آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 651
تاریخ انتشار : 15 مرداد 1390 11:16
تعداد بازدید : 10423

گفت‌وگو با مشاور رييس پژوهشكده TCI جهاد دانشگاهي در آستانه سي‌ و يكمين سالگرد تاسيس اين مركز

بازوي كارشناسي پروژه هاي ICT كشور هستيم

پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی ده­ ها طرح مختلف در زمینه ICT در سطح ­سازمانی و ملی انجام داده و در دست انجام دارد و مهم ترين هدف كارشناسان اين پژوهشكده، انجام كارهاي مطالعاتي و تحقيقاتي در طرح هاي ملي و سازماني براي تحقق اهداف مندرج در صنايع بالادستي است. اين پژوهشكده تا به حال پروژه هاي بسياري با تمامي دستگاه ها و به خصوص وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات داشته است. در آستانه سی و یکمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی مشاور رییس پژوهشکده ICT جهاد دانشكاهي در گفت و گو با فناوران به تشریح دستاوردهای این پژوهشکده پرداخته است.

 

 گفت و گو: سیما میدانی

حسین طالبی با بیان اینکه گروه ­های مختلفی در این پژوهشکده فعالیت دارند، می­ گوید: یکی از این گروه‌ها در رابطه با ‌طرح‌های راهبردی در عرصه اقتصادی، صنعتی، سرمایه‌گذاری، گروه دیگر در زمینه آموزش و پژوهش و توسعه منابع انسانی و نیز طرح‌های بانکداری، دولت و سلامت الکترونیکی فعالیت می‌کند.

وی در مورد دستاوردهای این پژوهشکده به مواردی همچون تهیه نظام جامع آموزش و توسعه منابع انسانی در حوزه ICT، تهیه زیر ساخت‌های مورد نیاز تجارت الکترونیکی و ارایه خدمات به صورت پنجره واحد اشاره مي‌كند و مي‌گويد: دستاوردهاي بسيار خوبي در اين حوزه داشته‌ايم.

وي در مورد طرح‌ها و پروژه‌‌هاي جديد پژوهشكده مي‌گويد: طرح‌هاي جديد سعي شده در سطوح ملي و سازماني باشد و هدف از اجراي آنها تقويت واحدهاي مديريت فناوري اطلاعات در سازمان‌هاي كشور با استفاده از استانداردهاي بين‌المللي COBIT و استانداردهاي مديريت فناوري اطلاعات ITIL ورود در برنامه‌ريزي‌هاي راهبردي و ارايه راهكارها براي پياده‌سازي بانكداري و دولت الكترونيكي است.

  نظام جامع فناوري اطلاعات بانك صنعت و معدن

طالبي يكي از مهم‌ترين اين طرح‌ها را پروژه نظام جامع فناوري اطلاعات بانك صنعت و معدن عنوان مي‌كند و مي‌افزايد: اين پروژه با تاكيد بر افزايش كارايي و بهره‌‌وري بانك از طريق ارايه خدمات الكترونيكي طراحي شده و با همكاري  بانك صنعت و معدن اين پروژه اجرايي و هم اكنون در حال اتمام است.

وي مي‌افزايد: همچنين طرح تهيه نظام جامع خودكفايي فناوري اطلاعات در سطح كشور با تاكيد بر خودكفايي در حوزه نرم‌افزار در حال برنامه‌ريزي است كه براي اجراي پروژه كمتر از هشت ماه زمان داريم.

وي در مورد علت انتخاب حوزه نرم‌افزار مي‌گويد: كشور ما در حوزه نرم‌افزار داراي مزيت نسبي است و منابع انساني توانمند و متخصص در اين حوزه دارد، در همين راستا اين طرح را با مركز تحقيقات مخابرات آغاز كرده‌ايم و اميدواريم به نتيجه مطلوب در اين زمينه برسيم.

 برنامه‌هاي مشترك با وزارتخانه ICT

مشاور رییس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهي يكي از مهم‌ترين اقدامات آموزشي اين پژوهشكده را آموزش منابع انساني در سازمان تنظيم مقررات عنوان مي‌كند و مي‌گويد: اين طرح آموزشي در حوزه فناوري اطلاعات در حال اتمام است. وي مي‌افزايد: سازمان تنظيم مقررات سازمان جديدي در ايران است و نقش بسيار مهمي در هدايت فناوري اطلاعات در طرح‌هاي مختلف دارد، اميدواريم با برگزاري اين دوره‌هاي آموزشي بتوانيم از بهترين تجربيات بين‌المللي در حوزه آموزش بهره‌مند شويم.

 

  سيستم يكپارچه ارايه و توليد صورتحساب‌ها و قبوض

طالبي ايجاد سيستم يكپارچه ارايه و توليد صورتحساب‌ها و قبوض در سطح ملي را يكي از مهم‌ترين طرح‌هاي اين پژوهشكده دانست و گفت: هم‌اكنون در حال مذاكرات نهايي با نهاد رياست جمهوري و بعضي سازمان‌هاي ذي‌ربط هستيم.وي مي‌افزايد: تمامي صورتحساب‌ها كه به نوعي در تجارت الكترونيكي توليد مي‌شود به صورت جامع و يكپارچه در اين سامانه پرداخت مي‌شود.

 

 اميدواريم اجراي سند راهبردي دولت الكترونيكي همچون نظام جامع فناوري اطلاعات كشور متوقف نشود

وي با بيان اينكه تا به حال با كارگروه فاوا همفكري براي اجراي طرح‌ها داشته‌ايم، مي‌گويد: بسياري از طرح‌هاي مربوط به دولت الكترونيكي با نظرات كارشناسي اين پژوهشكده اجرا مي‌شود و ما سازمان‌ها و دستگاه‌هاي ذي‌ربط را از لحاظ تخصصي و آموزش براي اجراي هرچه بهتر آماده مي‌كنيم. وي با بيان اينكه اين پژوهشكده در تدوين سند راهبردي دولت الكترونيكي نيز همكاري داشته است، مي‌گويد: سند نهايي شده در مرحله تصويب است و اميدواريم اين سند همچون نظام جامع فناوري اطلاعات كشور اجراي آن متوقف نشود، چراكه در اين سند نظرات كارشناسانه در حوزه فناوري اطلاعات به كار رفته است و بسيار كاربردي است.

 

  تامين 10 تا 15 درصد بودجه طرح‌ها توسط پژوهشكده

مشاور رییس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهي در مورد بودجه اجراي طرح‌هاي اين پژوهشكده مي‌گويد: پژوهشكده براي اجراي طرح‌ها 10 تا 15 درصد بودجه را تامين مي‌كند و مابقي از سوي كارفرمايان تامين مي‌شود.

طالبي همچنين ارايه طرح‌هاي نو، جديد و راهكارهاي پيش روي حوزه ICT  را از مهم‌ترين اهداف اين پژوهشكده عنوان مي‌كند و مي‌گويد: براي تحقق سندهاي بالادستي در حوزه فناوري اطلاعات و اجراي آنها توسط دستگاه‌ها و دولت برنامه‌هاي بسياري داريم.

 

  اجراي دولت الكترونيكي به مراتب نسبت به دولت‌هاي قبل بهتر بوده

مشاور رییس پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهي با بيان اينكه مدت زمان زيادي تا پايان اجراي دولت دهم باقي نمانده است، مي‌گويد: اجراي دولت الكترونيكي به مراتب نسبت به دولت‌هاي قبل بهتر بوده است ولي بايد بدانيم كه اجراي هر طرحي در دولت با كندي انجام مي‌شود، به خصوص اين طرح كه با مشكلات بسياري مواجه است.

وي مي افزايد: در اين دولت طرح هدفمند كردن يارانه انجام شد كه بار اصلي آن روي فناوري اطلاعات بود چراكه بايد بانك‌ها اطلاعات جامعي از  سازمان‌هاي مختلف داشته باشند، همچنين  جمع‌آوري اطلاعات و ارتباط با ساير دستگاه‌هاي اجرايي بايد انجام شود.

 

  انتظارات از وزارت خيلي بيشتر است

طالبي با بيان اينكه تا به حال يك سري اقدامات جدي در حوزه فناوري اطلاعات انجام شده است، مي‌افزايد: متاسفانه وزارت ICT خود را مسوول اين حوزه نمي‌داند و انتظارات از وزارت خيلي بيشتر است.

وي بانك‌ها و صنعت نفت و نيرو را از پيشگامان استفاده از فناوري اطلاعات معرفي مي‌كند و مي‌گويد: با توجه به رشد ICT در دنيا انتظار مي‌رود كه به كارگيري ICT در سازمان‌ها سريع‌تر انجام شود و پژوهشكده به نوبه خود براي تسريع و راهكار در اين حوزه پيشنهادهايي ارايه داده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :