آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 191382
تاریخ انتشار : 29 شهریور 1395 10:49
تعداد بازدید : 1054

در خواست بانک‌های خصوصی از بانک مرکزی

روند کاهش نرخ سود منطقی باشد

رییس کانون عالی بانک های خصوصی از بانک مرکزی خواست تا اجازه دهد کاهش نرخ سود بانکی روند منطقی خود را طی کند.

فناوران - کوروش پرویزیان در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه پولی رفتار پایدار و بلندمدت مربوط به سیاست پولی اثرگذار در کسب و کار مردم و اطمینان بخشی به فعالیت فعالان اقتصادی بسیار مهم تلقی می شود، به نحوی که نهادینه کردن سیاست پولی مناسب که استقلال سیاستگذار پولی یک روی آن است، این امکان را فراهم می کند تا به صورت بلندمدت فضای مساعدی ایجاد شود.
رییس کانون هماهنگی بانک های خصوصی افزود: طی سال های اخیر تورم به عنوان سرفصل جدی در سیاستگذاری پولی مطرح بوده که از سوی بانک مرکزی، دولت، سیاستگذار پولی و مجامع خصوصی روی آن تاکید شده و به همین دلیل طی سال های اخیر سیاست های اعمال شده این فرآیند را تقویت کرده اند.
وی گفت: خوشبختانه بانک مرکزی سیاست و تدبیر مناسبی در این خصوص دنبال کرده و پایبندی سیاستگذار پولی به همین سیاست اعلامی موضوعی است که برای تکمیل اجرای سیاست های قبلی به کار گرفته شده و سرعت در تصمیم گیری را به وجود می آورد.
به گفته پرویزیان، همزمان با اتخاذ این سیاست، تمرکز بر رونق در اقتصاد صورت گرفت که بر این اساس دولت بسته هایی برای تحریک تقاضا را در سال گذشته و امسال اعلام کرده است.
وی گفت: پس از اتفاقات رخ داده در مناسبات خارجی، کم کم اعتمادسازی فیمابین نهادهای پولی در سطح داخل و خارج در حال انجام است و جریان بی اعتمادی به شبکه بانکی ایرانی در دنیا در حال فروپاشی است که البته انتظارات نسبت به این موضوع فراتر رفته و استانداردهای بانکی نیز باید ارتقا یابد.

آغاز توزیع کارت های اعتباری عام در روزهای آینده
پرویزیان در ادامه با بیان سیاست بانک مرکزی مبنی بر ارایه کارت های اعتباری خرید کالا و خدمات به مردم گفت: موضوع ارایه کارت اعتباری خرید طی سال های اخیر مطرح شده و در شبکه بانکی جا افتاده است و به مرور قرار است سهم خود را در نهادهای مالی پیدا کند. بر این اساس ما به دنبال الگویی هستیم که در همه جای دنیا پذیرفته شده بوده و تجربه شده است، اما خطری که معمولا در این میان گوشزد می شود، آن است که کارت اعتباری با عقد مرابحه ترکیب و تبدیل به یک فرآیند اعتباردهی شود که مخاطراتی درباره آن مطرح است؛ چراکه بنای کارت اعتباری باید بر این باشد که اگر فردی به فروشگاهی مراجعه و خرید کرد، بدون پرداخت وجه تا مدت خاصی مثل یک ماه تا ۴۵ روز فرصت داشته باشد تا وجه را تسویه کند. پرویزیان گفت: اگر این کارت های بانکی به سوییچ بانک های بین المللی وصل شود، فرد می تواند کارت خود را در کشورهای دیگر نیز برای خرید استفاده کرده و تسویه آن را بعد از سپری شدن مدت معلوم انجام دهد. این در شرایطی است که اگر بخواهیم کارت اعتباری کارآمدی داشته باشیم، باید مسیری را طراحی کنیم که مباحث حقوقی، شرعی و بانکداری بدون ربا دارد و به نظر می رسد در بخشنامه اخیر بانک مرکزی این موارد لحاظ شده است؛ اما به هر روی امیدواریم فرآیند کارت اعتباری به خوبی انجام شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :