آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 208002
تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1396 10:8
تعداد بازدید : 6001

سال جنجال های تعرفه ای

مریم عسگری- تغییرات تعرفه ای و بازنگری در حقوق ورودی کالاهای گوناگون هر سال با اهداف گوناگونی که مهم ترین آنها اجرای سیاست های حمایتی از گروه های تولیدی است، اعمال می شود و در قالب کتاب مقررات صادرات و واردات به اطلاع عموم می رسد.

با توجه به این موضوع در ماه های پایانی هر سال، گمانه زنی درباره تغییرات تعرفه ای آغاز می شود و این نگرانی که تعرفه ورودی کالاهای کامپیوتری افزایش یابد، نزد واردکنندگان و خریداران جدی می شود. چراکه اعمال تغییرات تعرفه ای جدید به معنی رشد بیشتر قیمت ها در بازار متکی بر واردات سخت افزار است و با لحاظ کردن نرخ تورم و مبلغ مالیات بر ارزش افزوده و سایر موارد، نرخ کالاها بیش از آنچه در توان خریداران است، افزایش می یابد.
امسال هم با توجه به این موضوع که نرخ دلار روندی صعودی در پیش گرفته است و سایر هزینه های واردات افزایش یافته است، بابت اعمال تغییرات تعرفه ای نگرانی هایی به وجود آمده است.
اما هنوز میزان تغییرات تعرفه ای اعلام نشده و این شائبه را نزد برخی به وجود آورده که دولت در انتظار است تا پس از انجام انتخابات ریاست جمهوری این افزایش را در دستور کار قرار دهد.
پیش بینی می شود که با توجه به اینکه امسال نیز بر افزایش اشتغال و تولید داخلی تاکید شده است، شاهد رشد تعرفه ورودی کالاهای گوناگون و از جمله کالاهای کامپیوتری باشیم. از نظر آنها این پیش بینی درباره کالاهایی که تولید یا حتی مونتاژ داخلی داریم، قوی تر است و به نظر می رسد سال 96، سال بحث و گفت و گوهای فراوان در رابطه با تعرفه واردات کامپیوتری باشد.
در سال های گذشته، افزایش تعرفه به تغییر محسوس در سطح تولید داخل نینجامیده و عمدتا باعث پدید آمدن روش هایی برای رشد شبه تولید و تلاش برای کسب سهم و حق غیر طبیعی از بازار شده است. امسال نیز به نظر می رسد که افزایش تعرفه واردات کمک چندانی به تولید واقعی نمی کند و بیشتر سبب رشد قاچاق می شود؛ بنابراین سیاست های تعرفه ای را هم باید در قالب بسته ای متوازن و همه جانبه برای افزایش تولید تعریف کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :