آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 228964
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 10:47
تعداد بازدید : 1193

سازمان نصر نیازمند ارتباط با همه صنایع است

بیش از 12 سال از آغاز فعالیت نظام صنفی رایانه ای می گذرد و شاید امسال، حساس ترین فرصت پیش رو برای صنعت رایانه ای کشور باشد. چرا که این روزها بیش از همیشه، فناوری با زندگی مردم و دیگر صنایع درآمیخته و این سازمان علاوه بر اینکه باید به اجرای قوانین فعلی و تدوین قوانین جدید بپردازد، نیازمند ایجاد بستری است تا همه صنایع بتوانند در حوزه آی تی چشم انداز مشترکی پیدا کنند.

پشوتن پورپزشک*
در سه سال اخیر اتفاقات مهمی در صنعت آی تی و تجارت الکترونیکی رخ داده که ریشه اصلی این اتفاقات در تضاد منافع برخی از صنوف بوده است. بازار سنتی ایران را در سال های نه چندان دور، موجی از تغییر تهدید می کند و سازمان نظام صنفی رایانه ای می تواند در این زمان ناجی همه صنایع سنتی و البته پشتیان شرکت ها و فعالان حوزه آی تی و الکترونیک باشد.
در سال های گذشته سازمان نصر یکی از محورهای اصلی در مشاوره به وزرات خانه ها و قانون گذاران بوده است، ولی هیچ گاه به عنوان یک سازمان پیشرو برای حمایت از کسب و کارهای نوین و ایده های تازه عمل نکرده است. که شاید بتوان یکی از دلایل آن را بی توجهی به افکار تازه و کسب و کارهای نوپا و تازه وارد به این صنعت دانست. استفاده از افکار جوان که تجربیات عملی در زمینه پیوند صنایع و بخش های سنتی و جدید را دارند، قطعاً می تواند به گسترش افق دید این سازمان منجر شود.
قطعا تجربه فعالیت در امور صنفی، یکی از امتیازهای برجسته برای هر کاندیدایی در این دوره از انتخابات سازمان نصر است؛ اما باید توجه داشت که دنیای رایانه دیگر منحصر به طراحی نرم افزار یا نصب فیبرهای ارتباطی نیست و اتفاقات و تحولاتی بزرگی در انتظار این حوزه خواهد بود. اتفاقاتی که باید در مورد آن آگاه بود و متناسب با شرایط ایران نسبت به آن واکنش نشان داد.
در یک نگاه کوتاه به سه سال گذشته در سازمان نصر می توان گفت که :
 1-حضور افرادی که توان یا وقت کافی برای حضور در صنف ندارند، چندان مفید به نظر نمی رسد و بهتر است به جای نمایندگان منفعل، افرادی تازه نفس و با انگیزه را برای حضور در مهم ترین سازمان صنفی این روزهای ایران انتخاب کرد.
2-شرکت های نوپا که ذاتا از مدل های هک رشد برای ارتقای خود استفاده کرده اند و نگرش خلاقانه تری نسبت به دیگر کسب و کارها دارند؛ می توانند فرصت آفرینان موثری در سازمان باشند و تجربه سازمان خود را به دیگر اقشار صنف منتقل کنند. 
3-در حال حاضر بیشتر اعضای سازمان به جای اینکه سازمان نصر را حامی ومولد قوانین حمایتی وحلال مشکلات بدانند، از آن صرفا به عنوان مرجعی برای اخذ مجوز استفاده می کنند. این رویکرد باید تغییر کند و سازمان با تشکیل کارگروه های مختلف بتواند از نظرات همه بخش های فعال در صنعت آی تی کشور بهره مند شده و در تصمیم سازی ها موثر 
باشد.
4- استفاده از ظرفیت های موجود بهترین روش برای ارتقای سطح و بهینه سازی عملکرد سازمان است. واقعا چند درصد از ظرفیت هایی که قانون برای این بخش فراهم کرده استفاده شده است؟ هیات مدیره های پیشین تا چه حد در انتقال اطلاعات و فرصت های برابر برای همه فعالان این بخش تلاش کرده اند؟
آینده  بسیاری از کسب و کارهای این صنف متمرکز بر ساختار شبکه تعریف خواهد شد، شیوه ای که می تواند منبع و مرجع مهمی از اطلاعات برای بازار و بسیاری از اصناف دیگر نیز باشد، لازم است تا تمهیدات خاصی برای گسترش این کسب و کارها که بهترین گزینه برای کشورهای در حال گذار از صنایع سنتی به صنایع جدید هستند، اندیشید. سازمان نظام صنفی رایانه ای نیازمند نظرات افرادی است که با پوست و استخوان مصائب راه اندازی و چرخاندن یک کسب و کار را از صفر تجربه کرده اند و می توانند تمام چاله های ناپیدای مسیر را برای تصمیم گیران نهایی شناسایی کنند. 
آینده بخش مهمی از اقتصاد ایران در دست فعالان این صنف است و باید با نگاهی ژرف تر به چالش ها، مشکلات و روش های رشد این صنعت نگاه کرد.
* مدیرعامل ایده نوین تجارت روماک(بامیلو) و کاندیدای انتخابات هیات مدیره نظام صنفی رایانه ای استان تهران


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :