آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 81843
تاریخ انتشار : 10 شهریور 1394 12:0
تعداد بازدید : 1444

با حضور دو وزیر کابینه یازدهم

«رایتل» مجوز ارتقای آزمایشی به نسل 4 موبایل را دریافت کرد

صبح دیروز رایتل، اپراتور سوم تلفن همراه یکسال بعد از دو اپراتور اول و دوم توانست مجوز ارتقای شبکه خود به نسل چهارم ارتباطی را دریافت کند.البته تا پیش از شهریور ماه سال 93 این رایتل بود که صاحب تکنولوژی برتر در شبکه های ارتباطی بود اما در آن زمان دو اپراتور اول و دوم توانستند مجوز ارتقای شبکه خود را به نسل سوم و چهارم دریافت کنند.

فناوران- هر چند که رایتل دیرتر از دیگر رقبای خود توانست به نسل چهارم ارتباطی بپیوندد اما با این حال این اپراتور به دلیل ماهیتی که از ابتدای فعالیت خود داشت توانست سکوی پرتابی باشد برای ارتقای پهنای باند کشور و نیز جذب کاربران بیشتر در بخش اینترنت همراه. با این حال دیروز صبح و در سالن تلاش وزارت کار، دو وزیر کابینه یازدهم در آخرین روزهای پرکار هفته دولت یک مجوز دیگر ارتباطی را نیز صادر کردند.
 ایجاد 10 هزار شغل توسط رایتل
در این مراسم ابوالحسن فیروزآبادی، قایم مقام وزیر کار، با بیان جایگاه نسل های جدید ارتباطی گفت: در حال حاضر 8 میلیارد نفر در کره زمین کاربر تلفن همراه هستند و ضریب نفوذ این حوزه در ایران بالای 100 درصد است.
او گفت: امروز صحبت شبکه های تلفن همراه پیرامون سرعت هایی از 30 تا 100 مگابیت بر ثانیه است و برخلاف اینکه پیش بینی شده نسل پنجم ارتباطی در سال 2020 راه اندازی شود، اما گمان می کنم که این اتفاق زودتر بیفتد و با آمدن نسل پنجم ارتباطی دیتای مصرفی تا 8 برابر افزایش خواهد یافت.
قایم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از مهم ترین معضلات بخش ارتباطی کشور را کمبود محتوای مفید اعلام کرد و گفت: هم اکنون کشور در 2 چالش در حوزه سرگرمی و اطلاع رسانی مواجه است که در این زمینه باید اقدامات موثری صورت پذیرد.
فیروزآبادی همچنین با بیان اینکه از نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صنعت IT که یکی از صنایع کارآفرین تلقی می شود، افزود: افزایش 10 درصدی سرمایه گذاری در صنعت آی تی منجر به رشد 0.75 تا 1.5 درصدی اقتصاد می شود، این نوع سرمایه گذاری ها در نهایت منجر به کاهش میزان بیکاری تا 1.5 درصد می شود و به عبارت دیگر به طور مستقیم و غیرمستقیم در ایجاد اشتغال نقش آفرینی می کند.
وی با بیان آماری درخصوص میزان اشتغال ایجادشده توسط سومین اپراتور ارتباطی کشور، خاطرنشان کرد: رایتل 10 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کرده است که علاوه بر آن 140 شرکت خدمات خود را از طریق این اپراتور ارایه می کنند.
این مقام مسوول وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان، از ارایه دیپلم مهارتی توسط آموزش های موبایلی رایتل خبر داد و گفت: 35 هزار نفر با آموزش های مهارتی رایتل موفق به دریافت دیپلم مهارتی شده اند.
 شستا دیگر حیاط خلوت دولت نیست
علی ربیعی وزیر تعاون، کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی دیگر حیاط خلوت دولت نیست، گفت: تامین اجتماعی استقلال بیشتری نسبت به گذشته دارد و تاکید شخص رییس جمهور هم بر همین مبنا استوار است و تمام تصمیمات در دل آن گرفته می شود.
وی افزود: صاحبان رایتل و شرکت های سرمایه گذاری تامین اجتماعی متعلق به کارفرمایان و کارگران است که بر همین اساس ما حافظ منافع این قشر در جامعه هستیم.
ربیعی با بیان اینکه یکی از مشکلات فعلی ایران عدم توجه به سرعت و زمان در جریان اقدامات است، گفت: کشورهای نظیر هند، کره و همچنین کشورهای تازه صنعتی شده سرعت بسیار بالایی در زمینه ارتقا فناوری دارند که ایران هم باید سهم خود را از این بازار به دست آورد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نسل چهارم و پنجم که در آینده اضافه خواهد شد به نظم و انضباط و کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگ سازی کمک می کنند.
وی همچنین در پایان سخنانش از مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دلیل ارتقا پروانه شرکت خدماتی رایتل و زیرمجموعه های شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی تقدیر کرد.
 افزایش مشترکان رایتل به 7 میلیون نفر
در ادامه این مراسم سید مجید صدری، مدیر عامل اپراتور سوم گفت: اکنون بیش از شش میلیون و ۱۲۰ هزار سیم کارت فروخته شده داریم که تا پایان سال به بیش از ۱۰ میلیون سیم کارت می رسد.
وی با بیان اینکه رایتل کاملا وابسته به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است، گفت: فعالیت تجاری ما هم زمان با ولادت امام رضا (ع) در سال 90 آغاز شد و امروز در دهه کرامت شاهد ارتقای پروانه به نسل چهارم ارتباطی هستیم.
صدری در ادامه از وزیر ارتباطات بابت اجرای رومینگ ملی که منجر به گسترش شبکه رایتل شد تشکر کرد و گفت: افتخار می کنیم که 80 درصد مشترکان مان در حوزه دیتا هستند و با 20 کشور جهان خدمات رومینگ داریم.
او افزود: امسال برای ایام حج تمتع برخلاف سال های گذشته که مکالمات را دقیقه ای حساب می کردیم و موجب نارضایتی برای برخی حجاج بود، روال صورتحساب را ثانیه ای کردیم. همچنین برنامه ویژه ای نیز برای ایام اربعین حسینی داریم.
مدیر عامل رایتل به تامین فرکانس این اپراتور اشاره کرد و گفت: یک مگاهرتز از فرکانس باند 900 خالی بود که آن را تامین کرده و ظرفیت را از 9 به 10 مگاهرتز رساندیم.
وی با بیان ظرفیت مرکز تماس این اپراتور که قابلیت پاسخگویی 480 تماس به صورت همزمان را دارد، عنوان کرد: برای توسعه خدمات خود با 18 شرکت ایرانی همکاری می کنیم و مجموعا با پنج هزار شرکت داخلی قرارداد همکاری در تمامی زمینه ها داریم.
او در ادامه به بیان گزارش عملکر شبکه ای رایتل پرداخت و عنوان کرد: سال 92 نزدیک به 926 سایت داشتیم که اکنون به 3 هزار سایت رسیده و بنا داریم تا پایان سال 4 هزار سایت 3G و 500 سایت LTE داشته باشیم. اکنون خدمات ما در 322 شهر پوشش دارد که تا پایان سال به 407 شهر می رسد.
وی در ارتباط با سیم کارت های فروخته شده این اپراتور نیز عنوان کرد: اکنون بیش از شش میلیون و 120 هزار سیم کارت فروخته شده داریم که تا پایان سال به بیش از 10 میلیون سیم کارت می رسد.350 هزار مشترک فعال در سال 92 به چهار میلیون و 500 هزار مشترک فعال در سال جاری رسیده و در نظر داریم این تعداد را به 7 میلیون و 480 هزار مشترک برسانیم.
او با بیان اینکه مصرف دیتای ماهانه ما 3200 ترابایت است، گفت: این میزان حاکی از رشد 10 برابری نسبت به سال 92 است.
صدری درباره برنامه LTE رایتل گفت: در نظر داریم تا پایان سال در 15 شهر اصلی خدمات LTE را راه اندازی کنیم و 500 هزار مشترک در این حوزه را هدف گذاری کرده ایم وتا پایان سال 96 خدمات این حوزه به 82 شهر توسعه می یابد.
مدیر عامل اپراتور سوم ارتباطی با بیان اینکه رقبای رایتل اپراتورهایی هستند که هر کدام بیش از 40 میلیون مشترک فعال دارند، ابراز کرد: همراه اول بیش از 13 سال انحصار داشته و می توانسته از تمام ظرفیت ها استفاده کند و از طرفی یکی از سهامداران ایرانسل اپراتور MTN است که در 23 کشور دنیا خدمات اپراتوری می دهد.
 احتمال کاهش هزینه ها از مهر ماه
صدری همچنین در نشست مطبوعاتی که در حاشیه این مراسم برگزار شد از احتمال کاهش احتمالی هزینه های استفاده از اینترنت این اپراتور تلفن همراه خبر داد.
وی در ارتباط با هزینه و تعرفه های ارایه خدمات نسل چهارم رایتل گفت: اگرچه خدمات 4G  نسبت به تکنولوژی هایی که پیش از این ارایه می شد کیفیت بیشتری دارد اما تلاش ما بر آن است که تعرفه های این بخش مانند قبل باشد و در ارایه این خدمات افزایش تعرفه نداشته باشیم و به زودی شاهد کاهش تعرفه های دیتا در رایتل خواهیم بود و بسته های ما احتمالا پس از مهرماه با قیمت های کمتری در دسترس مشترکان قرار خواهد گرفت.صدری درباره حق امتیازی که اپراتور سوم به جهت دریافت مجوز ارایه خدمات نسلهای بالاتر ملزم به پرداخت آن شده نیز گفت: قرار است این رقم بررسی شده و ظرف یک ماه آینده اعلام شود.مدیر عامل اپراتور سوم در خصوص وضعیت رومینگ دیتا نیز افزود: ما در این زمینه درخواست خود را به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات ارسال کرده ایم تا بتوانیم با دو اپراتور دیگر رومینگ دیتا داشته باشیم.
صدری در بخش دیگری از صحبت های خود در ارتباط با برنامه اپراتور سوم برای ارایه خدمات نسل چهار توضیح داد: با دریافت مجوز آزمایشی به طور پایلوت، ارایه این خدمات در شهرهای تهران، کرج و کیش آغاز خواهد شد تا با ارایه پروانه ظرف چند ماه آینده و با دریافت مجوزهای مربوطه ارایه این خدمات در این شهرها آغاز شود.
مدیرعامل اپراتور سوم به برنامه های رایتل در حوزه همکاری با اپراتورهای مجازی پرداخت و گفت: تاکنون دراین حوزه پنج تا شش متقاضی جدی وجود داشته است که مذاکره با این شرکت ها در حال انجام است.
صدری در پاسخ به سوالی درباره مبلغ جریمه هایی که به واسطه تاخیر در تکمیل پوشش جاده ای برای اپراتور سوم در نظر گرفته شده گفت: برای این حوزه در حال مذاکره هستیم تا پس از مشخص شدن رقم قطعی نسبت به پرداخت آن
 اقدام کنیم.
وی در پاسخ به این مطلب که مگر جریمه اپراتورها بر اساس مذاکره تعیین می شود گفت: برای مبلغ جریمه اینگونه نیست که بخواهیم با مذاکره به نتیجه برسیم اما در برخی موارد برای داشتن یا نداشتن پوشش جاده ای در برخی مسیرها اختلاف نظرهایی وجود دارد که قرار است بررسی های مجددی در این زمینه صورت گیرد.
 ایجاد پوشش 3G با ۳ آنتن ادعاست
در ادامه این نشست مطبوعاتی، محمود واعظی نیز نسبت به پوشش خدمات نسل سوم توسط برخی از اپراتورها انتقاد کرد و گفت: مشکل فعلی این است که اپراتورها با نصب 2 یا 3 آنتن ادعا می کنند که یک شهر را تحت پوشش   قرار داده اند که این مشکل باید حل شود. وی با بیان این مطلب درباره وضعیت اینترنت اپراتورهای تلفن همراه، گفت: در سرویس نسل 3 و 4 اینترنت موبایل وضعیت نسبتا قابل قبول است اما مشکل فعلی که اکنون به اپراتورها داریم سرعت نیست، مشکل این است که یک اپراتور 2 یا 3 آنتن در شهر نصب می کند و می گوید که در این شهر نسل 3 را ارایه دادند به این ترتیب در آن منطقه که آنتن نسل 3 نصب است سرعت خیلی خوب است و در محله دیگر آن سرعت قابل دسترسی نیست که این مشکل باید حل شود. وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درباره وعده یک موسسه آمریکایی برای ارایه اینترنت بدون سانسور و رایگان از حدود 20 روز دیگر در برخی کشورها، افزود: این اتفاق قطعاً تا زمان وعده داده شده نخواهد افتاد و درباره چیزی که اتفاق نمی افتد چرا باید به پیشواز برویم بنابراین این فرض بعید است.
وی ادامه داد: پس از سوال های مکرر خبرنگاران درباره پروژه اینترنت رایگان در دیگر کشورها و گرانی اینترنت در ایران قیمت اینترنت از اتحادیه جهانی مخابرات استعلام گرفتیم و نتیجه این بود که ایران جزو 5 کشوری است که اینترنت ارزان دارد.وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش ظرفیت پهنای باند داخل و بین الملل گفت: در آغاز به کار دولت یازدهم ظرفیت پهنای باند بین الملل 620 گیگابایت بر ثانیه بود و اکنون به 2400 گیگ افزایش یافته و تا پایان دولت به 4 هزار گیگابایت بر ثانیه افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: میزان افزایش ظرفیت پهنای باند داخلی به خارج 80 به 20 است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :