آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 217625
تاریخ انتشار : 30 مرداد 1396 11:50
تعداد بازدید : 1333

عکاسان حرفه‌ای بر این باورند

با ظهور موبایل تعداد عکس بردار ها زیاد شده نه عکاس ها

اگر صادق باشیم باید بگوییم که گوشی های هوشمند جای خیلی از ابزارها و فناوری ها را در دنیا تنگ کرده اند. این دستگاه ها از لحظه ورودشان به بازار علاوه بر اینکه باعث منسوخ شدن تلفن های رومیزی شدند، کامپیوترهای رومیزی را بازنشست کردند، باعث برچیده شدن نسل MP3 پلیرها شدند و درنهایت در حال از دور خارج کردن دوربین ها نیز شده اند.

گوشی های تلفن همراه با دوربین هایی که کیفیت آنها هرروز در حال پیشرفته تر شدن است کم کم به رقیبی جدی برای دوربین های حرفه ای عکاسی تبدیل می شوند. رقبای تازه ای که در عین سهولت در دسترسی، ممکن است کیفیت تصاویری را که همه روزه دست به دست می شوند، با مخاطره مواجه کنند؛ شاید از همین رو به وجود آمدن عکاسی موبایلی تاثیرات مثبت و منفی بسیاری بر عکاسی حرفه ای داشته است. تأثیرات شگرف که بی شک هنوز هم جای بررسی و تحلیل های عمیق و موشکافانه دارد.
عکاسان موبایلی بیشتر از عکاسان حرفه ای شده اند
سیف الله صمدیان، عکاس پیشکسوت کشور بر این باور است که تلفن همراه مجهز به دوربین، آخرین خلاقیت انقلاب دیجیتال برای تسهیل زندگی مردم است و ممکن است اهدافی سیاسی، اجتماعی یا فرهنگی داشته باشد اما موضوع اینجاست که این انقلاب باعث افزایش تعداد عکسبردار ها شده است نه لزوماً عکاس ها. صمدیان می گوید: «انقلاب دیجیتال باعث یک نوع سهولت در عکاسی شده است، روزانه تعداد زیادی عکس بی توجه به قواعد عکاسی گرفته می شود و در بسیاری از آنها معیار های عکاسی پیشرفته وجود ندارد. به همین جهت است که با اینکه تعداد زیادی هستند که عکاسی انجام می دهند به مرور از تعداد عکاسان حرفه ای کاسته می شود». صمدیان به روزنامه ایران گفته با توجه به اینکه بر اساس آمار ها در هر خانواده حداقل دو نفر گوشی دوربین دار دارند، می توان گفت که میزان تولید روزانه عکس در سطح جهان رقمی میلیاردی است.
مرز عکاسان حرفه ای و گوشی به دستان عکسبردار
آرش خاموشی که جایزه «ورد پرس فتو» را در کارنامه عکاسی خود دارد، تسهیل تصویر برداری را هم واجد آسیب و هم فرصت برای دنیای عکاسی می داند: «گوشی تلفن همراه همیشه همراه فرد است و این امکان را به او می دهد که در لحظه از اتفاقات مختلف عکس بگیرد، این موضوع باعث ایجاد شهروند خبرنگار شده است که یکی از اصلی ترین تأثیرات مثبت این جریان است. اما باید به این نکته توجه داشت که عکس های گرفته شده با دوربین گوشی خیلی سندیت ندارند؛ یعنی هرکسی که تلفن همراه دوربین دار به دست دارد، نمی تواند عکس های مستند منتشر کند. همچنین فیلم هایی که با دوربین تلفن همراه گرفته می شوند، حرفه ای نیستند».
موبایل جای دوربین را نمی گیرد
حمید فروتن، رییس انجمن عکاسان مطبوعات نصب دوربین روی گوشی های تلفن همراه را نشانه ای از انزوای دوربین های کامپکت می داند و می گوید: «حمل کردن انبوهی از تجهیزات و استهلاک بالای آنها باعث شده که بسیاری از عکاسان حرفه ای نیز به تهیه و استفاده از گوشی های تلفن همراه که کار آنان را بسیار ساده و کم هزینه می کند، روی آورند. هرروز عکاسان حرفه ای بیشتری برای عکاسی با استفاده از گوشی موبایلشان وسوسه می شوند». وی معتقد است گوشی های همراه، فوکوس و نوردهی و درجاتی از کنترل را در اختیار قرار می دهند اما علاوه بر آن همه چیز ساده و ابتدایی است و این یعنی نمی شود با استفاده از آنها عکس های عالی گرفت. در این میان ترکیب بندی، نورپردازی و درک کردن سوژه چیزهایی هستند که همیشه مهم باقی خواهند ماند و در تلفن همراه خبری از آنها نیست. 
موبایل و عکاسی آسان
حمید جانی پور، داور جشنواره عکس موبایلی، معتقد است عکاسی نباید وابسته به ابزار باشد اما به واسطه وابستگی همیشگی بشر به ابزار و راحت طلبی که در آدم ها هست، این اتفاق می افتد و در این میان تلفن همراه عکاسی را راحت تر کرده است و اینکه همیشه در دسترس است حسن بزرگ آن دربرابر دوربین است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :