آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 183453
تاریخ انتشار : 10 خرداد 1395 10:43
تعداد بازدید : 1017

با حضور رییس جمهور در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد

یک سال مهلت برای انتقال اطلاعات پیام رسان های خارجی به ایران

در جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری، مقرر شد همه شبکه های پیام رسان برخط فعال در کشور ظرف یک سال آینده انبارش یا ذخیره سازی داده های (دیتا) خود را در داخل کشور انجام دهند.

فناوران- در این جلسه که عصر شنبه برگزار شد، شرکت های خارجی پیام رسان فعال در داخل برای ادامه فعالیت خود ملزم خواهند شد تا همه اطلاعات و فعالیت مرتبط با شهروندان ایرانی را به داخل منتقل کنند. همچنین در پی بررسی وضعیت پیام رسان های اجتماعی با تکیه بر رهنمودها و دغدغه های مقام معظم رهبری در مرکز ملی فضای مجازی، سند در اولویت قراردادن این مباحث در جلسه بررسی و بخش هایی از آن، توسط اعضای شورا تصویب شد. بر این اساس مقرر شد به تدریج و طی یک دوره گذار یک ساله، شبکه های پیام رسان بومی در داخل ادامه یابد و با حمایت و ارایه تسهیلات به این شبکه ها، شرایط رقابتی با شبکه های برخط خارجی فراهم شود.
 شرط نافرجام تکراری
اما این نخستین بار نیست که برای ادامه فعالیت تلگرام در کشور شرط انتقال سرور به داخل کشور گذاشته می شود.
این شرط پیشتر از سوی حسن انتظاری دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی نیز مطرح شده بود. همچنین برخی نمایندگان مجلس، اعضای کارگروه فیلترینگ و فرماندهان پلیس فتا نیز اعلام کرده بودند تلگرام برای ادامه فعالیتش در ایران، باید سرورهایش را به داخل کشور منتقل کند. اما این شرط بارها از سوی پاول دوروف بنیانگذار و مدیرعامل تلگرام به عنوان اصلی ترین پیام رسان مورد استفاده کاربران ایرانی، رد شده و در ایران هم هیچ برخوردی با تلگرام صورت نگرفت. اما این نخستین بار است که چنین شرطی برای تلگرام، از یک مرجع رسمی مصوبه دارد.
 استدلال طرفداران انتقال سرور به ایران
عبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از طرفداران مصوبه انتقال سرورهای پیام رسان های خارجی به داخل کشور بوده است. او با بیان اینکه برخی شبکه ها زمینه جرایم سازمان یافته را فراهم کرده اند، پیشتر گفته بود: به لحاظ استفاده شبکه های اجتماعی از فناوری رمزنگاری، فیلترینگ هوشمند روی این شبکه ها قابل اعمال نیست. برای مقابله با آسیب های ناشی از محتوای مجرمانه شبکه های اجتماعی خارجی سه اقدام اساسی باید انجام شود. اقدام اول این است که به شبکه های اجتماعی وابسته و مرتبط با کشورهای معاند و سرویس های جاسوسی بیگانه، به هیچ عنوان اجازه فعالیت داده نشود و اینگونه شبکه ها به طور کامل مسدود شوند.  وی افزود: اقدام دوم این است که صرفا به آن دسته از شبکه های اجتماعی خارجی غیرمعاند اجازه فعالیت در فضای مجازی کشور داده شود که اولا از قوانین ایران کاملا تبعیت کنند، ثانیا سرورهای خود را به داخل کشور منتقل کنند و ثالثا مراجع ذیصلاح مجوزهای لازم را اخذ کنند. سومین و مهمترین اقدام نیز تقویت شبکه های اجتماعی داخلی در مقابله با آسیب های شبکه های اجتماعی خارجی است.  خرم آبادی معتقد است: کشورهای توسعه یافته، صرفا در صورتی که شبکه های اجتماعی از قوانین آنها تبعیت کنند و سرورهای خود را به داخل کشور آنها منتقل کند به این شبکه ها اجازه فعالیت می دهند اما متاسفانه در کشور ما شبکه های اجتماعی بیگانه بدون اخذ مجوز مشغول فعالیت هستند. همچنین سردار کمال هادیان فر رییس پلیس فتا نیز گفته بود: در اولین خواسته ایران از شرکت تلگرام تاکید شده با توجه به حجم زیاد کاربران ایرانی این شرکت، تلگرام باید سرورهای خود را به داخل خاک ایران منتقل کند. در حال حاضر بیشترین پرونده های ما در خصوص فعالیت گروه های تروریستی از جمله داعش فارسی، جرائم اخلاقی و غیره در فضای شبکه تلگرام انجام می شود و طبق قوانین جهانی شرکت تلگرام موظف به انتقال سرورهای خود به داخل کشورمان است. 
وی افزود: البته مدیر شرکت تلگرام عنوان می کند که به واسطه تحریم ایران قادر به انتقال سرورهای خود به داخل خاک کشورمان نیست و این در حالیست که در همین فضا از فضای سایبری ایران استفاده می کند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :