آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 3553
تاریخ انتشار : 8 آذر 1390 11:56
تعداد بازدید : 1169

وزیر اقتصاد اعلام کرد :

بخش خصوصی در بانکداری الکترونیکی جلوتر از دولتی ها

در حالی که وزیر اقتصاد پیش از این اعلام کرده بود که تردید دارد جز یکی دو بانک کربنکینگ در شبکه بانکی اتفاق افتاده باشد دیروز با بیان این نکته که بخش خصوصی در زمینه بانکداری الکترونیکی از دولت جلوتر حرکت کرده است، گفت: البته برخی از بانک های دولتی مانند بانک کشاورزی با یکهزار و ۹۶۰ شعبه فعالیت های مناسبی در زمینه بانکداری الکترونیکی انجام داده است.

روابط عمومی همایش- شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه همایش تخصصی اقتصادی و تجارت الکترونیکی در حالی در پیشی گرفتن بانک‌های خصوصی نسبت به بانک‌های دولتی در حوزه بانکداری الکترونیکی سخن به میان آورد که پیش از این ادعا کرده بود تنها یکی دو بانک سیستم کربنکینگ دارند. در نتیجه گفته وی به معنی تصحیح گفته‌های چند هفته قبل در همایش «تبیین طرح تحول نظام بانکی» است.
تمام بانک‌های خصوصی و تعدادی از بانک‌های دولتی دارای سامانه یکپارچه بانکی هستند اگر چه ممکن است برخی از خدمات خود را هنوز فعال نکرده باشند. فعال نکردن این خدمات بیشتر به دلیل فقدان زیرساخت‌هایی چون امضای الکترونیکی یا مخابراتی است.

دریافت 50 درصد احضار‌نامه‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی
وزیر اقتصاد گفت: توسعه دولت الکترونیکی تنها به وسیله کارگروه فاوا و یا برگزاری همایش‌های دولت الکترونیکی نمی‌شود بلکه باید همه دست‌اندرکاران زمینه ایجاد دولت الکترونیکی را فراهم کنند.
وی افزود: حجم نقدینگی با کاهش نرخ رشد آن به 10 درصد به 350 هزار میلیارد تومان رسید گرچه رشد نقدینگی در شش ماه نخست سال جاری کاهش یافته اما بانک مرکزی در جهت کنترل آن تلاش کرده و نقدینگی را به سمت فعالیت مولد در بازار کالا و سرمایه هدایت می‌کند تا مسیر سفته‌بازی را محدود کند.
وی در مورد پرونده تخلف بانکی اخیر گفت: در این زمینه ضمن تاکید بر برخورد با خاطیان، از این فاجعه استفاده کرده و آسیب‌شناسی نظام بانکی در جهت پیشگیری از سوءاستفاده‌های بعدی انجام می‌شود.
حسینی تاکید کرد: همان گونه که دادستان اعلام کردند اقدامات زیادی برای پیشگیری از چنین وقایعی در وزارت اقتصاد انجام شده که محصول تبادل نظر بین دستگاه‌های مختلف و توسعه و تضمین بانکداری الکترونیکی و بانک اطلاعاتی مشتریان است.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد احضار‌نامه‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود، گفت: طرح جامع مالیاتی نیز در حال انجام است که در این طرح با حداقل مراجعه افراد مالیات شناسایی و ستانده می‌شود.
وزیر اقتصاد با بیان این نکته که میانگین رشد اقتصادی در چند دهه گذشته به ۸ درصد نرسیده است، افزود: در یکی از برنامه‌ها این میانگین ۵ تا ۶ درصد بوده اما در عین حال مجموعه برنامه‌ریزان کشور میانگین رشد اقتصادی برای برنامه پنجم را ۸ درصد در نظر گرفته‌اند که یک سوم از این نرخ یعنی حدود 6/2 درصد باید از محل بهره‌وری تامین شود.
حسینی تاکید کرد: به قول مرحوم دکتر عظیمی، اقتصاد‌دان ایرانی توسعه نیافتگی یعنی تلاش زیاد و نتیجه کم و در کشورهای توسعه نیافته کشاورز، صنعتگر، مدیر و سیاستگذار تلاش می‌کنند اما چون بهره‌وری پایین است نتیجه قابل توجهی به دست نمی‌آید.
وی افزود: در حال حاضر تنها حدود 10 درصد از کارها در ادارات به صورت الکترونیکی و بقیه به صورت دستی انجام می‌شود.
همچنین در این همایش رییس کل گمرک  در مورد سرنوشت قانون جدید امور گمرکی گفت: این قانون بعد از ایراد شورای نگهبان و رفع آن ایرادها در مجلس دوباره به شورای نگهبان ارسال شده بود که مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته و قرار شد به دولت ابلاغ شود.
عباس معمارنژاد با بیان اینکه فناوری نوین الکترونیکی به طور جامع در گمرک پیاده نشده است، افزود: با وجود گذشت شش روز از آذرماه هنوز آمار تجارت در هشت ماهه به دست نیامده است.
وی در مورد استاندارد کالاهای وارداتی گفت: کالا تا مجوز سازمان استاندارد را نداشته باشد مجوز ترخیص از گمرک نمی‌گیرد و اگر ایرادی به استاندارد گرفته می‌شود باید استاندارد کالا عوض شود.
معمارنژاد افزود: تا سه ماه اول سال آینده 10 گمرک کشور الکترونیکی می‌شود.
رییس کل گمرک در مورد ساماندهی بازارچه‌های مرزی موقت گفت: براساس مصوبه دولت بازارهای مرزی موقت تعطیل می‌شوند همچنین بازارچه‌های غیرفعال تعطیل می‌شوند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :