آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 197032
تاریخ انتشار : 17 آذر 1395 11:22
تعداد بازدید : 1594

وزارت ارتباطات 90 درصد تجهیزات مورد نیاز را از داخل خریده است

نشست هم اندیشی وزارت ارتباطات و بخش خصوصی فاوای کشور عصر دوشنبه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

فناوران- هرچند این نشست در یکی از سالن های متعلق به وزارت ارتباطات بود، اما پیش از برگزاری اعلام شده بود که بخش خصوصی میزبان دولتی هاست و قرار است مدیران وزارتخانه بیشتر شنونده مشکلات بخش خصوصی باشند، اما شکل برگزاری جلسه با اعتراض برخی از فعالان بخش خصوصی همراه شد و البته وزیر ارتباطات نیز خیلی زود جلسه را ترک کرد.
در ابتدای جلسه معاونان وزیر به ارایه گزارش عملکرد خود پرداختند که برخی از حاضران نسبت به این موضوع انتقاد کرده و معتقد بودند باید فرصت در اختیار بخش خصوصی برای سخنرانی قرار گیرد. 
پس از آغاز پنل مربوط به بخش خصوصی نیز، برخی مدیران فعلی و قدیمی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نسبت به ترکیب سخنرانان معترض شدند. امیرحسین سعیدی نائینی، رییس سابق سازمان نظام صنفی رایانه ای با اعتراض سخنرانی ها را قطع کرد و  به برگزارکنندگان این جلسه انتقاد کرد که چرا فرصت به برخی تشکل های بخش خصوصی داده شده که اعضای زیادی ندارند و در مقابل سازمان نظام صنفی فرصت لازم را برای صحبت نداشته است. دوایی، معاون وزیر ارتباطات نیز توضیح داد که تلاش شده از همه گروه های بخش خصوصی برای حضور در این جلسه دعوت شود. وی گفت که بخش خصوصی فقط کسانی نیستند که صدای شان را در جلسات بلند کنند و بسیاری از افراد دیگر هم هستند که در حال حاضر در جلسه حضور دارند و نماینده بخش خصوصی هستند.
باقر بحری دیگر مدیر سازمان نظام صنفی نیز با اعتراض و گفتن اینکه با این صحبت ها به آنها توهین شده، صحبت های معاون وزیر را قطع کرد که در ادامه باعث شد وی از ادامه سخنرانی منصرف شود.  
 تحول در بخش امنیت
پیش از این جنجال ها، رییس سازمان فناوری اطلاعات در این نشست گفت: با ورود به نسل پنج تلفن همراه شاهد یک دگرگونی در عرصه ارتباطات هستیم؛ چراکه تا پیش از آن همواره مقدار دریافت اطلاعات چندین برابر میزان ارسال اطلاعات بوده است؛ اما با ورود به نسل پنج باید آماده یک دگردیسی در عرصه ارتباطات باشیم؛ چراکه این معادله تغییر می کند و میزان ارسال اطلاعات بیشتر یا مساوی میزان دریافت اطلاعات می شود.
وی با بیان رشد صعودی که همواره ارتباطات در طول تاریخ کشورمان داشته است، افزود: در تمام این مدت نه جنگ و نه تحریم ها نتوانستند به دلیل کشش نامحدود ارتباطات در کشور، جلوی آن را بگیرند و همواره این رشد دو تا سه برابر دیگر بخش ها بوده است.
 جهانگرد با بیان اینکه جامعه و اقتصاد ایران به شدت نیازمند زیرساخت و ابزار قدرتمند ICT است، گفت: طی شش و هفت سال گذشته غفلتی در کشور در بخش دسترسی انجام شده است؛ بنابراین توسعه شبکه نخستین تلاش سازمان فناوری اطلاعات در دوره جدید به شمار می رود. ضمن اینکه چرخه حیات اقتصادی این حوزه با تحول در معماری، ترافیک و نوع مصرف نیز به عنوان دومین تلاش این سازمان تغییر داده شده است. 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توجه به محیط حقوقی را سومین اقدام سازمان فناوری اطلاعات دانست و گفت: در بخش امنیت واقعا تحول خیلی مهمی داده شده است؛ چراکه کل معماری و نوع اجرای آن تغییر پیدا کرده است که می تواند کیفیت، سرعت خدمت رسانی بهتری را برای کاربران فراهم کند.
