آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 187805
تاریخ انتشار : 6 مرداد 1395 10:56
تعداد بازدید : 1197

بازار موبایل نیمه تعطیل شد

کشف و ضبط محموله بزرگ قاچاق در انبار پاساژ علاءالدین

این روزها اوضاع بازار موبایل خوب نیست. از یک سو اجرای طرح رجیستری گوشی های موبایل و از سوی دیگر اتفاقاتی که در پی اجرای این طرح افتاده، سوای رکودی که از اوایل سال بر بازار حکمفرما بود، بازار را به کسادی کشانده است.

ساحره چمنی
 کشف یک محموله گوشی قاچاق
در طول یک هفته گذشته اتفاقات زیادی در بازار موبایل افتاد. بعد از بسته شدن فروشگاه های عرضه آیفون در سطح تهران، دوشنبه شب گذشته محموله ای به ارزش دو تا سه میلیارد تومان در پاساژ علاءالدین کشف و ضبط شد. در پی این جریان، برخی از طبقات این پاساژ به حالت نیمه تعطیل درآمد. این موضوع باعث شد تا ساعاتی بسیاری از فروشندگان مغازه های خود را تعطیل کرده و منتظر پیامدهای بعدی این جریان بمانند. 
اگرچه این پاساژ همچنان مملو از رفت و آمدهاست؛ اما شلوغی این روزهای علاءالدین به خاطر تردد مشتریان نیست، بلکه بیشتر مردم می خواهند بدانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
 اطلاعیه پلیس درباره کشف محموله قاچاق
در همین راستا مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران بزرگ با بیان جمع آوری گوشی های تلفن همراه قاچاق از چند مغازه در مجتمع تجاری علاالدین از دستگیری چهار نفر به اتهام قاچاق گوشی تلفن همراه دراین مجتمع خبر داد.
در گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران بزرگ با بیان اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا در پایتخت، آمده است: ماموران پلیس آگاهی با هماهنگی مرجع قضایی در بازرسی از سه مغازه مستقر در پاساژ علاالدین تعدادی گوشی قاچاق را کشف و چهار نفر را در این ارتباط دستگیر کردند.
دراین گزارش تصریح شده، چهار متهم به همراه گوشی های قاچاق مکشوفه برای ادامه مراحل به مرجع قضایی تحویل داده شدند.
خبرگزاری تسنیم نیز در این رابطه گزارش داد، برخی از فروشندگان این پاساژ، جمع آوری تعداد زیادی گوشی تلفن همراه قاچاق از پاساژ علاءالدین و ترس از جمع آوری گوشی های داخل مغازه ها، دلیل امتناع  از بازگشایی مغازه ها در طبقه ششم این پاساژ عنوان کردند. این در حالی است که برخی از کسبه این پاساژ، معترض بودند چرا برخورد با گوشی های تلفن همراه در مبادی ورودی انجام نشده و تنها در مقابل درب مغازه ها و پاساژهای مشهور انجام می شود. همچنین این افراد مدعی بودند که در جریان ضبط محموله قاچاق در شب گذشته، تعدادی از قفل مغازه ها شکسته و برخی از مغازه ها نیز پلمب شدند.
 رجیستری کمرنگ شد
با اتفاقاتی که در طول چند روز گذشته افتاده، به نظر می رسد رجیستری گوشی های موبایل کمرنگ شده و موضوع مبارزه با قاچاق کالا پررنگ شده است و هر روز خبرهایی از دستگیری و ثبت و ضبط گوشی های قاچاق در بازار به گوش می رسد. اینکه گوشی قاچاق به راحتی وارد بازار کشور می شود و بعد داخل فروشگا ه ها کشف و ضبط می شود، جای سوال دارد.  
از سوی دیگر در طول هفته جاری از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و نهادهای مربوط به دو مرکز بزرگ عرضه و توزیع موبایل، علاءالدین و چارسو مراجعه شده و فروشگاه هایی پلمپ شده است. این در حالی است که به گفته مسوولان، بیش از 90 درصد گوشی های داخل کشور قاچاق است، حالا باید ببینیم در طول یکی دو روز آینده کدام یک از مراکز خرید باید منتظر نهادهای نظارتی باشند و چه زمانی نوبت به انبار فروشگاه های اینترنتی می رسد.
 سرنوشت رجیستری
اگرچه اجرای طرح رجیستری حرکتی مثبت درجهت مبارزه با قاچاق کالاست و در صورت اجرایی شدن درست آن قطعا ریشه قاچاق تاحدودی در بازار کشورمان خشکیده می شود، اما ابهاماتی که این طرح دارد و هیچ مسوولی با وجود مراجعه ما به ستاد مبارزه با قاچاق کالا، به این سوالات پاسخ نداده و ابهامات آن را برطرف نکرده، باز هم به نظر می رسد با طرحی ناپخته روبه رو هستیم که اجرای آن حتی در تاریخی که مسوولان وعده داده اند، در هاله ای از ابهام قرار دارد.
هنوز مشخص نیست که نحوه اجرای طرح به چه شکل است و توسط چه سازمان هایی اجرا می شود؟
گوشی های در دست مردم مشمول اجرای این طرح می شود یا نه؟
تکلیف گوشی هایی که هم اکنون داخل مغازه ها و فروشگاه هاست، چیست؟
وضعیت قیمت و انحصاری شدن واردات چه می شود؟
وضعیت آیفون که نمایندگی رسمی در ایران ندارد، چه می شود؟
هنوز مشخص نیست گوشی های وارداتی داخل گمرک ثبت می شوند یا فروشگاه ها و نمایندگان باید لیست گوشی ها را برای ثبت تحویل دهند؟
یا اینکه مردم چطور تشخیص دهند که گوشی قاچاق است یا نیست؟
آیا قیمت گوشی بالا می رود؟
اطلاع رسانی برای 80 میلیون کاربر ایرانی چگونه صورت می گیرد؟
این طرح شامل چه محصولاتی می شود؟ فقط گوشی یا تبلت های سیم کارت خور یا ساعت های هوشمند؟
لیست شرکت هایی که می توانند به شکل رسمی گوشی وارد کنند، کدام اند؟
همه اینها ابهاماتی است درباره این طرح که سال ها پیش هم به اجرا درآمد و با شکست مواجه شد.
 تبعات اتفاقات اخیر
در طول یک سال گذشته مدام درباره اوضاع نابسامان بازار موبایل کشور اخبار و اطلاعاتی منتشر شده است. بازاریان وضعیت بازار به این شکل را که مدام در حال نوسان است و بازار دچار رکود می شود، بازار مریض می نامند.  امسال وضعیت بازار مریض موبایل بدتر شده بود تا اینکه زمزمه های اجرای طرح رجیستری و از سوی دیگر عملیات اجرای آن، که هنوز اطلاعات ضد و نقیضی درباره آن منتشر می شود، باعث شد اوضاع بازار آشفته تر شود به طوری که در طول یک هفته گذشته بازار به شکل کامل دچار رکود شد. این رکود در نتیجه جمع آوری برخی از گوشی ها در بازار و درنهایت منجر به افزایش قیمت گوشی ها شد. برخی از گوشی ها در بازار نایاب شد و به این ترتیب قیمت ها به شدت بالا رفت. تجربه نشان داده اگر وضعیت به این شکل ادامه پیدا کند، کلاهبرداری در بازار زیاد می شود. 
اینکه این روزها فروشندگان با ترس، مغازه ها و فروشگاه های خود را باز می کنند یا بازار تعطیل می شود، جنس در بازار نیست یا در ازای جنس موردنیاز، کاربران مجبورند بهایی بسیار بالاتر از قیمت واقعی آن را بپردازند، همه این ها باعث می شود اوضاع بازار مدام بدتر شود و کلاهبرداری
 بیشتر شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :