آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213505
تاریخ انتشار : 24 تیر 1396 1:54
تعداد بازدید : 1660

وزیر ارتباطات اعلام کرد:

فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در الکامپ معرفی می شود

در حالی که لحظه­ شماری برای اتمام و رونمایی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات آغاز شده است، وزیر ارتباطات اعلام کرد در بیست و سومین نمایشگاه الکامپ، این شبکه معرفی خواهد شد.

فناوران - شبکه ملی اطلاعات با تاخیر چندماهه قرار است پایان تیرماه رونمایی شود. طبق وعده ها، ملموس ترین تاثیر این شبکه برای مردم در کوتاه مدت، نیم بها شدن هزینه ترافیک داخلی است. در کنار آن هم پایداری شبکه و جلوگیری از هک و نفوذ هم پیش بینی شده است.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: فاز سوم شبکه ملی اطلاعات را در الکامپ عرضه خواهیم کرد و عنایت ویژه ای هم به استارت آپ ها داریم.
وی افزود: ما باید زیرساخت های لازم را برای شرکت هایی که کسب­و­کارشان اینترنتی است، فراهم کنیم تا آنان با استفاده از شبکه ملی اطلاعات به فعالیت بپردازند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما باید فضایی را فراهم کنیم که شرکت های اینترنتی با استفاده از شبکه انتقال و پهن باند کشور به فعالیت خود ادامه دهند که البته کار هزینه بری است اما انجام شده و نیز بخشی از مجوزهایی که به مسایل فنی باز می گردد، به عهده سازمان تنظیم مقررات است. اما آن دسته از مسایلی که به کسب و کار مربوط می شود باید با وزیر صنعت و معدن هماهنگ شود و بخش دیگری که به شکل گیری آن برمی گردد به وزارت کار و اقتصاد مربوط است.
واعظی درباره جلسه اخیرش با نمایندگان مجلس گفت: در این جلسه وزیر دادگستری، معاونان وزیر صنعت و وزیر کار و معاون علمی و فناوری رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد برای مساله محتوا حاضر بودند و کمیته ای تشکیل شد تا در شورای عالی فضای مجازی اموری که درباره آن باید تصمیم گیری شود، بررسی شود.
وی ادامه داد: کسب­ و­کار  شرکت های اینترنتی یک کسب­ و­کار جدید است و ما به اندازه کافی برای این موضوع مصوبات مجلس و قانونی نداریم و بنابراین باید قانون مادر را به مجلس ببریم و آن را به تصویب برسانیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مهم ترین هدفی که در دولت دنبال می کنیم این است که کسب و­کار الکترونیکی لطمه ای به کسب ­و­کار سنتی نزند، گفت: باید آشتی و ارتباط میان کسب ­و­کار سنتی و الکترونیکی برقرار شود.
واعظی در پاسخ به این پرسش که آیا در کابینه دولت جدید حضور دارد یا نه گفت: هنوز زود است و باید مقداری صبر کنیم و اینکه در کابینه جدید حضور داشته باشم یا نه، در اختیار رییس جمهور است.
وزیر ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: جلسات در این زمینه به صورت منظم برگزار می شود و دوشنبه هفته جاری جلسه مفصلی با تعدادی از شرکت های مختلف و بازیگران اصلی در این زمینه برگزار شد و فاز سوم این شبکه تا آخر تیرماه راه اندازی می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین روز پنجشنبه در سومین کنفرانس بین المللی انقلاب چهارم صنعتی  سخنرانی کرد و گفت: در نسل چهارم انقلاب صنعتی باید هوش مصنوعی، اینترنت و شبکه های ارتباطی به ­عنوان زیرساخت های تحول در حوزه صنعت در نظر گرفته شوند.
واعظی گفت:  اگر امروز ما درباره انقلاب چهارم صنعتی صحبت می کنیم، این دستاوردی است که  در دوره اخیر در بخش فاوا داشته ­ایم که نتیجه آن اینترنت، هوش مصنوعی، اینترنت چیزها و نسل پنجم تلفن همراه است که می تواند در همه بخش ها تاثیر داشته باشد.
وی افزود: نیازمندی­ هایی که برای توسعه کسب ‎وکارهای این فناوری مطرح است، باید در ابتدا در رگولاتوری این بخش به وجود آید و برای ورود به حوزه ای جدید باید برای آن مقررات تدوین کنیم و در مرحله بعد تعامل و همکاری بازیگران در صنایع مختلف و مشارکت بخش خصوصی و دولتی را در این حوزه حتما نیاز داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه لزوم ورود گسترده به چنین بخشی رعایت ملزومات آن است، گفت: موضوع دیگر در این حوزه توجه به  بازار است و همچنین ایجاد شفافیت که بسیار مهم است و ورود سرمایه گذار خارجی و داخلی به این حوزه و توجه به نیروی انسانی و اشتغالی که در این حوزه ایجاد می کند، می­ تواند در نسل چهارم انقلاب صنعتی اشتغال ارزان تری را به وجود آورد. 
وی سواد دیجیتال را یکی دیگر از موضوعات این حوزه اعلام کرد و گفت:  با توجه به اینکه زیرساخت انقلاب چهارم صنعتی با تحولات تکنولوژی همراه است، حتما نیاز داریم کشورهایی که وارد این عرصه می شوند هم در نخبگان و هم در مردم کشور خود سواد دیجیتال را افزایش دهند. 
واعظی گفت: شرکتی که توانایی جمع­ آوری داده های مجموعه ای را داشته باشد، صاحب یک ثروت بزرگ است و بسیاری از تصمیمات و سرمایه­ گذاری ها و خلق ثروت ها بر اساس تحلیل این داده ها انجام می شود و از بسیاری از بحران ها جلوگیری می شود.
وی با بیان اینکه طبیعی است که انقلاب چهارم صنعتی دارای تاثیرات مثبت و هم منفی باشد، گفت: افزایش کارایی از منابع، اعتلای بهره وری، بهبود کیفیت زندگی، تاثیر مثبت در محیط زیست، هزینه پایین ارایه خدمات، ایمنی بالاتر، لجستیک بهتر، تقاضای بیشتر برای حافظه و پهنای باند، تغییر در بازارهای کار و مهارت، ایجاد کسب ‎وکارهای جدید، طراحی محصولات قابل اتصال به اینترنت چیزها و اضافه شدن خدمات دیجیتال برای محصولات از تاثیرات مثبت انقلاب چهارم صنعتی است. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از تاثیرات منفی این انقلاب را رعایت­ نشدن حریم خصوصی دانست و گفت: این یکی از نگرانی هایی است که اتحادیه جهانی مخابرات در کنفرانس ها و همایش های جهانی به آن توجه کرده اند. وی آسان­ شدن دزدی و تهدیدات امنیتی را یکی دیگر از نکات منفی انقلاب چهارم صنعتی بیان کرد و گفت: البته شرایط امنیتی در این دوره تغییر می کند و جنگ سایبری از جدی ترین خطرها در این حوزه محسوب می شود و با توجه به اینکه هنوز به صورت جدی وارد این عرصه نشده ایم، جنگ هایی که ایجاد می شود در ابتدا از هک­ کردن تاسیسات حیاتی کشورها آغاز می شود و بعد نیروهای نظامی وارد عمل می شوند. واعظی گفت: ما از 4 سال گذشته با این اندیشه به استقبال این تحول رفتیم که وارد دنیای جدیدی می شویم که با این جمعیت و گستردگی جغرافیایی کشور ما نمی تواند منتظر بماند تا این وضعیت به کشور تحمیل شود.
وی افزود:  بر همین اساس پروژه های بزرگی را در این حوزه آغاز کردیم و در حوزه شبکه انتقال کشور از 900 گیگا بیت، قبل از این دولت، با اجرای چند پروژه امروز این حجم را در کل کشور به 11 برابر افزایش دادیم و همچنین پهنای باند داخلی کشور در 15 سال گذشته از 624 گیگابیت به 15 برابر افزایش یافته است. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  با بیان اینکه در کشور هیچ روستایی دارای اینترنت نبود، افزود: امروز 28 هزار روستا دارای اینترنت هستند و تا سال آینده همه روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت متصل می شوند و خدمات اینترنتی را هم به روستاها می بریم که برای کاربرد در همین موضوع همایش راه گشاست.
وی ادامه داد:  از دو سال گذشته کمیته هایی در پژوهشگاه فاوا کشور درباره اینترنت چیزها، نسل پنجم اینترنت و هر آنچه که زیرساخت های این انقلاب صنعتی نسل چهارم است،  فعال شده است  و به استقبال آن رفتیم و در بخش اجرایی نیز بسترهای آن را فراهم کردیم و از امروز به بعد این به عهده برنامه ریزان کشور است که با این بستری که ایجاد شده است، برنامه 5 ساله ششم را  بر این بستر بسازیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :