آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 232935
تاریخ انتشار : 19 بهمن 1396 14:28
تعداد بازدید : 1148

بررسی ماجرای محرومیت ورزشکاران المپیکی ایران از گوشی‌های نوت 8

آیا سامسونگ مقصر است؟

در یکی دو روز گذشته، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه گوشی های گلکسی نوت 8 نسخه ویژه المپیک (که سامسونگ به ورزشکاران این رویداد ورزشی در پیانگ چینگ کره اهدا کرده) به بهانه تحریم ها به ورزشکاران ایران و کره شمالی تحویل داده نمی شود.
undefined

انتشار این خبر به طور طبیعی خون ما ایرانی ها را به جوش آورده و همه از این رفتار تبعیض آمیز ناراحت هستیم. این ناراحتی، حتی در مدیران ما هم موجب رفتارهای هیجانی شده است؛ تا جایی که صالحی امیری، رییس کمیته ملی المپیک ایران دستور داده که برای دلجویی از ورزشکاران ایرانی در المپیک زمستانی، برای آنها گوشی خریداری شود! (خبرگزاری تسنیم)

این رفتارهای هیجانی به سازمان دیپلماسی کشور هم راه پیدا کرده و  گفته می شود که ظریف  وزیر امور خارجه در جلسه ای گفته است که اگر  کره ای ها تا پايان امروز جبران نكنند گوشي سامسونگ S8 خود را تغيیر خواهد داد! (ایسنا) همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرده که در صورتی که شرکت سامسونگ مراتب عذرخواهی خود را از این اقدام نابخردانه اعلام نکند، این موضوع شدیدا بر روابط تجاری شرکت سامسونگ با ایران تاثیر می گذارد.

اما ماجرا واقعا چیست؟ آیا شرکت سامسونگ از تحویل گوشی های گلکسی نوت 8 به ورزشکاران ایرانی سر باز زده است؟

در این گزارش به بررسی این موضوع می پردازیم.


اولین خبر

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی ساعت 9 صبح دیروز (7 فوریه)  خبری به این شرح روی خروجی خود منتشر کرد: سازمان دهندگان المپیک پیونگ چانگ، به دلیل ترس از نقض تحریم های بین المللی، گوشی های سامسونگ رایگان درنظر گرفته شده برای باقی ورزشکاران  را به ورزشکاران ایران و کره شمالی ارایه نخواهند کرد.

همین خبر در ادامه افزوده بود که شرکت سامسونگ الکترونیکس تعداد 4 هزار دستگاه گوشی گلکسی نوت 8 نسخه المپیک را برای تمامی ورزشکاران و مقامات کمیته های المپیک بازدید کننده از پیونگ چانگ ارایه کرده است. اما کمیته بین المللی المپیک (IOC) اعلام کرد که این گوشی ها به 22 ورزشکار کره شمالی و 4 ورزشکار ایرانی حاضر در مسابقات داده نخواهد شد، زیرا این اقدام می تواند نقض تحریم های سازمان ملل تلقی شود. این تحریم ها ارایه کالاهای لوکس و محصولاتی را که احتمال استفاده نظامی از آنها می رود، به این کشورها ممنوع می کند.

آن چنان که از این خبر بر می آید، سامسونگ 4 هزار گوشی ویژه را به کمیته بین المللی المپیک ارایه کرده و نهادی که اعلام کرده این گوشی ها به ورزشکاران ایرانی داده نخواهد شد، کمیته بین المللی المپیک است.

به بیان ساده تر، سامسونگ صرفا تامین کننده این گوشی ها بوده و به تعداد ورزشکاران حاضر (فارغ از ملیت شان) گوشی های مورد نظر را تحویل داده است و از این مرحله به بعد، مسوولیت توزیع این گوشی ها با کمیته بین المللی المپیک بوده است.

بررسی ها نشان می دهد که سامسونگ از سال 1988 یعنی 30 سال قبل و در جریان المپیک سئول، رابطه اسپانسری خود را با کمیته بین المللی المپیک آغاز کرده است. این همکاری ابتدا محلی بود ولی در همان سال و در جریان المپیک زمستانی، همکاری این دو به صورت جهانی تغییر کرد و از همان زمان سامسونگ الکترونیکس به عنوان همکار جهانی کمیته بین المللی المپیک معرفی شد. این همکاری ابتدا در حوزه تجهیزات ارتباطی بی سیم بوده و از االمپیک زمستانی امسال این همکاری به شاخه های ابزارهای ارتباطی و رایانشی بی سیم شامل گوشی موبایل و سایر محصولات IT همچون تبلت، لپ تاپ، کامپیوتر شخصی و پرینتر گسترش یافته است.


پیگیری فناوران

خبرنگار فناوران موضوع پیش آمده را در تماس با دفتر سامسونگ الکترونیکس در ایران پیگیری کرد و پاسخ مشابهی شنید: «سامسونگ تعداد 4 هزار گوشی مورد نظر را به کمیته بین المللی المپیک "تحویل داده" و شیوه توزیع این محصول بین ورزشکاران باید از IOC پیگیری و پرسیده شود.»

این پاسخ، مشخص می کند که سامسونگ مسوولیتی در توزیع این محصولات نداشته است. ضمن اینکه سامسونگ هم اکنون نیز در ایران فعالیت تجاری مستقیم دارد و گوشی گلکسی نوت 8 نیز به صورت رسمی در ایران عرضه شده و اگر سامسونگ از عرضه این گوشی به ایرانی ها و احتمال نقض تحریم ها واهمه داشت، قاعدتا این گوشی در ایران عرضه نمی شد.

این بررسی ها نشان می دهد که مسوول محروم شدن ورزشکاران ایرانی از گوشی اهدایی سامسونگ،  کمیته بین المللی المپیک است. اقدامی که در تضاد با روح المپیک قرار می گیرد و این بازی ها را به شائبه های سیاسی آلوده می کند.

بنابراین از مسوولان کمیته ملی المپیک و دستگاه دیپلماسی کشور انتظار می رود که موضوع را مستقیما از IOC پیگیری و نتیجه را به مردم اطلاع دهند. این پیگیری حتی می تواند تا طرح مشکل در مراجع قضایی بین المللی مسوول هم پیگیری شود؛ زیرا گذشته از ارزش مادی گوشی هایی که از ورزشکاران ایران دریغ شده، بی توجهی به ریشه های این اقدام می تواند در آینده مشکلات بیشتری را برای ورزش ایران به دنبال داشته باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :