آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 88907
تاریخ انتشار : 17 آذر 1394 11:9
تعداد بازدید : 3282

ضرب الاجل یک ماهه پلیس فتا برای انتقال سرور تلگرام به ایران

پلیس فتا یک ماه به تلگرام فرصت داد برای ادامه فعالیت در کشورمان، سرورهای خود را به داخل ایران منتقل کند.

فناوران- سردار کمال هادیان فر رییس پلیس فتای ناجا روز گذشته و در یک نشست خبری گفت: برابر اعلام شرکت تلگرام، بیشترین کاربران این نرم افزار را ایرانیان شامل می شوند. بنابراین طبق پروتکل های موجود، می بایست سرور این نرم افزار به داخل کشوری منتقل شود که بیشترین استفاده کننده از آن را دارد. 
وی ادامه داد: مدیرعامل تلگرام ادعا کرده بود که به دلیل وجود تحریم ها این امکان وجود ندارد. در حالی که باید پرسید که چطور از پهنای باند ایران و کاربران ایرانی استفاده می کنند؟ 
وی افزود: در هر صورت به منظور اینکه نظارت بر این فضا وجود داشته باشد، درخواست دادیم که سرور تلگرام به منظور حفاظت از شهروندان و تامین امنیت کاربران ایرانی به داخل کشور منتقل شود و یک زمان یک ماهه برای تصمیم گیری در این خصوص به شرکت تلگرام داده 
شد.رییس پلیس فتای ناجا ادامه داد: البته در حال حاضر نیز نظارت پلیس بر فضای مجازی و تلگرام وجود دارد و اینطور نیست که ما نتوانیم با مجرمان برخورد کنیم.
هادیان فر درباره استفاده از هکرها در پلیس فتا نیز گفت: پلیس از افرادی که در تامین امنیت و همکاری با ما توانایی دارند، استفاده خواهد کرد. ضمن اینکه در حال حاضر نیز 82 درصد از کارکنان فتا را مهندسان دارای مدارک لیسانس، ارشد و دکتری تشکیل می دهند اما اینطور نیست که ما تمامی هکرها را استخدام کنیم. هکرها چند دسته اند و برخی از آنان مجرم هستند.
 موازی کاری پلیس فتا با شورا؟
اما این نخستین بار نیست که مسوولان ایرانی از تلگرام می خواهند سرورهای خود را به ایران بیاورد. پیش از این نیز محمد حسن انتظاری دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در زمان مسوولیت خود به وزارت ارتباطات اعلام کرده بود تلگرام برای ادامه فعالیت باید سرورهای خود را به ایران بیاورد. همچنین عبد الصمد خرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی نیز درخواست مشابهی را مطرح کرده بود.
این موضوع با واکنش تلگرام مواجه شد و پاول دوروف در آن زمان در توییتی اعلام کرد سرورهای این شرکت به ایران منتقل نخواهد شد. در حالی که به نظر می رسید با تغییر دبیر شورا، درخواست انتقال سرورها به ایران به فراموشی سپرده می شود، حالا پلیس فتا خود مستقیما به تلگرام یک ماه فرصت داده سرورهای خود را به ایران منتقل کند.

 شناسایی سایت های حامی داعش
هادیان فر در ادامه این نشست خبری همچنین در خصوص حامیان اینترنتی داعش در ایران گفت: پلیس فتا در طول یک سال و 8 ماه گذشته در ارتباط با کسانی که به نوعی حمایت از داعش می کردند و ترویج دهند افکار داعش در ایران بودند، 285 سایت را شناسایی کرده که 108 سایت مربوط به خارج از کشور بوده است که از پلیس بین الملل در حذف آنها کمک گرفته است.
وی افزود: 34 صفحه یا پروفایل از همین 285 سایت غیرفعال بودند و درمجموع 53 نفر که حامی داعش در داخل بودند در داخل کشور شناسایی و دستگیر شده و به محاکم قضایی تحویل داده شدند.
این مقام ارشد پلیس فتا گفت: یک سری از دستگیرشدگان فریب خورده بودند که تعهد داده و تعداد دیگری به مرجع قضایی معرفی شدند.

 نزدیک به 80 هزار حمله سایبری
هادیان فر به تعداد 69 هزار و 719 حمله سایبری که کشور ما تحمل و تجربه کرده، پرداخت و گفت: 988 حمله به سایت های دولتی و بقیه به سایت های خصوصی بوده است.
وی گفت: در حوزه بانک ها 16 حفره بانکی اعلام کردیم که 9 حفره متعلق به بانک های خصوصی و 7 حفره مربوط به بانک های دولتی بوده است.
وی در مورد کلاهبرداری نیجریه ای نیز گفت: در سال 90 در کشور ما 21 پرونده و در سال 92 نیز 85 پرونده در این زمینه تشکیل شد که در سال 93 به 32 و در سال 94 به 22 فقره کاهش پیدا کرد که این نشانه از اطلاع رسانی موثر پلیس فتا به صراف ها و شرکت های تجاری بوده است.
وی گفت: در کلاهبرداری نیجریه ای معادل 63 میلیارد تومان سرقت شد که بخشی از این پول ها به قربانیان بازگردانده شد.
رییس پلیس فتا ادامه داد: یکی از قربانیان این مدل کلاهبرداری یکی از شرکت های خودروسازی بود که عین پولش را تحویل گرفت.

 تهران در صدر جرایم سایبری
رییس پلیس فتا در خصوص بیشترین وقوع جرم فضای مجازی در حوزه جغرافیایی گفت: تهران با ۲۹.۵ درصد صدرنشین است و استان های فارس، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
وی در مورد اقدامات پلیس فتا در 1700 روز فعالیتش گفت: در این بازه زمانی، پلیس فتا که بیش از 50 هزار فقره پرونده رسیدگی کرده، پرونده هایی که از یک شاکی تا 2500 شاکی و مالباخته داشته اند.
وی افزود: 28 هزار نفر در این ایام دستگیر شدند که 85 درصدشان مرد و 15 درصدشان زن بوده اند و متوسط کشف پلیس فتا در 1700 روز 85 درصد بوده است.
هادیان فر ادامه داد: سال 91 حدود 64 درصد رشد جرائم را نسبت به سال 90 داشته ایم؛ 92 به 91، 49 درصد، 93 به 92، 43 درصد و در 8 ماهه 94 نیز 13.7 درصد رشد جرایم را داشته ایم؛ در واقع کاهش وقوع به وقوع را در این ایام شاهد بودیم.
رییس پلیس فتا به رشد 13 درصدی جرایم در سال 94 پرداخت و گفت: متاسفانه در 8 ماهه امسال 11 درصد جرائم مربوط به جرائم اخلاقی؛ همچنین بیشترین جرمی که در کشور رسیدگی شده مربوط به برداشت های غیرمجاز با 52 درصد از کل جرایم است.
هادیان فر به آمار 8 ماهه امسال پرداخت و بیان داشت: 52 درصد سال قبل را با آموزش و اطلاع رسانی به 39 درصد کاهش داده ایم یعنی 13 درصد کاهش داشته ایم.
وی گفت: بیش از 85 درصد از جرایم مربوط به برداشت های غیرمجاز کشف شده است؛ سواستفاده از اعتماد مالباختگان در برداشت ها، فیشینگ و ATM بیشترین روش ها در برداشت ها بوده است.وی دومین جرم را هتک حیثیت با 12.6 درصد دانست و گفت: متاسفانه افزایش 49 درصدی هتک حیثیت نسبت به سال 90 شاهدیم.
این مقام ارشد پلیس فتا بیشترین جرائم موجود را مربوط به برداشت های غیرمجاز، هتک حیثیت، کلاهبرداری های رایانه ای و انتشار فیلم های خصوصی خانوادگی دانست و گفت: در حوزه جغرافیایی وقوع جرم، بیشترین وقوع جرم مربوط به تهران با 29.5 درصد و استان های فارس، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :