آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 222623
تاریخ انتشار : 23 مهر 1396 10:23
تعداد بازدید : 676

محدود شدن زمینه واردات کالاهای آی‌تی در پی داشت

واردکنندگان دیروز، دلال های امروز

کاهش موجودی و تقاضا از بازار کامپیوتر در سال به ویژه ماه های گذشته موجب شده است بازار کامپیوتر نه تنها از لحاظ میزان مراجعه و مشتری با کاهش چشمگیری مواجه شود؛ بلکه شیوه معاملات کسبه هم دستخوش تغییرات جدی شود.

مریم عسگری
بررسی های بازاری مشخص کرده است که در ماه های گذشته کاهش واردات و همچنین میزان موجودی در بازار کامپیوتر موجب شده است سایر فعالان بازار که زمانی در نقش واردکننده فعالیت می کردند، حالا به واسطه های فروش یک واردکننده بزرگ تبدیل 
شوند.
فعالان بازار با بیان این موضوع که نوسانات نرخ دلار و کاهش تقاضا از بازار موجب شده است حجم واردات کاهش یابد، می گویند: در شرایط فعلی یک یا چند واردکننده مطرح که قدرت یا واسطه های داخلی برای واردات بی دردسر و آسان کالا دارند، برای واردات کالا اقدام کرده و این کالاها را از کانال فروش سایر فعالان بازار و حتی واردکنندگان به بازار تزریق می کنند. به عنوان مثال یک سری از واردکنندگان که سابق بر این نیاز بازارهای شهرستان را تامین می کردند، حالا به واسطه های فروش تعداد محدودی واردکننده مطرح تبدیل شده اند و بابت این واسطه گری از واردکنندگان پورسانت یا حق دلالی دریافت می کنند.
شریعت، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این باره می گوید: کاهش قدرت واردات کالا موجب شده است فعالان بازار به دلال هایی برای فروش کالاهای وارداتی تبدیل شوند و تنها تعداد محدودی برای واردات کالا اقدام کنند.
این فعال بازار می گوید: از آنجا که بیشتر این واردکنندگان تخصصی در زمینه کالاهای آی تی ندارند و برخی از آنها به دلیل مجوزهای با واسطه ای که برای واردات آسان و کم هزینه کالا دریافت کرده اند، نیاز به کانال های فروش قوی دارند که با توجه به شرایط بازار، این واردکنندگان از کانال فروش واردکنندگان دیگر استفاده کرده و در مقابل به آنها حق دلالی یا پورسانت می دهند.
یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر هم با تایید گفته های همکارش می گوید: چاره ای جز این نداریم؛ مشتری از ما کالا می خواهد و ما هم که کالایی در اختیار نداریم، ترجیح می دهیم کالا را از واردکننده دیگر دریافت کنیم. هم پورسانت می گیریم و هم مشتری را از دست نمی دهیم.
این فعال بازار می افزاید: گرانی دلار، افزایش هزینه های واردات و ترخیص کالا و سخت گیری های گمرک و اداره استاندارد موجب شده است زمینه واردات کالاهای کامپیوتری محدود شود و تنها چند نفر در راس امر واردات قرار گیرند. به نظر می رسد برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی های اساسی صورت گرفته بود.
کارشناسان نیز با بیان این مطلب که برخی از واردکنندگان بدون هیچ مشکلی اقدام به واردات کالا می کنند، می گویند: در شرایط فعلی دیده شده است افرادی که در زمینه واردات آهن آلات ساختمانی، لوازم خانگی، کالاهای آرایشی و بهداشتی و ... فعال هستند، به واردات کالاهای آی تی روی آورده اند و این کالاها را از طریق فعالان صنفی به فروش می رسانند. به گفته آنها این موضوع به خوبی نشان دهنده کاهش سود و قدرت مالی فعالان صنف آی تی و وضعیت نامساعد بازار است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :