرفت.
وی در توضیح ارایه مشوق های غیرمستقیم گفت: به طور مثال باید امکانی فراهم شود تا شرکت های نرم افزاری خود را در خارج از کشور معرفی کنند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار تاکید کرد که شرکت های نرم افزاری باید از لحاظ حضور در مجامع بین المللی مورد حمایت قرار گیرند و بتوانند در نمایشگاه های بین المللی خارج از کشور حضور یابند.
وی اضافه کرد: در عین حال باید حضور مدیران شرکت های نرم افزاری  را در اعزام هیات های تجاری به سایر کشورها فراهم کرد.طلایی گفت: اگر به این زنجیره کمک شود، چه در تولید نرم افزار و چه در صادرات آن، قطعا این حوزه می تواند رشد جهشی داشته باشد.

 خارج شدن شرکت های نشر دیجیتال از گردونه بازار
رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار همچنین گفت: در نمایشگاه ITDMEX متوجه شدیم که با وجود 350 شرکت دارای مجوز در حوزه نشر دیجیتال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش از 130 شرکت فعالیت در این حوزه را کنار گذاشته و از گردونه بازار خارج شده اند.
وی با مثبت ارزیابی کردن نمایشگاه امسال گفت: در این دوره از برگزاری نمایشگاه هم متراژ و تعداد شرکت کنندگان و هم تعداد بازیدکنندگان افزایش یافته بود.
وی افزود: از هفته آینده برنامه ریزی برای سومین دور برگزاری ITDMEX را آغاز خواهیم کرد.






نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :