آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 181268
تاریخ انتشار : 12 اردیبهشت 1395 10:42
تعداد بازدید : 550

رییس پژوهشکده پولی:نرخ سود باز هم کاهش می یابد

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی از تک رقمی شدن نرخ تورم تا اوایل فصل پاییز امسال خبرداد و گفت: امسال نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم کاهش می یابد.

مهر- علی دیواندری درباره روند کاهش تورم و نرخ سود بانکی متناسب با آن گفت: بررسی های پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی نشان می دهد که روند نرخ تورم کاهنده است و به سمت هدفگذاری صورت گرفته در حرکت هستیم. بانک مرکزی نیز همه ابزارهای موردنیاز را برای تک رقمی کردن پایدار نرخ تورم به کار گرفته است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه به تبع کاهش نرخ تورم، نرخ سود هم روندی کاهنده خواهد داشت و هدف سیاستگذار پولی این است که نرخ سود به تدریج کاهش یابد، تصریح کرد: به نظر می رسد که از دو جهت کاهش نرخ سود در دستور کار بانک ها و بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: یکی اینکه به لحاظ اجرایی و عملیاتی صورت های مالی بانک ها تاب تحمل پرداخت سودهای بالا را ندارند، به ویژه سودهای ترجیحی و خارج از پیش بینی و ماهیت نرخ های اعلام شده توسط شورای پول و اعتبار، زیرا حاشیه سود بانک ها کاهش یافته و درآمدهای عملیاتی برخی بانک ها دچار مشکل است و باید نرخ سود یک روند منطقی پیدا کند.
دیواندری اضافه کرد: مطلب دوم به نرخ تورم برمی گردد، نرخ تورمی که در حال کاهش است. یکی از مسایل مهم کاهش نرخ سود به تبع آن است. گرچه پیش بینی خاصی از کاهش نرخ سود بانکی نداریم، ولی در بانک ها و بانک مرکزی روی کاهش نرخ و رسیدن به عدد منطقی که با تورم یک رابطه منطقی داشته باشند، کار می شود و طبیعی است که این اقدام به صورت آنی و دفعی نیست و این کاهش به احتمال زیاد به صورت تدریجی خواهد بود تا منطق خود را بیابد. 
به گفته این مقام مسوول در نظام بانکی، یکی از دلایلی که نرخ سود به سرعت در سال هایی که نرخ تورم پایین بود، کاهش پیدا نکرد این بوده است که بانک ها دچار مشکلاتی از جمله تنگنای اعتباری، مطالبات معوق، نقدینگی و نرخ بالای سود در بازار بین بانکی بوده اند. البته برخی از این مشکلات حل شده است که از جمله آن کاهش نرخ سود بازار بین بانکی است که این نرخ با همکاری بانک مرکزی و بانک ها منطقی تر شده و زمینه کاهش نرخ سود را فراهم کرده است.
وی، تنگنای اعتباری و مشکل نقدینگی بانک ها را از جمله مشکلات جدی دانست که مانع کاهش نرخ سود بانکی می شود و در عین حال افزود: این امر نیز به نوبه خود باعث شده نرخ سود به آن صورتی که باید متناسب با نرخ تورم کاهش نیابد. طبیعتا در این مسیر هم نمی شود از یک سیاست دستوری برای کاهش نرخ سود تبعیت کرد زیرا در سال های گذشته این را تجربه کرده ایم که هر وقت بدون فراهم کردن بسترهای کاهش نرخ سود و از طریق اعلام نرخ های سود دستوری کاهش مدنظرمان باشد، نرخ های کاهش یافته دوام نمی آورد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :