آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 206244
تاریخ انتشار : 2 اردیبهشت 1396 0:42
تعداد بازدید : 1250

در سه هفته اجرا می‌شود

نظرسنجی بزرگ اتحادیه اروپا درباره آینده اینترنت

اتحادیه اروپا با برگزاری یک نظرسنجی عمومی بی سابقه این موضوع را بررسی می کند که مردم اروپا از چه مواردی درباره آینده اینترنت بیم دارند. حریم خصوصی، امنیت، هوش مصنوعی، بی طرفی شبکه، کلان داده ها و تاثیر اینترنت در زندگی روزمره از موارد مطرح در این نظرسنجی است.

فناوران- اتحادیه اروپا در سه هفته پیش رو، این موارد را در قالب چند نظرسنجی به بحث می گذارد و از مردم نظرشان را جویا خواهد شد.
در این نظرسنجی از تعدادی از انتشارات و رسانه های مطرح همچون گاردین کمک گرفته شده که سوالات نظرسنجی را منتشر کنند و اعلام شده که نتایج این نظرسنجی اوایل ماه ژوئن (اواسط خردادماه) منتشر خواهد شد. اولین پرسشنامه از این سلسله نظرسنجی ها هم اکنون منتشر شده است.
پرسشنامه اول حاوی 4 سوال درباره فناوری ها و آینده اینترنت به علاوه اطلاعات شخصی پاسخ دهندگان است. نخستین سوال این پرسشنامه این است که: کدام فناوری های اینترنتی بیشترین تغییرات را در شیوه یادگیری، کار و تجارت ما برجای خواهد گذاشت؟ برای این سوال 9 گزینه پیشنهاد شده که کاربران باید از یک تا 5 (بیشترین میزان تاثیر) آنها را انتخاب کنند. در میان گزینه های پیشنهادی، مواردی همچون رشد اینترنت چیزها، توسعه تولید دیجیتال، رشد استفاده از کلان داده ها و توسعه پلاتفرم های اقتصاد اشتراکی و فین تک ها دیده می شود.
ژان کلود یونکر، رییس کمیسیون اروپایی با  بیان اینکه این نظرسنجی ایده های تازه ای درباره چگونگی حل برخی از مشکلات جامعه مان ارایه خواهد داد، افزود: دانش باید باز و آزاد از برج عاج سنتی اش باشد تا بتوان درباره اش بحث و نقد کرد و به آن چشم اندازهای تازه ای بخشید.
این پروژه را موسسه غیرانتفاعی REIsearch پیش می برد و هدفش ارایه درکی بهتر از اولویت های مدنظر جامعه به سیاست سازان اتحادیه اروپاست. زیرا یکی از انتقادهایی که گاه به این اتحادیه وارد می شود، دوری از احساسات و دلمشغولی های عموم مردم است.
از جمله روزنامه ها و انتشاراتی که در این نظرسنجی به همکاری گرفته شده اند، استاندارد، ال پاییس، فرانکفورتر آلگماینه تزایتونگ، لا لیبره بلژیک، پوبلیکو و گاردین هستند. در کل 11 رسانه به همکاری طلبیده شده اند که کل اتحادیه را پوشش دهند.
سیاست گذاران اتحادیه اروپا، مدتهاست که به استفاده بیشتر از قابلیت های اینترنت برای افزایش رشد اقتصادی اتحادیه و محبوبیت آن فکر می کنند. برای مثال، یونکر در سخنرانی خود در سپتامبر سال 2016 خواستار  برخورداری تمامی شهرها و روستاها از اینترنت وای-فای  تا سال 2020 شد؛ هدفی که در ابتدا لرزه بر اندام شرکت های مخابراتی انداخت؛ اما بعدها بررسی ها نشان داد که دستیابی به این هدف در 4 سال و رساندن وای-فای به تمامی روستاهای دورافتاده ممکن نیست. اکنون کمیسیون اروپا پیش بینی می کند که در قالب طرح 120 میلیون یورویی WiFi4EU اینترنت وای-فای را در 8 هزار شهر و روستا فعال کند.
از سوی دیگر، مدیران این اتحادیه برای افزایش سرعت دسترسی به صنعت ارتباطات وابسته اند. طبق برنامه این اتحادیه، تمامی مدارس، اکثر کسب وکارها،  ایستگاه های راه آهن وفرودگاه ها تا  سال 2025 باید به اینترنت پرسرعت یک گیگابیت در ثانیه مجهز باشند؛ در حالی که هم اکنون، پرسرعت ترین اینترنت ارایه شده در مدارس 30 مگابیتی است و بسیاری مدارس هم بسیار اینترنت کندتری دارند. همین اتکا هم احتمالا منجر به این خواهد شد که اتحادیه اروپا، بخشی از قوانین الزامآ ور برای اپراتورهای مخابراتی را نادیده بگیرد؛ الزاماتی همچون باز کردن شبکه به روی رقبا. اپراتورهایی مثل دویچه تلکام و تلکام ایتالیا، در این باره نقد داشتند که باز کردن شبکه، روند بازگشت سرمایه در شبکه های فیبرنوری شان را طولانی و سخت می کند.
قدرت رگولاتوری کمیسیون اروپا موارد متعدد دیگری را نیز دربرمی گیرد؛ مواردی همچون بی طرفی شبکه، رقابت پذیری و حریم خصوصی و حالا کشورهای عضو از این کمیسیون می خواهند که مواردی مثل هوش مصنوعی و حقوق روبات ها را هم در دستور کار قانون گذاری خود بگنجاند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :