fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 59242
تاریخ انتشار : 23 شهریور 1393 11:53

در نخستین اجلاس دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران مطرح شد:

دولت به شبکه سازی و الکترونیکی شدن فعالیت اصناف کمک کند

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور دیروز در نخستین اجلاس دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که برنامه توسعه بدون حضور بخش خصوصی امکان اجرا ندارد، گفت: اصناف باید در تدوین برنامه پنج ساله ششم توسعه نقش فعالی داشته باشند. زیرا دولت نیاز به همکاری اصناف در این خصوص دارد.

 فناوران- محمدباقر نوبخت با بیان اینکه اتاق اصناف باید به عنوان یک نهاد مدنی در کنار دولت برای اجرای برنامه های توسعه ای باشد، افزود: در این جلسه نخستین توافق دولت با بخش غیردولتی این است که از شما دعوت می کنیم در فرآیند تصمیم گیری ها و تهیه و تنظیم برنامه ششم حضور فعالی داشته باشید.
 نوبخت تصریح کرد: انتظارات و خواسته های اصناف کشور می تواند به عنوان بندهای الحاقی به برنامه ششم توسعه اضافه شود.
 معاون رییس جمهور در خصوص نقش بخش خصوصی در فرآیند توسعه گفت: تحقق هر ایده و نظر نیاز به برنامه دارد و دولت یازدهم نیز هر آنچه را که تاکنون بیان داشته در قالب یک برنامه ریزی عملیاتی و اجرایی کرده و همکاران من در معاونت برنامه ریزی هم اکنون در حال تهیه برنامه ای هستند که باید طی سال های 1395 تا 1399 در کشور اجرایی شود.
 بخش خصوصی تعادل بخش اقتصاد
وی در مورد رابطه پرچالش بخش خصوصی و دولت، اظهار داشت: تفکری که هم اکنون در جهان حاکم است بر این اساس است که بخش خصوصی می‎تواند تعادل بخش اقتصاد باشد مشروط بر اینکه رقابت در عرصه بازار وجود داشته باشد.
نوبخت افزود: اگر این ظرفیت‎ها یکپارچه شوند، قدرت بزرگی را ایجاد خواهند کرد که می‎تواند تاثیرات بسیار بزرگی را در عرصه اقتصاد ایجاد کند. نوبخت با تاکید بر اینکه هم اکنون بیش از 80 درصد تولید ناخالص داخلی در اختیار بخش دولتی است گفت: از این رو باید در این سهم بازنگری کرد و با واسپاری و نقش دادن بخش خصوصی به ترکیب دولت و بازار نزدیک شویم.
 گلایه ها و خواسته های اصناف
در همین حال رییس اتاق اصناف ایران نیز در نخستین اجلاس دوره ششم نمایندگان ضمن اعلام گلایه ها و خواسته های این بخش از معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور گفت: بی تردید با کاهش تصدی های دولت بر حوزه تصدی گری اصناف افزوده خواهد شد و دولت به وظیفه اصلی خود که اعمال امور حاکمیتی است خواهد پرداخت.
علی فاضلی افزود:  تردیدی نیست که امروزه صنوف به عنوان سمبل کسب و کارهای کوچک و متوسط در توسعه و رشد اقتصادی کشورها نقش مهم و تعیین کننده ای دارند.
فاضلی نظام «اداره اصناف توسط اصناف» مقتدر ترین شکل اعمال مدیریت صنفی دانست و گفت: با استقرار دولت تدبیر و امید افق های جدیدی پیش روی نظام صنفی کشور گشوده و در عین حال فضای جدیدی برای حضور اصناف در نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور فراهم شده است.
وی تاکید کرد: این فرصت موجب می شود تا امکان نقش آفرینی اصناف در بهبود فضای کسب و کار و خروج از وضعیت رکود تورمی مهیا شود.
 تقویت ارتباط اصناف و دولت
فاضلی با بیان اینکه دولت باید برای ساماندهی اشتغال مشارکت گسترده اصناف را جلب کند، ادامه داد: اکنون فضای موجود نشانگر وجود قابلیت ها و فرصت های زیادی در تعامل و ارتباط دوسویه اصناف و دولت است و چنانچه این زمینه های همکاری به خوبی تعریف و تقویت شود، فضای جدیدی، ناشی از اعتماد متقابل دولت و بازار، نمودار خواهد شد که از فواید آن افزایش کارآیی و گسترش رقابت پذیری اقتصاد است.
رییس اتاق اصناف ایران گفت: ساختار کلی نظام صنفی برای انجام این وظیفه با برخورداری از یک نظم سلسله مراتبی تنظیم شده است، اتحادیه ها، اتاق های اصناف شهرستان ها و در نهایت اتاق اصناف ایران از طریق کمیسیون های هیات عالی نظارت با دولت ارتباط دارند.
 تجهیز واحدهای صنفی به فناوری
فاضلی در ادامه گفت: اصناف برای تجهیز واحدهای صنفی به فناوری و علم روز در جهت افزایش بهره وری و گسترش تجارت الکترونیکی در داخل کشور و کمک به شبکه سازی اصناف به منظور کامپیوتری کردن نظام صنفی ایران در عرصه تولید و توزیع و نظارت و... نیاز به حمایت و پشتیبانی جدی مالی دارند.
وی همچنین خواستار بهبود و اصلاح روند اخذ مالیات ها از اصناف به خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت به موقع حق السهم اصناف از درآمد بازرسی ها به منظور بهینه سازی فعالیت های اتاق اصناف شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :