آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 240003
تاریخ انتشار : 19 خرداد 1397 12:5
تعداد بازدید : 5227

رسوایی تازه فیس بوک در فروش اطلاعات کاربران

فیس بوک اطلاعات حساب کاربران خود را در اختیار حداقل 60 تولید کننده ابزار الکترونیکی مانند تولیدکنندگان موبایل شرکت هایی مانند اپل، هواوی و سامسونگ گذاشته است.

فناوران- نیویورک تایمز گزارش داده فیس بوک با تولید کنندگان ابزارهای الکترونیکی توافق کرده اطلاعات کاربرانش را به آنها بدهد. اپل، مایکروسافت، سامسونگ و بلک بری از جمله این تولیدکنندگان هستند. این توافق نامه، دسترسی این شرکت ها را نه تنها به اطلاعات کاربران فراهم می کند بلکه اطلاعات دوستان آن ها را هم در اختیار این شرکت ها می گذارد.
بر اساس این گزارش داده های مربوط به حساب کاربری دوستان کاربران اغلب بدون فرآیند دریافت رضایت انجام می شود. در ماه مارس گذشته، خبرهایی مبنی بر سوءاستفاده کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات کاربران فیس بوک در جهت دهی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر شد. این رسوایی باعث شد مارک زاکربرگ در کنگره حاضر شود تا به سوالاتی درباره مدیریت اطلاعات کاربران پاسخ دهد.
حالا یکی از خبرنگاران نیویورک تایمز با استفاده از یک دستگاه بلک بری، حساب کاربری فیس بوکی با ۵۵۰ دوست ایجاد کرده است. وی بر تک تک پیشنهادات دوستی وارد بر حساب کاربری نظارت داشت و آن ها را قبول می کرد. دستگاه بلک بری این خبرنگار از طریق یک اپلیکیشن بلک بری به نام The Hub می توانست اطلاعات مربوط به بیش از ۲۹۵ هزار کاربر فیسبوک را شناسایی کند. یکی از نمایندگان بلک بری در گفتگو با نیویورک تایمز اعلام کرد که سیستم عامل بیشتر دستگاه های بلک بری اندروید است و از کانال های خصوصی استفاده نمی کند.
پس از انتشار این خبر در نیویورک تایمز، فیس بوک پاسخی به این نشریه ارسال کرد: در روزهای اولیه ظهور گوشی های هوشمند، تقاضا برای ساخت نسخه های مختلف برنامه فیس بوک که در سیستم عامل های مختلف قابل اجرا باشد افزایش پیدا کرد. در آن زمان هنوز اپ استور به خصوصی وجود نداشت. بنابراین شرکت هایی مانند فیس بوک، گوگل، توییتر و یوتیوب مجبور بودند به طور مستقیم با سیستم های عامل و سازندگان گجت وارد تعامل شوند تا محصول خود را در اختیار کاربران قرار دهند. این کار، زمان زیادی صرف می کرد و فیس بوک قادر به پاسخ گویی به این حجم از تقاضا نبود.
از این رو برای برطرف کردن این مشکل، ما اقدام به ساخت مجموعه دستگاهی یکپارچه با API کردیم که به شرکت ها اجازه می دهد نسخه فیسبوک متناسب با سیستم عامل یا دستگاه خود را ایجاد کنند. در دهه گذشته حدود ۶۰ شرکت مانند آمازون، اپل، بلک بری، اچ تی سی، مایکروسافت و سامسونگ از این راهکار استفاده کرده اند.
بر اساس متن این نامه، شرکای مذکور توافقی امضا کرده اند که حق استفاده از داده های کاربران را ندارند و فقط می توانند در ساخت نسخه فیس بوک سازگار با سیستم عامل یا دستگاه خود از آن استفاده کنند. 
از سوی دیگر هواوی ذخیره سازی یا کنترل این داده ها را تکذیب می کند. در پی افشاگری نیویورک تایمز مشخص شده چهار شرکت چینی هواوی،  لنوو،  اوپو و TCL نیز در لیست توافقنامه فیس بوک حضور دارند. 
به گفتهی فرانچسکو وارلا، مدیر اجرایی فیس بوک، شرکت های چینی یادشده همگی برنامه یکپارچه ای روی محصولات خود داشته اند که از ابتدا کنترل می شد و همه چیز مورد تایید فیس بوک بود.
 در این بین هواوی بیش از سایرین زیر ذره بین قانون گذارانی بوده است که از احتمال درخواست دولت چین برای دسترسی به داده های موجود در سرورهای این شرکت واهمه دارند. اوایل سال جاری میلادی FBI ،CIA و NSA با اشاره به احتمال وقوع «جاسوسی ناشناخته»، به کاربران در خصوص استفاده از محصولات یا سرویس های هواوی هشدار دادند. 
فیسبوک در واکنش به انتشار گزارش های اخیر اعلام کرده است که تمام داده های استفاده شده در قالب همکاری این شرکت با هواوی، داخل دستگاه باقی می ماند. 
سناتور مارک وارنر از ایالت ویرجینیا می گوید تمایل دارد از دلایل اطمینان فیس بوک از انتقال نیافتن داده های کاربران به سرورهای چینی، آگاهی پیدا کند. او در توییت خود چنین می گوید: ما به پاسخ هایی از جانب فیس بوک نیاز داریم. کل ماجرا، همین الان، نه شش ماه دیگر.
در این بین هواوی مدعی است که هیچ گاه داده های کاربران فیس بوک را کنترل یا ذخیره نکرده است. 
جو کلی، سخن گوی هواوی، بیانیه ای در این رابطه منتشر کرد: مانند تمام شرکت های بزرگ سازنده گوشی هوشمند، هواوی نیز برای ساده سازی [دسترسی] کاربران به سرویس های فیس بوک با این شرکت همکاری داشت. هواوی هیچ گاه داده های کاربران فیس بوک را کنترل یا ذخیره نکرده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :