آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 191664
تاریخ انتشار : 3 مهر 1395 10:31
تعداد بازدید : 3269

اختلاف بر سر شیوه و مبلغ حمایت موجب شد

اعزام استارتاپ های برگزیده ایران به جیتکس در ابهام

سه شنبه هفتم اردیبهشت نود و پنج، ساعت شش عصر، یکی از مدیران ارشد سازمان فناوری اطلاعات ایران با مرکز توانمندسازی و تسهیل گری کسب و کارهای نوپای فاوا تماس می گیرد. موضوع صحبت، انتخاب 10 استارت آپ برتر جهت حضور در رقابت جهانی کارآفرینان در نمایشگاه جیتکس دبی است. انتخابی که قرار است سیزدهم اردیبهشت ماه در همایشی یک روزه با نام نقش نوآوری و خلاقیت در اقتصاد مقاومتی و در حضور بلال الرییس، مدیر تجاری جیتکس، انجام شود. روابط عمومی مرکز در پی این تماس، به فوریت وارد مذاکره با مدیران شتاب دهنده های مطرح می شود و ایمیلی با این مضمون برای بسیاری از فعالان اکوسیستم ارسال می کند:

وحید حجه فروش
«احتراما، اتاق بازرگانی تهران در نظر دارد از طریق سازمان فناوری اطلاعات ایران، 10 استارت آپ برتر این حوزه را جهت حضور در رقابت جهانی کارآفرینان در نمایشگاه جیتکس دبی معرفی کند. استارت آپ هایی که امکان حضور در این رقابت ها را پیدا می کنند، باید دارای رویکرد جهانی و توانایی ارایه کامل کسب وکار به زبان انگلیسی را داشته باشند؛ لذا خواهشمند است حداکثر تا روز چهارشنبه 8 اردیبهشت ماه ساعت 10 صبح، پنج کسب وکار نوپا در مجموعه خود را به ترتیب اولویت جهت ارزیابی برای حضور در این رقابت ها معرفی نمایید. 
لازم به ذکر است از سوی هر استارت آپ، یک نفر به عنوان نماینده به طور رایگان با حمایت شرکت همراه اول در این رویداد شرکت خواهد کرد ضمنا برنده اول این مسابقات مبلغ یک میلیون و برنده دوم مبلغ پانصد هزار دلار جایزه دریافت می کنند».
سیزدهم اردیبهشت نود و پنج، اتاق بازرگانی ایران پذیرای 120 شرکت کننده در سمینار نقش نوآوری و خلاقیت در اقتصاد مقاومتی است. از میان 82 استارت آپ که در فراخوان سمینار ثبت نام کرده اند، همراه اول به عنوان حامی مالی پروژه، 37 تیم را برای داوری نهایی انتخاب کرده است و در روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشت، تیم های انتخاب شده در برابر داوران به ارایه ایده ها و محصولات خود می پردازند. از میان این تیم ها، 8 تیم برای ارایه در روز سمینار و در برابر بلال الرییس انتخاب می شوند تا نماینده جیتکس با توانمندی ها و پتانسیل استارت آپ های ایرانی آشنا شود و با گزارش مثبت خود، توجه جامعه جهانی را به کسب و کارهای ایران جلب کند. سمینار از ساعت 8 صبح تا 6 عصر برپاست و از مهمانان با صبحانه و ناهار و یک میان وعده پذیرایی می شود. داوران همراه اول، تیم های تسکولو، آیریس، پرسا، اکسیژن ساز، c-pay، ناملیک، میراث و v-decoration را برای شرکت در جیتکس انتخاب کرده اند.
بیست و یکم فروردین نود و پنج، محمدرضا طلایی، رییس هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران در نامه ای به وحید صدوقی، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار همراه اول، خبر از برگزاری پاویون شرکت های نوآور و نوپا در جیتکس می دهد. 8 غرفه برای شرکت های نوآور و خلاقی که در حاشیه برگزاری سمینار نقش نوآوری و خلاقیت در اقتصاد مقاومتی انتخاب خواهد شد. در پایان نامه از همراه اول خواسته می شود «ضمن حضور در این سمینار، نسبت به اطلاع رسانی فراخوان شرکت های نوپا و نوآور، حمایت مادی و استفاده از پتانسیل های شرکت ارتباطات سیار ایران در حمایت از شرکت های نوپا و نوآور برای حضور در مجامع بین المللی و تجاری سازی ایده های خود و همچنین صدور اجازه به کارگیری لوگوی آن شرکت که موجب غنای هرچه بیشتر سمینار و یاری رساندن به بخش خصوصی در به سرانجام رساندن وظیفه خود خواهد شد، اقدام فرمایید».
وحید صدوقی در دستوری به حمیدرضا نیکوفر ضمن تایید مراتب مشارکت و حمایت همراه اول در این سمینار، مبلغ دو میلیارد ریال به عنوان حمایت مالی تعیین کرده و بر انجام بیشترین همکاری ممکن با برگزارکنندگان تاکید می کند. یکی از مدیران همراه اول در این باره می گوید: با توجه به محدودیت زمانی جهت اجرای سمینار و فشردگی کار، طرفین درباره توافقات به عمل آمده، قراردادی امضا نمی کنند.
بیست و چهارم فروردین نود و پنج، محمدرضا طلایی در نامه ای که فاکتور شرکت همایش گستران ایماژ (طرف قرارداد با جیتکس و مجری برگزاری سمینار و خدمات نمایشگاهی استارت آپ های منتخب) به آن پیوست شده، مبلغ دو میلیارد و یکصد و هشتاد میلیون ریال (با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) به همراه اول ارسال می کند که در فاکتور مذکور، از برگزاری سمینار «نقش نوآوری و خلاقیت در اقتصاد مقاومتی» تا هزینه غرفه در نمایشگاه جیتکس و هزینه بلیت رفت و برگشت 8 نفر از منتخبان و ترانسفر و اقامت آنها به مدت 5 روز درج شده است.
طبق ادعای محمدرضا طلایی، به دلیل تمایل همراه اول به انجام مرحله به مرحله توافق، نامه دیگری به تاریخ چهارم اردیبهشت نود و پنج به همراه اول ارایه می شود که این بار فاکتور پیوستی به آن با مبلغ یک میلیارد و نود میلیون ریال (با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) و شرح خدمات بسیار مختصرتر از فاکتور پیشین تنها شامل برگزاری سمینار و اطلاع رسانی است. همراه اول طی دو فقره پرداخت پانصد میلیون ریالی به تاریخ های ششم اردیبهشت نود و پنج و چهاردهم تیر نود و پنج، جمعا مبلغ یک میلیارد ریال به شرکت همایش گستران ایماژ می پردازد.
اما از روز برگزاری سمینار تاکنون، نه تنها استارت آپ های برگزیده جهت شرکت در جیتکس معرفی نشده اند، بلکه پیگیری آن ها از سمیرا دودانگه، مجری و هماهنگ کننده سمینار، شرکت همایش گستران ایماژ، طرف قرارداد جیتکس و همراه اول، حامی و داور اعزام استارت آپ ها به جیتکس، بدون نتیجه مانده است. از سوی دیگر، با توجه به تعهد همایش گستران ایماژ و شخص محمدرضا طلایی به جیتکس، مبنی بر اعزام چند استارت آپ و بالطبع پرداخت هزینه های مربوطه، مذاکراتی برای شرکت برخی استارت آپ های دیگر با دریافت هزینه از آن ها، به شکل مستقل و خارج از فرآیند انتخاب و سمینار در جریان است. 
در این بلاتکلیفی استارت آپ ها، هر کدام از طرفین مسوول، طرف دیگر را به دلیلی مقصر قلمداد می کنند و به ثمر نرسیدن پروژه را به طرف مقابل نسبت می دهند. محمدرضا طلایی مدعی است اگر همراه اول به تعهد پرداخت دو میلیارد ریالی خود عمل کند، 
در همین مدت زمان کوتاه باقیمانده تا برگزاری جیتکس، امکان هماهنگی و اعزام استارت آپ ها به دبی وجود دارد. همراه اول هم پس از برگزاری سمینار به صرافت افتاده که در برآورد مبلغ حمایت مالی اشتباه کرده و نباید برای سمیناری که کمتر از دویست میلیون ریال هزینه داشته، دو میلیارد ریال پرداخت کند. هرچند محمدرضا طلایی معتقد است که همراه اول از حمایت این رویداد انگیزه های دیگری نیز داشته است. بماند که سازمان فناوری اطلاعات هم به محض متوجه شدن این اختلافات، به رغم آن چه در ایمیل عنوان کرده، کاملا خود را از این جریان کنار کشیده است. 
در میان این دعوا، امید استارت آپ های برگزیده ایران برای حضور در یک رویداد بین المللی، تبدیل به یاسی غم انگیز شده و اعتماد بسیاری از فعالان این حوزه به رویدادهای مشابه سلب شده است، از بین رفتن وجهه ایران به واسطه عدم توانایی دو مجموعه در تعامل جهت اعزام چند تیم با هزینه ای که عملا در مقایسه با هزینه های سرسام آور آن ها به چشم نمی آید را هم به این ها اضافه کنید. آیا همراه اول و محمدرضا طلایی نمی توانند با توافق بر منافع اندکی کمتر از آنچه در ذهن داشتند، اعتماد جوانان کارآفرین و آبروی کشورمان را در یک رویداد بین المللی بخرند؟


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :