کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

فرار مالیاتی از مسیر ترخیص موبایل‎های مسافری

تسنیم , 26 بهمن 1397 ساعت 20:09

بررسی‌ها نشان می‌دهد که با واردات موبایل از طریق رویه مسافری، با عدم پرداخت مالیات علی‌الحساب ۴ درصدی، بخش قابل توجهی از درآمدهای مالیاتی وصول نمی‌شود.



آی‌تی‌من- براساس قانون، هر مسافر می‌تواند یک گوشی همراه در طول سال وارد کشور کند که البته برای رجیستر کردن آن باید شماره پاسپورت خود را در سامانه مربوط وارد کند.

بر اساس اطلاعیه گمرک، واردات گوشی تلفن همراه توسط مسافران مشمول 4 درصد حقوق گمرکی و یک درصد سود بازرگانی است که بر اساس بخشنامه مرکز واردات گمرک ایران سود بازرگانی دو برابر محاسبه می‌شود. همچنین علاوه بر این 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و 1 درصد عوارض هلال احمر نیز توسط گمرک ایران اخذ می‌شود که مجموع حقوق و عوارض گمرکی واردات گوشی تلفن همراه مسافری به 16 درصد می‌رسد.

همچنین برای واردات رسمی‌ تلفن همراه بایستی علاوه بر ارقام مذکور 4 درصد مالیات علی الحساب نیز پرداخت شود. به عبارت دیگر واردات از طریق رویه مسافری، علاوه بر لحاظ شدن معافیت 80 دلاری برای هر مسافر، از پرداخت مالیات علی الحساب نیز معاف است.

بر اساس اطلاعات موجود، روزانه تعداد قابل توجهی موبایل از طریق رویه مسافری در سامانه گمرک ثبت می‌شود. به عبارت دیگر این موبایل‌ها از مبادی غیر رسمی‌ مثل کوله‌بری وارد کشور شده‌اند و در سطح عرضه هنگام توزیع و رسیدن به مشتری نهایی عملیات رجیستری انجام می‌شود.

اگر یک مسافر یک گوشی تلفن همراه همراه خود داشته باشد علاوه بر معافیت 80 دلاری به ازای هر پاسپورت باید عوارضی نزدیک به 15 درصد ارزش گوشی تلفن همراه به گمرک اجرایی پرداخت کند. در این حالت مالیات علی الحساب از مسافر اخذ نشده و در نهایت مسافران رقم کمتری نسبت به واردات گوشی به صورت تجاری پرداخت می‌کنند.

این در حالی است که بر اساس گزارش تسنیم، اخیرا اخباری از واردات تجاری(بیش از یک گوشی) تلفن همراه به وسیله مسافران شنیده می‌شود. این شیوه پیش از این در بخش کالای مسافری اجرا می‌شد و اشخاص با جمع کردن پاسپورت مسافران ورودی برای استفاده از معافیت‌های مسافری اصطلاحا اقدام به چتربازی می‌کردند. لذا بحث‌های مختلفی برای این تخلف مطرح شده که انتظار می‌رود سازمان مالیاتی در این خصوص شفاف سازی کند.

برخی گمانه زنی‌ها از ثبت تا چندین هزار دستگاه گوشی در سامانه مسافری خبر می‌دهد، به این ترتیب می‌توان رقم سنگینی را به عنوان درآمد از دست رفته دولت به حساب آورد.

در همین رابطه چندی قبل یکی از اعضای اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی در این خصوص گفته، هم اکنون به دلایلی که مشخص نیست، سیستم گمرک باز است و هر مسافر با یک گذرنامه می‌تواند تا پنج هزار گوشی را به صورت مسافری وارد کشور کند. به همین دلیل برخی از واردکنندگان با پرداخت عوارض گوشی مسافری، به واردات گوشی در حجم انبوه اقدام می‌کنند و دست از واردات رسمی‌کشیده‌اند.
 


کد مطلب: 271306

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/271306/فرار-مالیاتی-مسیر-ترخیص-موبایل-های-مسافری

ITMen
  https://www.itmen.ir