آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 84583
تاریخ انتشار : 13 مهر 1394 12:7
تعداد بازدید : 1130

دبیرکل همایش سیاست‌های صنعتی و تجاری عنوان کرد:

ضرورت ورود ایران به صادرات فناوری اطلاعات

حسین پاریاب دبیر کل همایش سیاست های صنعتی و تجاری گفت: با وجود آنکه کشورهای در حال توسعه سالانه هزار و ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات فناوری دارند، اما سهم ایران از صادرات کالاهای با فناوری بالا از مجموع صادرات خود یک درصد است.

فناوران- وی در خصوص رشد صادرات فناوری در کشورهای در حال توسعه که سهم عمده ای از درآمدهای کشورشان را شامل می شود، گفت: طبق آمار در سال 2000 کشورهای پیشرفته به عنوان بنیانگذار صنعت فناوری اطلاعات 550 میلیارد دلار صادرات فناوری داشته اند که این رقم برای کشورهای درحال توسعه 200 میلیارد دلار بود، اما در سال 2014 این رقم برای کشورهای پیشرفته ثابت مانده، ولی برای کشورهای درحال توسعه به هزار و 250 میلیارد دلار رسید.
به گفته او ایران نیز می تواند سهم عمده ای از این رقم را به خود اختصاص دهد، اما متاسفانه در صادرات کالاهای با فناوری بالا به شدت ضعف داریم و کمتر از یک درصد صادرات مان در این حوزه است.
در همین حال رییس پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني نیز اعلام کرد: همايش سياست‎هاي صنعتي و تجاري در تاريخ 18 و 19 مهر سال جاري برگزار می‎شود.
محمدرضا رضوي رییس پژوهشکده مطالعات راهبردي موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني افزود: اين همايش با هدف تبادل نظر درباره سياست‏هاي صنعتي و تجاري مکمل سياست‎هاي اقتصاد کلان اتخاذ شده از جانب دولت و به منظور اطمينان از رشد بلندمدت اقتصاد صادرات محور و اشتغال‎زا در هجدهم و نوزدهم مهر امسال برگزار مي‎شود.
وی افزود: اين برنامه نخستين تبادل نظر درباره سياست هاي در دست تدوين تجاري و صنعتي براي رشد پايدار صادرات محور و اشتغال‎زا در ايران و دستيابي به پيشنهادات مشخص جهت توسعه صنعتي و تجاري براي لحاظ در برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران از اهداف اين همايش است.
وی تصریح کرد: مهم‎ترين محورهاي اين همايش شامل چشم انداز آينده صنعت و تجارت در جهان و جايگاه بالقوه کشور، تجارب موفق در سياست‎‏هاي صنعتي و تجاري جهان و امکان الگوگيري از آن ها، تجربه توسعه اقتصادي با محوريت نفت و اثرات آن بر مسير صنعتي‎سازي صادرات محور و اشتغال‎زا، تجارب اوليه در ايران در زمينه سياست هاي هدفگيري صنعتي و ساختارهاي تشويقي مرتبط و همچنين تدابير کنوني اقتصاد کلان دولت و ارتباط آن با سياست هاي صنعتي و تجاري و تبادل نظر در مورد ساز کارهاي هدف گيري منتخب خواهد بود.
در اين همايش 6 ميزگرد تخصصي با همکاري دستگاه ها، نهادها، سازمان ها و تشکل هاي مرتبط با موضوع و با دعوت از تشکل ها و شرکت هاي بين المللي براي استفاده از تجربه کشورهاي موفق برگزار مي‎شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :