آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 189773
تاریخ انتشار : 6 شهریور 1395 10:45
تعداد بازدید : 584

دانشمندان باتری خوردنی طراحی کردند

بدن ما توانایی هضم فلزات سنگین را ندارد، اما طب مدرن و پیشرفته مبتنی بر ابزار قابل کاشت در بدن به عنوان آمپلی فایر، حسگرهای زیستی و ابزارهای خودمختار است و این در حالی است که این دستگاه ها اغلب با باتری هایی انرژی خود را تامین می کنند که با مواد شیمیایی سمی بسته بندی شده اند. برای حل این مشکل، محققان دانشگاه کارنگی ملون (CMU) باتری هایی را طراحی کرده اند که بدن ما می توان آنها را هضم کند.

FoxNews- دستگاه های پزشکی مبتنی بر باتری دهه هاست که مورد استفاده قرار می گیرند و هرچند بسیاری از قطعات آنها از مواد زیست تخریب پذیر تشکیل شده اند، اما درنهایت ناگزیر از استفاده از باتری هستند. محققان دانشگاه کارنگی ملون برای برطرف کردن این مشکل، از مواد مشتق شده از مواد بیولوژیکی باتری درست کرده اند تا بتوانند در وسایل الکترونیک خوراکی از آن به کار ببرند.  به گفته تیم سازنده، باتری های خوراکی از جنس ملانین در مقیاس یک کپسول کوچک تولید شده است. این باتری های خوراکی می توانند برق دستگاه های الکترونیکی 5 میلی واتی را به مدت 18 ساعت تامین کنند و در عرض 20 ساعت به طور کامل تجزیه شوند. این قطعات کوچک قرار است در قرص های هوشمند (شبیه کپسول) تعبیه شوند که جهت آزاد کردن تدریجی دارو در معده کاربرد دارند. همچنین در پایانه های مثبت و منفی این باتری ها ملانین، مس و آهن به کار رفته است که به طور طبیعی در بدن یافت می شوند.
باتری های معمولی قوی ترند و برای تامین نیروی دستگاه های کنترل کننده به کار می روند، اما سمی هستند و باید از بدن دفع شوند. با این حال، باتری تازه تولیدشده چنانکه سازندگانش مدعی شده اند به دلیل ساخت از مواد طبیعی، کاملا بی خطرند. درواقع رنگدانه های ملانین یون های فلزی را به یکدیگر متصل می کند و این همان پدیده ای است که در یک باتری مورد نیاز است.
محققان اکنون به دنبال ساخت باتری های خوراکی با استفاده از پکتین، ماده ژله ای در تهیه مربا، هستند.
سرپرست تیم سازنده باتری های خوراکی با بیان اینکه ساخت باتری قابل خوردن زمانی آرزوی جامعه پزشکی محسوب می شد، می گوید: فناوری رو به رشد دستگاه های پزشکی کوچک از قبیل قرص های هوشمند نقش مهمی در تشخیص و درمان برخی بیماری ها دارد.وی می افزاید: زمانی که صحبت از قرارگیری طولانی مدت دستگاه های کوچک در بدن به میان می آید، مهم ترین مساله دفع سموم باتری هاست که استفاده از مواد بیولوژیکی در آنها این مشکل را برطرف کرده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :