آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 242721
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1397 10:40
تعداد بازدید : 893

ما روزنامه‌نگارها هم آفتاب‌مان لب بام است

ده شغلی که روبات ها از ما می ربایند

شکی نیست که هوش مصنوعی و دیگر فناوری های نوین، در حال تغییر شکل مشاغل در جهان هستند و بر اساس یک بررسی معتبر، 47 درصد فرصت های شغلی کنونی در آمریکا، در دهه های آینده در معرض تهدید جدی از سوی خودکارسازی و هوش مصنوعی قرار می گیرند.

آیا می خواهید بدانید که هوش مصنوعی چه مشاغلی را تهدید می کند و آیا امیدی برای بشر در حفظ این مشاغل هست؟ این مطلب را بخوانید تا ده تا از این مشاغل را بشناسید.

 وکالت
تا کنون وکالت یکی از مشاغل پردرآمد و با پرستیژ شناخته می شد و وکیل گرفتن هم هزینه بالایی داشت. ولی هوش مصنوعی در حال تغییر این شغل است.
با اینکه گفته می شود که مشاغل مرتبط با علم حقوق نیازمند انسان هاست، اما هوش مصنوعی نیز می تواند به این امور (به ویژه فعالیت های روتینی که وکلا و مشاوران حقوقی انجام می دهند) بپردازد. فعالیت هایی مانند تحقیقات حقوقی ابتدایی (تشخیص اینکه کدام اسناد به پرونده مرتبط است) و مسایل مرتبط با انعقاد قرارداد را می توان به روبات سپرد. هوش مصنوعی حتی می تواند مواردی همچون امور طلاق و ازدواج را (البته فعلا نه در ایران) انجام دهد.
اما وکلا نیز با تجهیز به دانش کامپیوتر می توانند شغل خود را نجات دهند. در آینده فناوری های متعددی به زندگی بشر وارد می شود که با خود فرصت های تازه ای هم برای وکلای آگاه به فناوری ایجاد می کند.

 متصدیان ورود اطلاعات
ورود داده (Data Entry) یکی از مشاغل سخت و تکراری است که البته هوش چندانی هم نمی خواهد. در عین حال با وجود سرعت بالای تولید داده ها، این شغل آینده ای نخواهد داشت؛ چون روبات ها به راحتی می توانند این وظیفه را به عهده بگیرند. امید فعالان این شغل، می تواند در افزایش مهارت ها و نظارت بر ماشین های ورود داده باشد. این کارکنان با مجهز شدن به علم داده ها می توانند فرصت شغلی خود را ارتقا ببخشند.

 روزنامه نگاری
کم کم روبات ها تولید گزارش را در حوزه هایی مثل گزارش های ورزشی آغاز کرده اند. همچنین استفاده از هوش مصنوعی در روزنامه نگاری تحقیقی دارد به یک روش سودمند تبدیل می شود؛ بنابراین شواهد متعددی هست که نشان می دهد هوش مصنوعی می تواند تهدیدی برای روزنامه نگاران سهل انگار باشد. از سوی دیگر، وضعیت نه چندان مناسب بنگاه های رسانه ای، آنها را به استفاده از ماشین به جای انسان ترغیب می کند.
اما روزنامه نگاران باید بدانند که هوش مصنوعی دشمن یا رقیب شان نیست. روزنامه نگاران باید بتوانند از هوش مصنوعی به عنوان  دستیار محقق خود استفاده کنند؛ دستیاری که می تواند آمارها را برای ما استخراج کند و الگوهای مناسبی ازداده ها در اختیارمان قرار دهد که بهترین ابزارها برای نگارش یک گزارش عالی است. در آینده این روبات ها حتی می توانند گزارش ها را بر اساس نیازهای خوانندگان در سراسر جهان، با توجه به مکان، علایق و سطح دانش و سن شان مناسب سازی کنند که به قدرت مالی بنگاه های رسانه ای منجر می شود.

 رانندگی
پیش تر گمان می شد که با  توجه به پیچیدگی های رانندگی خودرو، این شغل همواره به انسان نیاز خواهد داشت؛ اما امروز با رشد سریع دانش فنی و پیشرفت خودروهای خودران، این تصور بیشتر یک شوخی است. خودروهای خودران حالا دیگر صدها هزار کیلومتر آزمون شده اند و موفق بوده اند و این وضعیت، طبیعتا رانندگان تاکسی و خودروهای سنگین را تهدید می کند.
اما آیا امیدی برای رانندگان هست؟ در این مورد باید با تاسف گفت که نه؛ این شغل آینده ای ندارد و رانندگان باید به فکر مهارت دیگری برای خود باشند.

 آشپزی
روبات های آشپز یکی یکی دارند متولد می شوند تا در آشپزخانه های داغ و پراسترس، جای انسان را بگیرند. نمونه اش «آشپز واتسون» است که بر پایه سوپر کامپیوتر واتسون آی بی ام ساخته شده و می تواند دستور با اطلاعات گسترده ای که از ترکیب مزه ها و مواد اولیه دارد، دستورغذاهای کاملا نوینی ارایه کند. روبات های میزو روبوتیکس نیز هم اکنون در رستوران ها برای پخت همبرگر به کار گرفته شده اند که با سرعتی بسیار بالاتر از آشپزهای انسانی کار می کنند. این آشپزها، نیاز به گارسون ها را هم کم کم از میان می برند.
چاپ سه بعدی هم در رستوران ها قادر به خلق غذا با شکل و شمایل هیجان انگیز است. 
بنابراین اگر آشپز هستید، از هم اکنون به فکر استفاده از این فناوری ها در آشپزخانه خود باشید و بر روبات ها حکومت کنید.

 تحلیل گری مالی
این شغل هم مثل وکالت، شغل نان و آب دار و با پرستیژی است. اما هوش مصنوعی خیلی راحت می تواند آن را به انجام برساند. به ویژه اینکه این روزها همه اطلاعات مالی شرکت ها کامپیوتری است و کامپیوترها با سرعت بیشتری می توانند به تشخیص فرصت ها و معامله بپردازند.
پیش بینی ها نشان می دهد که 30 درصد مشاغل بانکی در دهه آینده توسط هوش مصنوعی اشغال می شود. به این ترتیب در بخش مالی فرصت های شغلی کمتری وجود خواهد داشت؛ اما همچنان برای آنها که بخواهند، فرصت هست؛ برای آنهایی که دانش مالی خود را با دانش کامپیوتری و ریاضی تکمیل کنند و بتوانند به خلق الگوریتم های مناسب این حوزه بپردازند. همچنین اهمیت بانکداری ارتباطی که به خلق وفاداری مشتری و ارایه خدمات شخصی سازی شده می پردازد، در این دوران اهمیت می یابد.

 بازاریابی و پاسخگویی تلفنی 
چت بات ها هر روز دارند باهوش تر می شوند. همین اخیرا گوگل از هوش مصنوعی دستیار صوتی اش رونمایی کرد که به سادگی می تواند از آرایشگاه ها وقت بگیرد، سفارش خرید بدهد و ... بدون اینکه کسی متوجه شود با یک روبات طرف است. آمازون هم با الکسا مسیر مشابهی را می رود. از سوی دیگر، ماندن پشت خط در انتظار پاسخگوی تلفنی برای مردم دیگر خیلی روی اعصاب است. بنابراین به نظر می رسد دوره بازاریابی تلفنی و خدمات مشتری رو به پایان است.
آیا این شغل آینده ای دارد؟ بعید به نظر می رسد. اگر بازاریاب تلفنی هستید، به فکر تغییر شغل باشید.

 پزشکی
امروزه الگوریتم هایی برای تشخیص پزشکی عرضه شده و کامپیوترها می توانند توصیه های مناسب برای درمان ارایه کنند. هوش مصنوعی بخشی از وظایف داروسازان را به عهده گرفته و تجهیزات پوشیدنی می توانند به ما در درمان ناهنجاری های فیزیکی کمک کنند. روبات ها حتی وارد عرضه جراحی شده اند. بنابراین شکی نیست که فناوری دارد بسیاری از مشاغل مرتبط با پزشکی را تسخیر می کند.
البته پزشکان ناراحت نباشند، همه چیز بستگی دارد که در چه حوزه ای کار می کنید. چون در بسیاری از زمینه های مرتبط همچنان انسان نقش اصلی را دارد. شاید تشخیص و حتی جراحی در آینده کاملا ماشینی شود؛ اما فناوری در آینده نزدیک، پزشکان را توانمندتر می کند؛ جای شان را نمی گیرد.
 کارگری
بسیاری از مشاغل کارگری، مثل کارکردن در انبارها، ساخت وساز، میوه چینی و درو محصول، بدون شک توسط روبات ها قابل انجام است. این روبات ها خستگی ناپذیر، کم اشتباه و ارزان تر از انسان هستند. این مشاغل شاید زودتر از سایر شغل ها روباتیک شود؛ اما همچنان مهارت انسانی در بسیاری از این زمینه های شغلی ضروری است؛ پس اگر کارگرید، کارگر ماهر باشید.

 موسیقی و هنر
شاید آخرین کارهایی که از اشغالش توسط روبات ها بترسیم، هنر است. البته هنرمندانی مثل شاعران، نقاشان یا موسیقیدان های برجسته و درجه یک قاعدتا نباید نگران باشند؛ اما آنها که در فعالیت های هنری فعالند و مثلا موسیقی های سطح پایین با اهداف تجاری تولید می کنند یا نقاش هایی که آثار ارزان قیمت برای آویختن به دیوار خانه ها می کشند، تهدید هوش مصنوعی را جدی بگیرند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :