آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 58166
تاریخ انتشار : 5 شهریور 1393 13:42
تعداد بازدید : 1036

مالیاتمان 300 درصد افزایش یافته است

تهدید فروشندگان بازار کامپیوتر به افزایش قیمت ها

بیش از یک ماه است که از موعد پرداخت مالیات سال 91 اعضای صنف آی تی می گذرد و با وجود تجدید نظر در نرخ مالیات دریافتی از برخی فعالان فروشگاهی صنف آی تی، همچنان گروهی از فعالان بازار نسبت به مالیات پرداختی مقرر شده اعتراض دارند.


مریم عسگری
به گفته این افراد اگر چه اتحادیه صنف رایانه اقداماتی برای تجدید نظر در رقم مالیات پرداختی سال 91 کسبه انجام داده است، اما کاهش مالیات تنها شامل حال گروهی خاص از فروشندگان بازار کامپیوتر شده است و به اعتراض مابقی ترتیب اثر داده نشده است.
این دسته از فعالان بازار می گویند، میزان مالیات در نظر گرفته شده برای آنها در حدود 100 تا حتی 200 برابر میزان سود خالص آنهاست و آنها توان پرداخت چنین مالیاتی را ندارند.
این درحالیست که رییس اتحادیه صنف رایانه ضمن تشکر از مدیرکل شعبات  شمال و مرکز سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که در میزان مالیات فعالان فروشگاهی عضو اتحادیه تجدیدنظر شده است و رقم اعلام شده به مودیان مالیاتی در حال حاضر منطقی و منصفانه است.
این موضوع بهانه ای شد تا ما در گزارشی به مشکلات مالیاتی بدنه فروشگاهی صنف آی تی پرداخته و دلیل این تجدیدنظر گزینشی را جویا شویم.

 اعتراض ها ادامه دارد
اعلام میزان مالیات در نظر گرفته شده برای اعضای صنف آی تی با موجی از اعتراض های فعالان بازار، فعالان شرکتی حوزه آی تی  و اتحادیه صنف رایانه همراه شد و دامنه اعتراض ها تا آنجا کشیده شد که رییس اتحادیه اعلام کرد میزان مالیات در نظر گرفته برای بدنه فروشگاهی صنف آی تی در حدود 100 تا 1000 برابر میزان سود خالص کسبه بازار است و تهدید به تعطیلی بازار کرد.
نتیجه این اقدامات تجدید نظر در میزان مالیات مقرر شده برای اعضای فروشگاهی صنف آی تی شد و پس از آن سید مهدی میرمهدی اعلام کرد که با مساعدت مسئولین مالیاتی شعبات شمال و مرکز میزان مالیات در نظر گرفته شده کاهش یافته است و می توان گفت میزان مالیات در نظر گرفته شده برای مودیان مالیاتی این سازمان در حد معقول و منصفانه ای است.
اما گویا این تجدید نظر تنها در مورد برخی از مودیان مالیاتی که عضو اتحادیه صنف رایانه بودند صورت گرفته است و آن دسته از فروشندگانی که فاقد پروانه کسب از سوی اتحادیه صنف رایانه هستند و به عبارتی عضو فعال این اتحادیه نیستند همچنان با مشکلات مالیاتی دست به گریبان هستند.
به گفته یکی از فعالان بازار کامپیوتر، رییس اتحادیه صنف رایانه اعلام کرده است در میزان مالیات در نظر گرفته شده فروشندگان بازار تجدید نظر شده است، اما زمانی که ما به سازمان امور مالیاتی مراجعه کردیم متوجه شدیم هیچ تغییری در میزان مالیات مقرر شده صورت نگرفته است و ما ناچار به پرداخت این رقم هنگفت هستیم.
 وی می افزاید، برای یک فروشگاه 30 متری در طبقه دوم یکی از بازار کامپیوتر مالیاتی در حدود نرخ خرید نیمی از فروشگاه را در نظر گرفته اند و با توجه به رکود حاکم بر بازار و کاهش شدید فروش و سود ما توان پرداخت چنین مالیاتی را نداریم.
یکی دیگر از فعالان بازار هم که از تجدید نظر در میزان مالیات مقرر شده بی اطلاع است می گوید، زمانی که برای اعتراض در مورد مالیات مقرر شده به سازمان امور مالیاتی مراجعه کردم اعلام کردند که باید اعتراض با تایید اتحادیه ثبت شود. اتحادیه هم هفته ها از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد و اعلام کرد که اتحادیه تنها در قبال اعضای خود مسئول است و ما را به حال خود رها کرد.
حالا اعتراض ما به نتیجه نرسیده است و گویا ناچاریم کسب و کار خود را رها کنیم. زیرا توان پرداخت این مالیات سنگین را نداریم. یکی از فعالان بازار کامپیوتر هم که سالهاست عضو اتحادیه است در این باره می گوید، اگر چه در میزان مالیات مقرر شده برای وی تجدید نظر شده است، اما کاهش میزان مالیات  در حد 100 و حتی 50 درصد نبوده است و کاهش رقم مالیاتی در حد ناچیزی است. یکی دیگر از اعضای فروشگاهی اتحادیه صنف رایانه نیز می گوید، هیچ تغییری در میزان مالیات مقرر شده برای وی صورت نگرفته است و وی ناچار شده است که 40 درصد از میزان مالیات مقرر شده را به صورت نقدی و مابقی را در اقاسط 5 ماهه پرداخت کند.
فعالان بازار می گویند، اتحادیه نباید گزینشی عمل کرده و به اعتراض فروشندگانی که عضو این اتحادیه نیستند و حق عضویت پرداخت نمی کنند ترتیب اثر ندهد.
 به گفته آنها در صورت تداوم این وضعیت و خودداری در تجدید نظر در نرخ مالیات مقرر برای کسبه بازار قیمت ها را افزایش می دهند. زیرا چاره ای جز این ندارند.

 اتحادیه پاسخ می دهد
رییس اتحادیه صنف رایانه رایانه در این باره می گوید، حقیقت این است که میزان مالیات اعضاء فروشگاهی اتحادیه در حد چشمگیری  کاهش یافته است و برای تحقق چنین خواسته ای اتحادیه بارها و بارها با مسئولین سازمان امور مالیاتی پای میز مذاکره نشسته است.
به گفته وی اگر چه نتیجه مذاکرات اوایل خوشایند نبود اما با حمایت و مساعدت مسئولین مالیاتی بخش مرکزی و شمال سازمان امور مالیاتی در میزان مالیات در نظر گرفته شده برای اعضای صنف ای تی تجدید نظر شد.
وی می افزاید، در حال حاضر میزان مالیات اعضای فروشگاهی پروانه دار اتحادیه در حدود 85 درصد کاهش یافته است.
وی در پاسخ به اعتراض فعالان فروشگاهی که عضو اتحادیه نیستند نیز می گوید، اتحادیه هیچ مسئولیتی در قبال فروشندگانی که عضو اتحادیه نیستند ندارد و در این مورد قبلا به فعالان بازار اطلاع رسانی شده است.
به گفته میر مهدی در حال حاضر بازار کامپیوتر تهران با حدود سه هزار و 200 تا 300  واحد فروشگاهی به ارائه کالا به مشتریان می پردازد که از این تعداد حدود دو هزار و 400 واحد فروشگاهی دارای پروانه کسب از اتحادیه هستند و اتحادیه نیز تنها در قبال این تعداد واحد فروشگاهی مسئول است.
وی افزود، مقرر شده است که مودیان مالیاتی 40 درصد از میزان مالیات در نظر گرفته شده را به صورت نقدی و مابقی را طی 5 فقره چک پرداخت کنند که بهتر است مودیان مالیاتی هر چه سریع تر برای قسط بندی و پرداخت مالیات سال 91 اقدام کنند.
 سازمان امور مالیاتی پاسخ نمی دهد
پس از اعمال تغییراتی در میزان مالیات اعضای فروشگاهی صنف آی تی این سوال نزد بسیاری پیش آمد که اگر سازمان امور مالیاتی در تعیین مالیات اشتباهی مرتکب نشده است، چگونه زیر بار کاهش مالیات کسبه بازار کامپیوتر ان هم در حد 85 درصد رفته است.به گفته فعالان بازار و کارشناسان به نظر می رسد که بازرسان سازمان امور مالیاتی بدون اشراف به وضعیت بازار و تنها با مشاهده نما و دکور فروشگاه ها میزان مالیات را تعیین کرده و حالا کاهش مالیات گواه خوبی است که مالیات ها چندان هم منطقی و منصفانه تعیین نمی شوند.
سازمان امور مالیاتی در این باره اظهار نظر نکرد و پاسخ را به روزهای آتی موکول کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :