آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 1628
تاریخ انتشار : 4 مهر 1390 0:0
تعداد بازدید : 1372

بررسی گرافیک مجتمع روی پردازنده های اینتل و AMD

رقابت سلطه جویانه برای تسخیر بازار از طرف دو غول سخت افزاری دنیا یعنی شرکت های اینتل و AMD این بار در زمینه گرافیک های مجتمع روی پردازنده ها داغ می شود.

گزارش: سعید ایثاری

مدیر کالای شرکت فیوچر

همان‌طور که می‌دانید طی تحولی بزرگ در طراحی و پیاده‌سازی نسل جدید پردازشگرهای این دو شرکت، تراشه‌های گرافیکی از مادربورد بر روی پردازنده‌ها مجتمع شده‌اند (IGP) که مزایای بیشماری همچون دمای بسیار پایین‌تر، ابعاد کوچک‌تر مادربوردها، سرعت بالاتر پردازش‌ها و مصرف انرژی کمتر را به ارمغان آورده است.
با توجه به اینکه شرکت اینتل در عرصه و تولید این نسل از پردازشگرها از رقیب سنتی خود پیشی گرفت و در تاریخ 9 ژانویه 2011 نسل جدید پردازنده‌های خود را بر پایه سوکت LGA 1155 با فناوری ساخت 32 نانومتری و با نام تجاری Sandy Bridge در مقیاس انبوه روانه بازار کرد.
 تراشه گرافیکی از سری Intel HD 3000 برای پردازنده‌های رده K و تراشه ضعیف‌تر گرافیکی سری  Intel HD 2000 برای پردازنده‌های معمولی مورد استفاده قرار گرفته است و علاوه بر آن مادربوردهای با تراشه H67 و H61 به این منظور تولید شده‌اند.
پس از مدتی کوتاهی شرکت AMD‌ نیز در 20 ژانویه سری APUهای (Accelerated Processing Unit)  خود را با نام تجاری AMD FUSION با سوکت جدید FM1 و تکنولوژی 32 نانومتری و تراشه قدرتمند گرافیکی ATI HD 6xxx Series به تولید و عرضه انبوه در بازار رساند.
با توضیحات بالا در این نوشته سعی شده تراشه گرافیکی دو نمونه از قوی‌ترین پردازنده‌های این دو شرکت با یکدیگر مقایسه شود. به این منظور پردازنده Intel 2600K که از تراشه گرافیکی  Intel HD3000 بهره می‌برد با پردازنده AMD Llano 3850 که تراشه گرافیکی آنATI 6550D است انتخاب و بررسی شده است.
برای بررسی توان این دو پردازنده گرافیکی از دو بازی معروف Fear 2 و Resident Evil 5 بهره گرفته‌ایم که نتیجه به طور آشکار در جدول‌های  1 و 2 قابل مشاهده است. (جدول 1) از برخی تراشه‌های گرافیکی دیگر برای مقایسه و ارزیابی بهتر در جدول‌های 2 استفاده شده است.
نتیجه گیری
در آزمایش‌‌ها معلوم شد که از نظر کارایی، تراشه HD3000 اینتل در حد یک کارت گرافیک ATI با تراشه RADEON 5450 است. با آنکه نسل جدید پردازنده‌های اینتل بسیار قوی‌تر از AMD هستند، ولی توان پردازنده گرافیکی آنها بسیار ضعیف‌تر بوده و مادربورد و پردازنده‌ای از این نسل قیمت حدود دو برابر بالاتر دارند که باعث می‌شود کاربران کمتری توانایی خرید آن را داشته باشند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت که با وجود توان بالای پردازنده گرافیکی AMD که روی پردازشگرهای APU این شرکت استفاده شده‌اند پاسخگوی نیاز کاربرانی که توان اقتصادی و بودجه کمی دارند و تمایل به رایانه‌ای برای بازی و یا کارهای گرافیکی دارند، باشد رفع شده و در نتیجه بر تعداد این کاربران افزوده خواهد شد. باید منتظر ماند و دید که نسل جدیدتر پردازنده‌های اینتل که با نام IVY Bridge و فناوری 22 نانومتری قرار است به بازار عرضه شود آیا می‌تواند به دگرگونی در نسل تراشه‌های گرافیکی بینجامد؟


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :