آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 1608
تاریخ انتشار : 3 مهر 1390 0:0
تعداد بازدید : 1459

کنفرانس طراحان اینتل برگزار شد

عرض اندام قدرتمند اینتل در دنیای سرعت و قدرت تراشه ها

در کنفرانس طراحان اینتل امسال که از 13 تا 15 سپتامبر در سانفرانسیسکو برگزار شد، فناوران و کارشناسان دنیای IT گردهم آورند تا در مورد تولیدات و محصولات مبتنی بر فناوری های شرکت اینتل به بحث و گفت وگو بنشینند. این کنفرانس که هر ساله در بهار و پاییز برگزار می شود امسال نیز 12 و 13 آوریل در پکن برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، پل اوتلینی، مدیر اجرایی اینتل سخنرانی کرد و درباره آینده و ضروریات رایانش از موبایل ها تا سرورها سخن گفت. اوتلینی گفت: دوران جدید رایانش فراگیر فرارسیده است و همین امر فرصت های جدیدی را در اختیار اینتل و طراحان سرتاسر جهان قرار می دهد. وی ادعا کرد که این دوران جدید مرزهای انقلاب دیجیتال را گسترش خواهد داد و حتی صنایعی را که فناوری را بزرگ ترین تهدید خود می دانند تحت الشعاع قرار خواهد داد. وی تشریح کرد که سه فاکتور سازگاری، امنیت و طراحی باید با هم ترکیب شوند و این امر بسیار ضروری است.
وی افزود: پیش بینی می کنیم که ابزارهای مان خیلی سریع تر از آنچه که تصورش را می کنیم با زندگی مان عجین خواهند شد.
اوتلینی با اشاره به لپ تاپ اولترابوک به صورت اغراق آمیزی گ

گزارش: نسترن صائبی
منابع: Intel و ZDNet

اولترابوک لپ‌تاپی مبتنی بر ويندوز 8 روي پردازنده‌هاي اتم
اينتل در کنفرانس خود ويندوز 8 را روی تراشه‌های جديد خانواده اتم و اولترابوک‌هایش به نمايش گذاشت. اصطلاح اولترابوک به لپ‌تاپ‌های باريکی اشاره می‌کند که می‌توان آنها را نسخه اينتلی مک‌بوک اير اپل به حساب آورد. اينتل با اين کار خود درصدد است توسعه‌دهندگان گوناگون را به پشتيبانی از سيستم‌عامل جديد مايکروسافت روی پلات‌فورم x86 ترغيب کند. ويندوز 8 هم از کامپيوترهای شخصی و هم از کامپيوترهای لوحی پشتيبانی می‌کند و مايکروسافت با گذر از مرزهای معماری x86، سيستم‌عامل جديد خود را با معماری ARM که بيشتر در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها به‌کار گرفته می‌شود، نيز سازگار کرده‌ است.مايکروسافت، کامپيوترهای لوحی سامسونگ با تراشه‌های اينتل را که به ويندوز 8 مجهز هستند در کنفرانس طراحان مایکروسافت (Build) به نمايش گذاشت. گفتنی است اينتل با اينکه بازار کامپيوترهای شخصی را در تصرف تراشه‌های خود دارد، ولی در بخش کامپيوترهای لوحی حضوری عينی ندارد و از همین رو می‌خواهد توجه توسعه‌دهندگان را از معماری ARM منحرف و به تراشه‌های تغيير يافته خود ويژه کامپيوترهای لوحی‌ که در کنفرانس IDF معرفی شد، سوق دهد. اينتل و ARM هم در بخش دستگاه‌های موبايل و هم در بخش کامپيوترهای شخصی رقابت شدیدی دارند.

10 سال تحقیق به پایان رسید
اینتل در کنفرانس طراحان این شرکت اعلام کرد که بعد از 10 سال تحقیق موفق شده تکنیک جدید 3D Ivy Bridge را به پایان برساند. اینتل گفت پردازنده‌های جدید 36 درصد سریع‌تر خواهند بود و مصرف انرژی کمتری نیز خواهند داشت. تاکنون ترانزیستورها به صورت صاف و کنار هم ساخته می‌شدند و این‌طور به نظر می‌رسید که اینتل در کوچک‌تر کردن پردازنده‌های خود به آخر خط رسیده است. در تکنیک جدید، ترانزیستورها روی هم قرار می‌گیرند  و پردازنده‌ها در ارتفاع بزرگ‌تر و به قول اینتل سه بعدی می‌شوند. در واقع، پردازنده‌های گرافیکی مجتمع Ivy Bridge، نسل آینده پردازنده‌های اینتل به شمار می‌رود. اینتل اعلام کرد که پردازنده‌ گرافیکی Bridge Ivy قابلیت پخش تصاویر در دقت 4096×4096 پیکسل (4K) را دارد. طبق ادعای اینتل پردازنده‌های گرافيکي جدید این شرکت، 60 درصد قدرتمندتر از نسل قبلی خود هستند.

معماری Haswell برای پردازنده‌های آینده
اینتل در کنفرانس IDF امسال، معماری جدید Haswell را برای پردازنده‌های آینده خود رونمایی کرد. با استفاده از ترانزیستورهای سه بعدی ۲۲ نانومتری، اولین چیزی که توسط Haswell امکان‌پذیر می‌شود، کاهش مصرف یک چیپ x86 به اندازه پردازنده‌های ARM است و این یعنی یک بار شارژ باتری لپ‌تاپ برای تمام روز و یا اینکه برای ۱۰ روز در حالت استندبای. پردازنده با معماری Haswell تقریبا ۲۲ برابر کمتر از پردازنده‌های فعلی اینتل انرژی مصرف می‌کند، به اندازه‌ای که به راحتی می‌توان با انرژی یک سلول خورشیدی نیروی آن را تامین کرد. اینتل برای نشان دادن میزان مصرف بسیار کم پردازنده جدید، یک کامپیوتر ویندوزی با پردازنده Haswell را به نمایش گذاشت که تنها با یک سلول خورشیدی کار می‌کند. از نظر تئوری این پردازنده با معماری جدید به آن معنی است که لپ‌تاپ‌های آینده بدون توجه به کاربردشان، دیگر محدودیتی به نام شارژ باتری نخواهند داشت. اگر هم که مانند لپ‌تاپ جدید سامسونگ به سلول خورشیدی مجهز باشند، هیچ‌گاه نیاز به شارژ باتری نخواهند داشت.البته پردازنده‌های Haswell نسل دوم بعد از سندی بریج هستند. سال آینده باید منتظر چیپ‌های Ivy Bridge باشیم و در سال ۲۰۱۳ پردازنده‌های Haswell را خواهیم دید. به نظر می‌رسد بالاخره اینتل از مصرف زیاد پردازنده‌هایش خسته شده است.

معرفی صاعقه اینتلی
تاندربولت یا آذرخش سریع‌ترین پورت دنیا با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه است که اولین بار روی مک‌بوک پرو اپل به کار برده شد. این پورت رفته رفته به دیگر محصولات اپل نیز راه پیدا کرد و روی مک بوک ایر و مک‌مینی هم عرضه شد. حتی کار به جایی رسید که اپل نمایشگر جدیدش را هم مبتنی بر این پورت بنا نهاد، اما اینتل در کنفرانس طراحان خود اعلام کرد که می‌خواهد تاندربولت را به PC ها هم بیاورد.
 این شرکت دموهایی از تاندربولت روی چند لپ تاپ که آنها هم نمونه آزمایشی بودند، نشان داد. این لپ‌تاپ‌ها همگی مبتنی بر نسل سوم پردازنده‌های سری Core اینتل بودند. البته این شرکت از زمان دقیق عرضه تاندر بولت زیاد صحبت نکرد. البته گفته می‌شود که ایسر و اسوس نیز قصد دارند تاندر بولت را از سال 2012 عرضه کنند.
هم‌اکنون دو تراشه مختلف برای استفاده از تاندر بولت وجود دارند. یکی Light Ridge نام دارد و دیگری Eagle Ridge است. اینتل اعلام کرد در سال 2012 قصد دارد جایگزین این دو تراشه را با نام Cactus Ridge به بازار عرضه کند. کاکتوس ریج در دو نسخه عرضه خواهد شد. یکی از آنها دارای چهار کانال تاندر بولت و دو کانال DisplayPort است که جایگزین لایت ریج می‌شود. دیگری دارای دو کانال تاندربولت و یک کانال DisplayPort است که جایگزین Eagle Ridge  می‌شود. اینتل می‌گوید که این سیستم اطلاعات را با سرعت دو برابر سیستم USB 3.0 منتقل می‌کند. با این حال از آنجا که اینتل به جای فیبر نوری از مس برای ساختن آن استفاده کرده، سرعت آن به حداکثر میزان تصریح شده از لحاظ نظری نمی‌رسد. این شرکت گفت که به تدریج در طول زمان سرعت‌های بالاتر را ارایه خواهد کرد. گفتنی است که اینتل برای چندین سال است که روی این فناوری کار می‌کند.  ابداع آن ابتدا در سال ۲۰۰۹ تحت نام رمز “لایت پیک” اعلام شد. حداکثر سرعت آن به ۱۰ گیگابایت در ثانیه محدود خواهد بود که دو برابر USB 3.0 است، اما هنوز خیلی پایین‌تر از حداکثر سرعت نظری ممکن با استفاده کابل‌های نوری است. اینتل ادعا می‌کند که نمونه‌های آتی قادر به انتقال ۱۰۰ گیگابایت در ثانیه خواهند بود.
سارا راتمن اپس، تحلیلگر موسسه تحقیقات فارستر می‌گوید: میزان بالاتر سرعت احتمالا مورد استقبال مشتریانی خواهد بود که از ویدیوی وضوح بالا استفاده می‌کنند. او می‌افزاید: این آن نوع ابداعی نیست که مشتریان خواستار آن بودند اما ابداعی است که قدرش را خواهند دانست. به خصوص هنگام انتقال ویدیوست که معمولا احساس می‌کنیم سرعت (انتقال داده‌ها) پایین است.کاربران ممکن است در بدو ورود این سیستم به بازار مجبور به خریداری آداپتورهای خاص برای متصل کردن وسایل قدیمی‌تر به تاندربولت شوند. ورود اینها به بازار همچنین سوالاتی درباره آینده متصل کننده‌های استاندارد مثل یو‌اس‌بی و فایروایر به وجود می‌آورد. به گفته کارن هاسلام، ویراستار مک وورلد یو کی انتظار می‌رود که حامی اصلی تاندربولت یعنی اپل به تدریج به سوی انتقال به یک سیستم اتصال واحد حرکت کند. او گفت: در درازمدت نیازی نخواهد بود که اپل از این فرمت‌های مختلف با پورت‌های منفرد حمایت کند - محصولات فعلی را می‌توان با یک آداپتور وصل کرد. اما همه قانع نشده‌اند که تاندربولت استاندارد واحد خواهد شد.

تحولی در پردازنده‌های اینتل
تاکنون روال کاری اینتل به این صورت بود که کسانی که به دنبال کارایی و قدرت پردازش بودند، به سراغ پردازنده‌های سری Core می‌رفتند و افرادی که سیستم‌های کم مصرف می‌خواستند، به سراغ پردازنده‌های اتم می‌رفتند و این دو پردازنده ساختاری متفاوت با یکدیگر دارند. اما اینتل قصد دارد این رویه را تغییر دهد و از یک طراحی واحد برای عرضه انواع پردازنده‌ها و کاربردهای مختلف بهره بگیرد. با به ‌اشتراک‌گذاری ساختار و خصوصیات هر دو سری پردازنده فعلی می‌توان نتیجه گرفت که در آینده پردازنده‌های Core مانند پردازنده‌های اتم به شکل بهینه‌تری برق مصرف خواهند کرد و پردازنده‌های اتم آینده نیز کارایی بیشتری خواهند داشت. همچنین اینتل اعلام کرده که امسال و سال آینده شاهد عرضه پردازنده‌های 32 نانومتری اتم خواهیم بود. سال 2013 پردازنده‌های 22 نانومتری و در سال 2014 پردازنده‌های 14 نانومتری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

آغاز دوران اولترابوک
در کنار کنفرانس IDF 2011، بسیاری از سازندگان نوت‌بوک انواع محصولات خود از سری Ultrabook اینتل را به نمایش گذاشتند. اولترابوک پروژه‌ای است که به گفته اینتل برنامه تکامل آن سه سال زمان خواهد برد و در اولین فاز، اولترابوک‌ها، نوت‌بوک‌های فوق باریک و سبک خواهند بود. در کنار باریک بودن، بدنه آلومینیومی، صفحه کلید Chiklet، پورت‌های
 USB 3.0 و خروجی تصویر DisplayPort از ویژگی‌های قابل توجه این نوت‌بوک‌هاست. از نظر نرم افزاری نیز دو قابلیت Rapid Start و Smart Connect برای اولترابوک‌ها معرفی شده اند. Rapid Start همان‌طور که از نامش پیداست سعی می‌کند زمان بوت شدن سیستم را با استفاده از درایوهای SSD و انجام برخی بهینه‌سازی‌ها به کمترین میزان ممکن کاهش دهد. Smart Connect نیز یک لایه نرم‌افزاری است که زمانی که سیستم در حالت استندبای قرار دارد، به طور موقت آن را فعال می‌کند تا ایمیل‌ها و پیغام‌های جدید را دریافت کنید.

همکاری اینتل و گوگل
اینتل مدتی است که روی پردازنده‌ها و SoC‌های (سیستم‌های روی تراشه) اتم برای تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها کار می‌کند و در این کنفرانس نیز اعلام کرد که با همکاری گوگل قصد دارد کاری کند که  آخرین نسخه از سیستم عامل آندرویید به خوبی با پلات‌فورم جدید اینتل مطابقت یابد. پلات‌فورم جدید اینتل برای دستگاه‌های همراه Medfield نام گرفته است.
در این کنفرانس نیز یک تلفن هوشمند و یک تبلت مبتنی بر آخرین نسخه از سیستم‌عامل‌های آندرویید توسط پل اوتلینی به حضار نشان داده شد. ضخامت این گوشی 5/9 میلی‌متر بوده و به سیستم‌عامل Gingerbread مجهز است. این گوشی در نیمه اول سال 2012 به بازار خواهد آمد. شرکت اینتل به تازگی با رقابت شرکت انگلیسی ARM (سازنده ریزپردازنده‌های سریع و کم مصرف) در تولید تراشه‌هایی برای وسایل قابل حمل روبه‌رو شده است. اینتل به کار با گوگل حسابی دل بسته است و قصد دارد که با همکاری آن نسل بعدی پردازنده‌هایی را که به قدرت کمتر برای اجرا نیاز داشته و حرارت کمتری منتشر می‌کنند مدیریت کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :