رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: نظارت بر نحوه اجرای وظایف و مسوولیتهای دستگاههای مختلف در راهاندازی و تکمیل سامانه جامع تجارت با جدیت و اهتمام لازم در دستور کار سازمان بازرسی قرار دارد.
آیتیمن- در پی دستور رییس محترم قوه قضاییه بهرییس سازمان بازرسی و رییس کل دادگستری استان تهران،نشست تخصصی مشترک با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلسجهت احصا و جمعبندی موضوعات و مسایل حوزه مبارزه باقاچاق در سازمان بازرسی کل کشور و به ریاست ذبیح الله خدائیانبرگزار شد.
خدائیان رییس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست گفت: برای مبارزه جدی و ریشهای با فساد باید به سمت مسدودسازی وبستن گلوگاههای فساد حرکت کرد.
وی از «شفافیت» به عنوان بهترین و کارآمدترین روش مبارزه بافساد یاد کرد و افزود: در صورت وجود شفافیت و دسترسیدستگاههای نظارتی به اطلاعات و رصد مستمر، طبیعتا بسیاری ازمفاسد شکل نخواهد گرفت.
خدائیان با ابراز تاسف از مخالفت برخی از دستگاهها با ایجادشفافیت، افزود: متاسفانه تعدادی از دستگاهها، با شفافیت ودسترسی دستگاههای نظارتی به اطلاعات و اتصال بانکهایاطلاعاتی به دیگر نهادها، شدیدا مخالف هستند و در سایه اینمخالفت دست به کارشکنیهایی در مسیر تحقق شفافیت میزنند.
وی به سرنوشت سامانه جامع تجارت پرداخت و با تاکید بر لزومتکمیل و راهاندازی سامانه فوق در راستای شفافیت در چرخهواردات و صادرات کشور و مسدودسازی بسترهای فسادزا، گفت: راهاندازی سامانه جامع تجارت به عنوان متولی ایجاد یکپارچهسازی و نظارت بر فرآیند تجارت و برقراری ارتباط بین دستگاهها باهدف جلوگیری از قاچاق، از سوی مجلس تصویب و بر اجرای آنتاکید شد، ولی در عمل دستگاههایی که باید پیشقدم باشند، اهتماملازم را در این خصوص معمول نمیکنند و اقدامات صورت گرفته دراین زمینه مطلوب نیست.
رییس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: بیشک اگر اراده جدیدر مسوولان متولی وجود داشته باشد، سامانه جامع تجارتپیگیری و به نتیجه خواهد رسید و موجب ایجاد شفافیت میشود.
خدائیان درباره دستور رییس قوه قضاییه به سازمان بازرسی کلکشور مبنی بر نظارت بر نحوه اجرای وظایف و مسوولیتهایدستگاههای مختلف در ایجاد سامانه جامع تجارت گفت: وفقدستور رییس محترم قوه قضاییه، این موضوع با جدیت و اهتماملازم در دستور کار سازمان بازرسی قرار دارد و ضمن بررسیاقدامات صورت گرفته، با قصور و تقصیرها برخورد میشود.
وی از ماموریت خود به همه معاونان سازمان بازرسی برایاحصای وظایف دستگاههای مختلف و بررسی وضعیت ایجادسامانههای مرتبط مطابق ضوابط خبر داد و افزود: تاکید شدهاست که معاونان سازمان بازرسی مطابق با قوانین حاکم، وظایفدستگاهها و وضعیت ایجاد سامانههای مرتبط را احصا و بررسیکند و در صورت استنکاف از وظایف، هشدارهای لازم ارایه شود.
رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: تکالیف دستگاهها، طینامهای از سوی سازمان بازرسی به آنها ابلاغ شده و در صورتقصور و تخلف از انجام وظیفه، پرونده کیفری تشکیل میشود.