 نتیجه حذف مجوزها
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در این نشست حذف مجوزها برای هر فناوری را عاملی برای جهش پهنای باند در کشور دانست و گفت: اکنون بیش از 28 میلیون در بخش همراه و 7 تا 8 میلیون کاربرد در بخش ثابت کاربر متصل به باندپهن داریم.
علی اصغر عمیدیان گفت: همین حذف مجوزها باعث جهشی در توسعه پهنای باند شد به گونه ای که روزی که این کار را شروع کردیم، رایتل 360هزار کاربر با دسترسی به اینترنت پرسرعت داشت اما امروز 28 میلیون نفر به باند پهن دسترسی دارند. ضمن اینکه در بخش باند ثابت نیز از 5 میلیون کاربر اکنون به نزدیک به 7 تا 8 میلیون مشترک رسیدیم که با باندپهن ثابت دسترسی دارند.
 وی با بیان اینکه آمار نشان می دهد که این اکوسیستم خوب کار می کند، افزود: جز در مواردی که نیاز بود، اقدام به ایجاد رگولاتوری نکردیم. 
عمیدیان گفت: در حوزه پست مدرن نیز شاهد دو اپراتور خواهیم بود که سرمایه گذاری کلانی را می طلبد. ضمن اینکه در بخش شبکه های اجتماعی نیز فضای سرمایه گذاری هزار میلیاردی وجود دارد.
رییس سازمان تنظیم و مقررات و ارتباطات رادیویی در پایان گفت: 90درصد تجهیزات مورد استفاده را از داخلی ها تهیه کرده ایم و نمونه ای نداریم که در کشور تولید و مورد تایید قرار گرفته باشد و آن تجهیزات را از خارج وارد کرده باشیم. معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات نیز با بیان اینکه شرکت هایIT کمتر از 30 درصد در بازار ICT کشور سهم دارند، گفت: سهم ICT را در تولید ناخالص ملی کشور 2.7 درصد است که البته امیدواریم این سهم در برنامه ششم توسعه به 4درصد برسد. برات قنبری افزود: بازار ICT کشور چیزی حدود 34هزار میلیارد تومان است که بیش از 75درصد آن از آنِ بخش ارتباطات است و براساس گزارشات بین المللی این عدد تا سه برابر قابل افزایش است؛ بنابراین براساس سهم ICT در سبد خانوار افراد، جا دارد تا 120 میلیارد تومان هم افزایش پیدا کند.
 وی با بیان توازن میزان سرمایه گذاری بخش IT و ارتباطات در دنیا افزود: در دنیا این سهم 60 به 40 درصد است و بیشتر سرمایه گذاری از آنِ بخش ارتباطات است که البته نسبت به کشورمان سهم کمتری را شامل می شود.
قنبری با بیان اینکه امروزه توسعه کشورها باید بر/ اساس یکپارچگی، امنیت، شفافیت و حریم خصوصی افراد برنامه ریزی شود، اظهار کرد: همزمان با ورود به نسل پنجم کارشناسان معتقدند که دوره Open cluad ها می رسد که در همه زمینه ها مطرح می شود و عنوان طیف فرکانسی تخصیص داده شده تغییر می کند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم ICTرا در تولید ناخالص ملی کشور 2.7 درصد دانست و گفت: البته امیدواریم این سهم در برنامه ششم توسعه به 4درصد برسد.
این مقام مسوول با بیان ضرورت افزایش ظرفیت زیرساخت گفت: ارایه خدمات الکترونیکی، تولید محتوا و افزایش پوشش شبکه های ارتباطی برای روستاها از دیگر اهداف محسوب می شود.
قنبری با بیان اینکه نگاهمان این است که دولت در حوزه IT حداقل مداخله و حداکثر مشارکت را داشته باشد، بر ضرورت ساماندهی فرکانس تاکید کرد.
وی با بیان سهم اشتغال از طریق ایجاد فناوری های جدید در برنامه ششم افزود: این درحالی است که بعضی از اپراتورها در زمان ارایه خدمات، اشتغال را جزو اولویت های خود محسوب نمی کنند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :