آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 212454
تاریخ انتشار : 4 تیر 1396 10:43
تعداد بازدید : 1060

تبعات استفاده از فناوری در مدارس

غول های فناوری در سیلیکون ولی در حال یک آزمایش بزرگ روی کودکان آمریکایی هستند و ما نباید به نتیجه این آزمایش چندان خوش بین باشیم. گوگل، با عرضه لپ تاپ های ارزان و اپ های رایگان، نقش مهمی در آموزش عمومی به عهده گرفته، مارک زوکربرگ، عمدتا از طریق بنیاد چان زوکربرک، سرمایه گذاری وسیعی در فناوری آموزشی انجام داده و نت فلیکس به فکر خلق ابزارهای فناورانه آموزشی الگوریتمی است. درواقع تکنولوژیست ها در ابعاد سیاسی و اخلاقی از خودشان هم جلو زده اند. اما شواهدی مبنی بر اینکه کارهایی که می کنند، اثر مثبتی خواهد داشت، در اختیار نداریم. چه خوش مان بیاید چه نه؛ آموزش موضوعی سیاسی است. مردم در دو سوی طیف جامعه، کتاب های علمی مختلفی می خوانند و بر مبانی مشترک علمی توافق نظر ندارند و آنچه ما برای یاددادن به فرزندان مان انتخاب می کنیم، بسته به عقایدمان، متفاوت است. این تاییدی بر وجود (و نه دفاع از) برنامه درسی ضد علمی است. سال گذشته وقتی دولت اوگاندا دستور تعطیلی 60 مدرسه از مجموعه شبکه مدارس مورد حمایت آنها را به اتهام آموزش پورنوگرافی و ترویج همجنسگرایی صادر کرد، زوکربرگ و بیل گیتس این موضوع را دریافتند. بپذیریم که اگر شرکت های فناوری پای شان را از گلیم شان درازتر کنند و به محدوده سیاست وارد شوند، چیزی شبیه این ممکن است در آمریکا هم اتفاق بیفتد. از سوی دیگر، دلایل قانونی هم برای نگرانی از نفوذ شرکت های فناوری در مدارس وجود دارد. این شرکت ها در قبال دسترسی به داده ها، خدمات رایگان ارایه می کنند که موجب نگرانی جدی درباره حریم خصوصی است. به ویژه که بدانیم به این ترتیب هر دکمه ای که کودکان مان در مهدکودک ها روی صفحه کلید می فشارند، ردگیری و ضبط می شود. مثلا پسر بزرگ من در دبیرستان دانش آموز موفقی است؛ اما در سنین ابتدایی مطالب را دیر درک می کرد و تا کلاس سوم در خواندن ضعیف بود. آیا این مساله باید به طور دایم در پرونده اش ثبت شود؟ آیا الگوریتم های آینده از این داده برای محاسبه میزان اعتبار بانکی یا فرصت شغلی استفاده نخواهند کرد؟

کتی اونیل*
@mathbabedotorg

سناریوهای متعددی مثل این و حتی در موارد حیاتی تر می توان متصور شد.  گوگل و دیگر شرکت ها، داده های مشابهی جمع آوری و برای بهبود عملکرد نرم افزارهای شان استفاده می کنند. خود گوگل بعد از کلی اصرار با قانون تضعیف شده حریم خصوصی FERPA موافقت کرد و مشخص نیست که این داده ها در آینده چگونه استفاده می شود، دانش آموزان کنونی تا کی ردگیری می شوند و آینده شان تا چه حد به عملکرد امروزشان (که در بانک های داده ثبت شده) وابسته خواهد بود
و معلوم نیست با این همه تردید، فایده آموزشی این فناوری ها بر مخاطرات شان خواهد چربید یا نه. اعتماد چشم بسته به این مردان فناوری، راه بهبود سیستم آموزشی نیست. البته که نیت آنها خیر است؛ ولی ما باید شفافیت و مسوولیت پذیری بیشتری طلب کنیم.
*ریاضیدان و استاد دانشگاه


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :