fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 59808
تاریخ انتشار : 31 شهریور 1393 15:52

فیلترینگ از منظر توسعه اقتصادی

برای بررسی موضوع فیلترینگ از نگاه توسعه اقتصادی، می توان به آثار «آمارتیا سن»، اقتصاددان برجسته هندی و برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 1998 استناد کرد. دغدغه و مطالعات آمارتیا سن بیشتر در زمینه فقر، بیکاری، نابرابری و قحطی است و بسیاری نظریه عدالت او را، به عنوان فتح بابی برای در نظرگرفتن اصول اخلاقی در نظریه های اقتصادی می دانند. علاوه بر این وی به انتقاد از سلطه کشورهای غربی بر کشورهای خاورمیانه به عنوان عاملی برای عقب ماندگی این کشورها شهره است.

 

علی اصلان شهلا

سن در کتاب مشهور خود به نام «توسعه به مثابه آزادی»، کلید توسعه اقتصادی را در توجه به 5 اصل خلاصه می کند: آزادی های سیاسی (که موجب احساس امنیت اقتصادی می شود)، فرصت های اقتصادی (به معنی فرصت برابر برای همه مردم)، ترتیبات و تسهیلات اجتماعی (برقراری بهداشت، آموزش، ارتباطات و... برای همه)، تضمین شفافیت (اعتمادسازی، حق افشای فساد و مبارزه با رشوه خواری، معاملات مخفیانه و...) و دست آخر امنیت حمایتی (ایجاد شبکه های تامین اجتماعی) است.

براساس نظریات سن، توجه به فرهنگ، اجتماع و آزادی مقدم بر توجه به اصول اقتصادی است توسعه پایدار بدون رعایت حقوق اجتماعی مردم ممکن نیست. براین اساس جذب سرمایه های مولد و افزایش تولید و اشتغال، مهار تورم، توسعه صادرات، رشد اقتصادی و مسایلی از این قبیل بدون مشارکت مردم ممکن نیست و این مشارکت نه از راه دستور، که از ایجاد فرصت های برابر و رعایت آزادی و حقوق اجتماعی پدید می آید.

این روزها فیلترینگ شبکه های اجتماعی (به معنای محروم کردن مردم از استفاده از این خدمات) به بحث داغی بدل شده است. طرفداران فیلترینگ به جای استفاده از امکاناتی که این شبکه ها برای تبلیغ و گسترش فرهنگی ایرانی- اسلامی، معرفی جاذبه های توریستی، ایجاد کسب و کارهای نوین و... اصل صورت مساله را پاک می کنند. آنها نه تنها باید به حقوق مردم توجه کنند که اثرات اقتصادی و بلند مدت فیلترینگ، بستن و محروم کردن تصمیمات به ظاهر فرهنگی خود را در نظر بگیرند.

 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :