آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 224602
تاریخ انتشار : 20 آبان 1396 9:8
تعداد بازدید : 1087

رابطه حریم خصوصی با تخریب جنگل ها

در این فضای بی خبری و بیکاری در حوزه فاوا که موضوع خاصی برای پرداختن وجود ندارد! فرصتی دست داد تا به موضوع جالب توجهی بپردازم. چندی پیش مجموعه مقالاتی از یک پژوهشگر حقوق سایبر و وکیل دادگستری خواندم که حاوی نکات مهمی بود.

علی شمیرانی
Shemirani@
مجموع این مقالات بالغ بر 24 هزار کلمه بود که جان کلامش ضرورت تغییر سیاست ها و نگرش موجود به فضای سایبری کشورمان بود. علی القاعده در این فضای اندک نمی توان چکیده ای درخور ارایه کرد اما صرفا به دو بخش مهم این مجموعه مقالات می پردازم.
1- به نظر شما، رابطه تخریب محیط زیست و جنگل های شمال کشور، مصرف بنزین و تصادفات با حریم خصوصی چیست؟! شاید این پرسش در نگاه نخست اندکی بی ربط به نظر برسد اما نویسنده در آن مقاله با تاکید بر لزوم پرهیز از ورود به حریم خصوصی افراد در فضای مجازی به ذکر این مثال پرداخته و نقل به مضمون نوشته بود، این روزها کم نیستند افرادی که به هر شکل ممکن به دنبال خرید زمین، ویلا یا ملکی در دل جنگل های شمال کشور هستند، هدف اصلی این افراد که دیوارهای بلندی به دور خانه های خود در نقاط دوردست می کشند، دورماندن از نظارت های مرسوم به ویژه در پایتخت کشور است. در واقع آنها به جایی می روند که کسی کاری به حریم خصوصی آنها نداشته باشد. در واقع این افراد با مصرف بنزین و به جان خریدن امکان تصادفات و ترافیک، راهی گوشه و کناری می شوند تا به زعم خودشان، "آزاد باشند."
نویسنده در بخش دیگری از مطلب اینطور نوشته بود که اگر چنین فضایی در اروپا هم حاکم بود، چه بسا امروز وجب به وجب قاره سبز هم بنگاه های معاملات املاک سبز شده بود که جنگل فروشی می کردند. و بعد هم تاکید کرده بود اگر حریم خصوصی در تهران و شهرهای بزرگ تحت فشار نبود، اصولا نیازی به خروج از تهران و گاه جلای وطن نبود.
2- در بخش دیگری از این سلسله مقالات تاکید شده بود که چین به عنوان بزرگترین کشور سانسورگر اینترنت و در عین حال دومین اقتصاد قدرتمند دیجیتال دنیا بعد از آمریکا شناخته می شود. سپس به طرح این پرسش پرداخته بود که چطور چنین موضوعی امکان پذیر است و چین چگونه این دو نقیض را به شکل همزمان مدیریت می کند؟ یعنی هم محدودیت حاکم است و هم بزرگترین شکوفایی دیجیتالی؟
بعد هم اینطور جمع بندی کرده بود که در این کشور صرفا مسایل حاکمیتی مد نظر بوده و دولت چین نه تنها کاری به حریم خصوصی افراد در فضای سایبری ندارد بلکه همواره در حال حمایت از رونق اقتصاد سایبری این کشور است. در واقع مردم چین به خوبی می دانند که تمام زندگی آنها حتی زمانیکه در حال گذاشتن یک کامنت یک خطی در سایتی هستند، زیر نظر و در حال کنترل است، اما مادامیکه چند خط قرمز خاص زیر پا گذاشته نشود، کسی کاری به کار آنها ندارد.
به اعتقاد نویسنده، وضعیت امروز در فضای سایبری کشور نیز چیزی شبیه به همان فضای تخریب جنگل های کشور برای دستیابی به آزادی بیشتر است که حالا به شکل انبوهی از ناهنجاری های غیر قابل باور و شوکه کننده در حال بروز است. 
در پایان نیز نویسنده اینگونه جمع بندی کرده بود که اگر فکری برای حریم خصوصی نشوند، فضای مجازی کشور نیز به همان راهی می رود که دنیای واقعی رفته که با وجود سال ها اقدامات و هزینه های پیشگیرانه، همچنان شاهد تداوم ناهنجاری ها هستیم. به عبارت دیگر وقت آن رسیده که تصمیم مهم و جدیدی در مورد حریم خصوصی افراد گرفته شود تا شاهد تغییرات و تحولات جدید در فضای سایبری باشیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :