آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 220720
تاریخ انتشار : 11 مهر 1396 10:11
تعداد بازدید : 971

7 برنامه معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه فاوا

دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی با بیان اینکه ایران به سهم خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا دست نیافته است، اظهار کرد: بر اساس آن چیزی که پیش بینی شده است و نهادهای بین المللی بر آن صحه می گذارند، بخش اطلاعات و ارتباطات با توجه به سهم یک درصدی از جمعیت دنیا به جایگاه مطلوبی در این حوزه دست نیافته است.

معاونت علمی ریاست جمهوری - مهدی فقیهی افزود: بر همین اساس ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با همین تغییر رویکرد اتفاق افتاده در اکوسیستم فناوری اطلاعات در دنیا، برنامه هایش  را مبتنی بر این تغییر پارادایم و در قالب هفت برنامه اصلی دنبال می کند.
 تمرکز بر توسعه کسب وکارهای نوپا
فقیهی گفت: در نظر داریم در ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، از  کسب وکارهایی که در مرحله تولید هستند و متناسب با نیاز بازار در کشور در حال فعالیت اند، حمایت کنیم و برای حمایت از این کسب وکارها و همچنین شکل گیری یونیکورن ها ، شرکت های بزرگ و سرمایه گذاران را به این عرصه فرابخوانیم.
 نظارت بر اجرای پیوست فناوری ها 
وی در ادامه با بیان اینکه مهم ترین محور حمایت از تشکیل چند یونیکورن تخصصی حوزه ICT است، گفت: نه تنها در کنار این موضوعات، بخش زیرساخت تجهیزات و شبکه را فراموش نکرده ایم؛ بلکه روش های حمایتی را این گونه تغییر داده ایم که به جای پرداخت مستقیم پول به طرف عرضه، از طرف تقاضا اقدام کنیم. 
 ایجاد همگرایی در تسهیلات بخش ICT
فقیهی با بیان اینکه منابع موجود در بخش فناوری به طرق مختلف هزینه می شود، گفت: منابع از طرق مختلفی همچون وام وجوه اداره شده ازسوی وزارت ارتباطات، اعطای تسهیلات از سوی صندوق الکترونیک و همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی هزینه می شود، ازاین رو ستاد، نخست در نظر دارد بر اساس جلسات هماهنگی که مابین وزارت ارتباطات  و وزارت صنعت برپا شده است، به یکپارچه سازی تسهیلات و حمایت ها بپردازد تا منابع  موجود، همگرا و در جهت تحقق اهداف این بخش هزینه شود.
 حمایت از پروژه های شاخص ملی در حوزه ICT
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی با بیان حمایت چند پروژه ملی شاخص فناوری اطلاعات و ارتباطات که در زندگی مردم تاثیرگذار هستند، گفت: در حال حاضر  در فاز مطالعه و شناخت این پروژه هستیم و رایزنی ها  با نهادهای مسوول به ویژه شهرداری و وزارت ارتباطات در حال انجام است.
 تدوین پیش نویس بهبود اکوسیستم نوآوری
فقیهی گفت: ستاد توسعه فناوری ارتباطات، اطلاعات و فضای مجازی معاونت علمی در نظر دارد با مشارکت در تدوین پیش نویس لوایح درباره بهبود اکوسیستم نوآوری و تامین مالی نوآورانه فعالیت جدی داشته باشد تا با به سرانجام رسیدن این مهم بتواند باری از حوزه قوانین و مقررات این حوزه بردارد. 
 شکل گیری پروژه های بین المللی  و جذب منابع فراملی
به گفته وی، قدم دیگر درباره شکل گیری پروژه های بین المللی و جذب منابع فراملی با همکاری مرکز بین الملل برداشته خواهد شد. ازآنجاکه به تنهایی نمی توان با تکیه بر سرمایه داخلی، به حمایت از اکوسیستم نوآوری در کشور تکیه کرد،  باید با همکاری معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی، در جهت جذب منابع فراملی اقدام کنیم و بتوانیم از این طریق  اکوسیستم نوآوری در کشور را به مرحله اجرایی سازی برسانیم. 
 تسهیل فضای کسب وکار برای استارت آپ ها
فقیهی گفت: در نظر داریم با مشارکت ذی نفعان و دستگاه های مسوول، کارگروهی ویژه برپا کنیم تا فضای مناسب کسب وکار استارت آپ ها را از حیث نظارتی و مقرراتی فراهم کنیم. از سوی دیگر، شرایط مناسب را برای فعالیت این استارت آپ ها با مشارکت ذی نفعان و دستگاه های مسوول فراهم آوریم و به تسهیل فرایندهای اجرایی در حوزه کمک کنیم. 
 حمایت از توسعه اشتغال IT محور در روستاها
فقیهی یکی دیگر از برنامه های ستاد را حمایت از توسعه اشتغال فناوری اطلاعات محور در روستاها و مراکز محروم خواند و گفت: توسعه اشتغال و توسعه فناوری اطلاعات در روستاها و مناطق محروم، نیازمند کمک نهادهایی همچون وزارت کشور و وزارت اطلاعات و فناوری اطلاعات است، تا در این طرح با حمایت از ایجاد مراکز نوآوری روستایی از توسعه اشتغال در این مناطق حمایت کنیم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :