آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 63330
تاریخ انتشار : 2 آذر 1393 10:43
تعداد بازدید : 704

به علت دستکاری قیمت کتب الکترونیکی

اپل 450 میلیون دلار جریمه شد

در ماه ژوییه گذشته بود که قضات آمریکایی اعلام کردند اپل به طور عمدی قیمت کتاب های الکترونیکی را بیش از حد مجاز افزایش داده است. در واقع، اپل به دلیل افزایش روزافزون مطالعه کتاب های الکترونیکی دست به این اقدام زده بود و البته آشکارا قوانین ضد انحصارطلبی را نقض کرده است. در همان ماه نیز این شرکت به جرم افزایش قیمت کتاب های الکترونیکی آن هم به صورت عمدی در دادگاهی در بخش جنوبی ایالت نیویورک آمریکا مجرم شناخته شد. اما به تازگی اخباری منتشر شده که نشان می دهد اپل آخرین حکم نهایی مربوط به دادگاه شکایت عمومی مبنی بر دستکاری قیمت کتاب های الکترونیکی در فروشگاه آی تونز را دریافت کرده و براین اساس اپل به دلیل دستکاری قیمت ها به پرداخت ۴۵۰ میلیون دلار جریمه شده است.


The Verge- براساس گزارش منتشر شده توسط رویترز، به احتمال زیاد اپل محکوم به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به کاربران متضرر شده و ۵۰ میلیون دلار به وکلایی خواهد شد که این دادخواست را تقدیم دادگاه کرده اند.
اپل در شرایطی محکوم به پرداخت ۴۵۰ میلیون دلار جریمه می شود که دادگاه تجدید نظر نیز اپل را محکوم کند. اپل خواستار برگزاری دادگاه تجدید نظر شده است. در صورتی که دادگاه تجدید نظر حکم صادر شده را لغو کند، احتمالا اپل محکوم به پرداخت ۵۰ میلیون دلار به کاربران و ۲۰ میلیون دلار به وکلا خواهد شد.
احتمال بازگرداندن رای در دادگاه تجدیدنظر کم است. قاضی دادگاه این پرونده که حکم نهایی را صادر کرده، این پرونده را بسیار پیچیده و اثبات ادعاهای مطرح شده را بسیار سخت خوانده است.
براساس اطلاعات منتشر شده، مبلغ دریافت شده به حساب ۲۳ میلیون کاربری واریز خواهد شد که تحت تاثیر دستکاری قیمت ها توسط اپل قرار گرفته اند. ناشرانی که در امر افزایش قیمت کتاب های الکترونیکس با اپل همکاری کرده اند، پیش از صدور رای مربوط به اپل، ۱۶۶ میلیون دلار جریمه شدند که مبلغ مورد نظر به کاربرانی که کتب مورد نظر را خریداری کرده بودند، بازگردانده شد.
گفتنی است که برخی از ناشران نامی آمریکا، مانند: Hachette Book Group، HarperCollins، Holtzbrinck، Penguin Group و Simon & Schuster اقدام به اعتراض به این حکم کردند. زیرا با تایید این حکم، پای بسیاری از ناشران مشهور آمریکا نیز به دادگاه های ضد انحصارطلبی باز می شد. به گفته وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، که یکی از عوامل موثر در متهم کردن اپل در این پرونده بوده است، این اقدامات از آن جهت صورت پذیرفته است تا قیمت کتاب های الکترونیکی به صورت عمدی افزایش بیابد و رقابت در بازار خرده فروشی، که در راس آن آمازون قرار دارد، سخت تر از گذشته شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :