fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 79839
تاریخ انتشار : 10 مرداد 1394 10:28

هزارتوی آیین نامه خدمات پس از فروش رایانه

فخری زارع-امروزه با رشد روزافزون عرضه و تقاضای کالاهای رایانه‎ای، ارایه خدمات پس از فروش و گارانتی نیز به طور وسیعی گسترش یافته است و مدیران شرکت‎های تولیدی و وارداتی به این باور رسیده‎اند که حفظ مشتری بسیار راحت‎تر از جذب آن است و ارایه خدمات مناسب می‎تواند به حفظ مشتری کمک بسیاری کند و به این ترتیب بازاریابی را به مشتری مداری و ارایه خدمات با کیفیت تغییر داده‎اند.

در کشور ما نیز چند سالی است که برخی از مدیران شرکتهای رایانهای مطرح با توجه به این موضوع، مشتریمداری و ارایه خدمات با کیفیت به مشتریان را سرلوحه کار خود قرار دادهاند که البته تعداد آنها بسیار کم است و میتوان گفت به تعداد انگشتان دست هم نمیرسند. اما در کنار این خدمات و گارانتیهای معتبر، تعداد بیشماری شرکت و فروشگاه واردکننده کالاهای رایانهای نیز به دلیل افزایش توجه مشتریان به مقوله گارانتی و خدمات پس از فروش، اعتماد خریداران را نشانه گرفته و اقدام به ارایه کارتهای گارانتی تقلبی کردهاند که تنها زمان استفاده مصرف کننده مشخص میشود کارتها جعلی بوده و قابلیت استفاده ندارند. به این ترتیب کاربران کالاهای رایانهای در کشور معمولا برای دریافت خدمات پس از فروش و گارانتی با چالشهای جدی مواجه هستند و در نهایت برای تعمیر کالای خود متحمل هزینه هنگفتی می شوند.

وفور کارتهای گارانتی تقلبی در بازار رایانه و نبود قانون و آیین نامهای برای برخورد قانونی با متخلفان، تشکلهای خصوصی صنف فناوری اطلاعات کشور اعم از سازمان نظام صنفی رایانهای، مجمع عالی واردات، اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران، مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک و برخی از مدیران شرکتهای خوشنام را برآن داشت تا با الگو برداری از صنف لوازم خانگی اقدام به تدوین آییننامهای مختص خدمات پس از فروش در صنف رایانه کنند.

همکاریی که دوام نیاورد

نمایندگان تشکلهای صنف فناوری اطلاعات سرانجام سال 92 کارگروهی در مجمع عالی واردات تشکیل دادند و دور یک میز اقدام به تهیه پیش نویس آیین نامه خدمات پس از فروش کردند.

بیش از 10 جلسه برای تهیه پیشنویس آییننامه خدمات پس از فروش صنف رایانه تشکیل شد، اما در نهایت با مخالفت اتحادیه با مفاد آن کنار گذاشته شد و اتحادیه صنف فناوران رایانه به صورت مجزا  با الهام از پیشنویسی که در اختیار داشت اقدام به تهیه  آیین نامه خدمات پس از فروش کرد.

رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران دلیل مخالفت با پیشنویسی که به کمک نمایندگان نهادهای صنفی تهیه شده بود را لحاظ شدن منافع مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک عنوان کرد و گفت: جلسات بسیار خوبی در این راستا تشکیل شد و صنف همکاری مناسبی باهم داشتند، اما خروجی کار قابل قبول نبود.

وی افزود: هرچند نماینده اتحادیه پیشنویس را امضا کرده بود اما با آنچه مد نظرمان بود بسیار مغایرت داشت و به گونهای همه چیز به نفع استاندارد و مرکز تحقیقات بود.

به گفته میرمهدی این موضوع باعث شد تا اتحادیه راهش را از سایر تشکل ها جدا کند.

گفتههای رییس اتحادیه در حالی است که نایب رییس کمیسیون سختافزار سازمان نظام صنفی رایانهای و عضو مجمع عالی واردات آن را اشتباه میرمهدی عنوان کرده و معتقد است؛ مرکز تحقیقات به عنوان ابزار ممیزی خدمات پس از فروش با سازمان حمایت از مصرفکنندگان همکاری دارد و در این آییننامه نیز نقش آن به طور شفاف مشخص است.

علیرضا پورنقشبند با تاکید بر اینکه کسی به نفع مرکز تحقیقات کاری را انجام نداده است، افزود: تنها مقصر اینکه هنوز پس از این همه سال صنف رایانه فاقد آیین نامه خدمات پس از فروش است، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.

سازمان حمایت از مصرفکنندگان همکاری نمیکند

پورنقشبند با بیان اینکه سازمان نظام صنفی رایانهای سالهاست بر روی آیین نامه خدمات پس از فروش کار کرده است، گفت: اینکه رییس اتحادیه میگوید این آییننامه در اتحادیه تهیه شده است را قبول ندارم. سازمان نظام صنفی رایانهای از دور دوم بر روی این آیین نامه کار کرده و آن را به سازمان حمایت از تولیدکنندگان و  مصرف کنندگان فرستاده است. اما متاسفانه فقط روی میز مسوولان خاک خورده و توجهی به آن نشده است.

وی با تاکید بر اینکه تهیه و تدوین آیین نامه وظیفه اتحادیه نیست، گفت: اتحادیه باید به عنوان مجری بر اجرای آیین نامه نظارت داشته باشد،  نه اینکه خود آیین نامه تدوین کند.

پورنقشبند اضافه کرد: البته اینجا هم مقصر سازمان حمایت از مصرفکنندگان است. این سازمان باید نمایندگان  تشکل های صنف رایانه را  دور هم جمع کرده و مسوولیتهای هر نهاد را در این رابطه مشخص کند.

آیین نامه اجرایی میشود، نمیشود

با وجودی که رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه اعلام کرده است که آییننامه برای تایید نهایی به سازمان حمایت از مصرف کنندگان فرستاده شده و از اول خردادماه قابل اجراست، اما نایب رییس کمیسیون سخت افزار نصر تهران معتقد است، آیین نامه دارای نقاط ضعف زیادی است که قابل اجرا نیست.

وی افزود: اتحادیه بسیار ساده به این مساله نگاه کرده است در صورتیکه خدمات پس از فروش دارای الزامات بسیار زیادی از جمله سابقه خوشنامی و تعهد شرکت است که باید به اثبات رسیده باشد.

پورنقشبند تصریح کرد: در حوزه خدمات پس از فروش مشکل زیاد است و ممکن است شرکت یا فروشگاه تعهدی بدهند که ضمانتی پشت آن نباشد. اتحادیه چگونه میتواند آن را محک بزند.

به گفته او خدمات پشتیبانی باید توسط نمایندگیهای رسمی ارایه شود و فروشگاهها نمیتوانند خدمات و گارانتی ارایه دهند.

آیین نامه مشکلی ندارد

در همین حال رییس اتحادیه در خصوص مراحل تدوین آیین نامه خدمات پس از فروش گفت: زمانی که اتحادیه راه خود را از مجمع و سازمان جدا کرد کار گروهی با حضور کارشناسان در اتحادیه برای بررسی و تهیه آیین نامه تشکیل شد و خط قرمزهایی را تعریف کردیم که اگر شرکت یا فروشگاهی تخطی کند با او از طریق همکاری با اماکن برخورد خواهد شد.

میرمهدی افزود: آیین نامه کاملا مورد تایید سازمان حمایت از مصرفکنندگان رسیده است و در اجرای آن مشکلی وجود ندارد.

وی در توضیح گفت: کار به اینگونه پیش میرود که شرکتهایی که در رسته خدمات پس از فروش ثبت نام کردهاند به کارگروه برای ارزیابی معرفی خواهند شد. اگر خطوط قرمز را رعایت کرده باشند به آنها مجوز ارایه خدمات داده میشود در غیر این صورت یک اخطار 15 روزه میگیرند و در نهایت برخورد جدی صورت میگیرد و واحد صنفی پلمپ میشود.

یه گفته میرمهدی اعضای مجمع عالی واردات و کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی میتوانند در کارگروه حضور داشته باشند و در رابطه با واحدهای صنفی نظر دهند. این در حالی است که نمایندگان تشکلهای دیگر به طور کلی با این اقدام رییس اتحادیه مخالفند و آیین نامه را قبول ندارند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :