۰
3 نماینده قانع شدند؛ پرونده ساماندهی فیلترشکن‌ها باز ماند

روز سخت وزیر ارتباطات در دو کمیسیون صنایع و امنیت ملی مجلس

تاریخ انتشار
سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۴۳
حضور وزیر ارتباطات در دو کمیسیون مجلس
حضور وزیر ارتباطات در دو کمیسیون مجلس
 
آی‌تی‌من– محمد جواد آذری جهرمی امروز ابتدا به کمیسیون صنایع و معادن مجلس رفت و به گفته رضا علیزاده نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در این جلسه ۳ سوال از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد.

وی در تشریح نشست کمیسیون متبوعش، که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان وی برگزار شد، گفت: در جریان نشست امروز 3 سوال از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد، که نمایندگان از پاسخ‌های آقای آذری جهرمی قانع شدند و مقرر شد که وزارت ارتباطات ظرف مدت یک ماه اطلاعات لازم درباره موارد مورد نظر نمایندگان را جمع آوری و به آنها ارائه کند.

وی با بیان اینکه سیدعلی ادیانی درخصوص زیرساخت‌های فضای مجازی وزیر ارتباطات را مورد سوال قرار داد، اظهار داشت: اجرای شبکه ملی اطلاعات در گرو همکاری وزارتخانه‌های مختلف است به همین دلیل مقرر شد؛ جلسه‌ای با حضور وزارتخانه‌های مسوول در کمیسیون صنایع و معادن با موضوع نحوه اجرای شبکه ملی اطلاعات برگزار شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: سوال‌کننده بعدی غلامرضا کاتب بود که در مورد بداخلاقی‌های موجود در فضای مجازی آقای آذری جهرمی را مورد سوال قرار داد.

علیزاده به سوال حسینعلی حاجی دلیگانی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و یادآور شد: فضای مجازی و مشکلات آن محور سوال این نماینده از آذری جهرمی بود که نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی از پاسخ‌های وزیر قانع شد.

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مجموع پاسخ‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نمایندگان را قانع کرد در نتیجه سوالی به صحن علنی مجلس ارسال نشد.
 
 
عدم اقناع درباره فیلترشکن‌ها و ساماندهی VPN
اما وزیر ارتباطات بعد از جلسه با کمیسیون صنایع به کمیسیون امنیت ملی رفت تا پاسخگوی ابهامات نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و عضو این کمیسیون باشد.

سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره نتیجه حضور وزیر ارتباطات در کمیسیون گفت: نصرالله پژمانفر از پاسخ وزیر درباره احراز هویت افراد در اینترنت، ساماندهی VPN و فیلترشکن‌ها و قطع سیم‌کارت‌های مجهول قانع نشد.

وی افزود گفت: جلسه کمیسیون با حضور آقای آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با هدف پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و کلات تشکیل شد. سوال این نماینده درباره عدم انجام وظیفه وزارت ارتباطات در احراز هویت افراد در اینترنت، ساماندهی VPN و فیلترشکن‌ها و قطع سیم کارت‌های مجهول وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تشکیل شد.

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد که  حاکمیت بر فضای مجازی باید بیشتر و فضای امن به وجود آید.

وی افزود: آقای آذری جهرمی همچنین در پاسخ گفت که ما هم اعتقاد به حاکمیت بر فضای مجازی داریم ولی قانون این وظایف را به عهده ما نگذاشته است. لذا وقتی سایتی بسته می‌شود، مردم به سراغ فیلترشکن می‌روند و یا به دلیل تحریم برخی سایت‌ها
خدمات با ما نمی‌دهند، خیلی‌ها هم به بسیاری از این سایت‌ها و وبلاگ‌ها نیاز دارند باید بروند به این سایت‌ها و وبلاگ‌ها، پس باید تقاضاها را مدیریت کرد. زیرا نمی‌توان همه سایت‌ها را بست.

نقوی حسینی ادامه داد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح سوال دیگر نماینده گفت که کسانی که فیلترشکن می‌فروشند و هیچ  اتفاقی هم برای آنها پیش نمی‌آید، از زیرساخت‌های همین کشور استفاده می‌کنند اما چرا طبق قانون فروش فیلترشکن جرم محسوب نمی‌شود. این موضوعات باید در مرکز ملی فضای مجازی حل و فصل شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آذری جهرمی در ادامه توضیحات خود گفت که قبلا سیم‌کارت‌های مجعول بسیار زیاد بود. ما 17 میلیون سیم‌کارت مجعول را قطع کردیم و فروش سیم‌کارت هم کاملا قانونی شد ولی وجود سیم‌کارت جعلی را رد نمی‌کنیم. یکی از عوامل آن هم خرید توسط اتباع خارجی است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در نهایت آقای پژمانفر از پاسخ وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات قانع نشد.
 
پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در 18 ماه
 محمد جواد آذری جهرمی از حضور در کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و صنایع و معادن، در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسات سوالات نمایندگان درباره میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات مطرح و توضیحات لازم ارایه شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شبکه ملی اطلاعات در 3 لایه دسته‌بندی شده است؛ زیرساخت، خدمات و محتوا. درباره لایه زیرساخت سندی برای ارزیابی اقدامات انجام شده وجود دارد که گزارش آن به مرکز ملی فضای مجازی ارائه شده است.

وی اظهار کرد: در 18 ماهی که اجرای شبکه ملی اطلاعات پیگیری شد، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای به دست آمد، البته ما منتظر ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی نیز هستیم، چرا که به صورت مکتوب تاکنون نتیجه‌ای به ما اعلام نشده است.

آذری جهرمی اضافه کرد: بخش خدمات و محتوا در شبکه ملی اطلاعات موضوع بسیار مهمی است. در دوران کودکی ما شخصیت‌های کارتونی که به صورت غیرمستقیم به ما آموزش می‌دادند؛ هاکلبری فین، پسر شجاع و... بود- در واقع این کاراکترها محتوا را به ما منتقل می‌کردند- اما در نسل امروز بتمن، مرد عنکبوتی و باب اسفنجی شخصیت‌های کارتونی هستند، که موضوعات مذکور باید در بخش محتوای شبکه ملی اطلاعات پیگیری و نهایی شود و وزارت ارتباطات مسوول آن نیست.

وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسوول ساخت شخصیت‌های انتقال دهنده فرهنگ و آموزش نیست، ادامه داد: دستگاه‌های مسوول وظایف مهمی در ایجاد محتوا و خدمات برای اجرای شبکه ملی اطلاعات دارند که باید آن را انجام دهند، در برخی موارد این اقدامات از ایجاد لایحه زیرساخت نیز اهمیت بیشتری دارد.

دستگاه‌های مسوول اجرایی کردن لایه محتوا گزارش اقدامات انجام شده را ارایه کنند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نمی‌توان انتظار داشت با ایجاد دیتاسنتر، تنظیمات IP  و شبکه مخابراتی، فرهنگ درست شود، تصریح کرد: دستگاه‌های مسوول در بخش محتوا باید
گزارش اقدامات انجام شده را ارائه دهند.

آذری جهرمی با بیان اینکه اقتصاد آینده دنیا اقتصاد فضای مجازی است، تاکید کرد: اگر می خواهیم در آینده در دنیا نقش داشته باشیم، چاره ای نیست جز اینکه شبکه ملی اطلاعات را اجرایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه نباید اگر جرمی در فضای مجازی اتفاق می‌افتد وزیر ارتباطات را مسوول برخورد با آن بدانیم، بیان کرد: مسوولیت تمام دستگاه‌ها در لایه خدمات باید مشخص شود که براساس تدبیر مقام معظم رهبری، شورای فضای مجازی باید سند این وظایف را تدوین کند.

وظایف وزارت ارتباطات متناسب با اختیارات باشد
وی گفت: از آنجا که ابعاد خدمات، زیرساخت و محتوا در شبکه ملی اطلاعات مشخص نیست، همه افراد اجرایی شدن این شبکه را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطالبه می‌کنند. ما خوشحالیم که مطالبات از وزارت ارتباطات بالاست، اما باید اختیارات متناسب نیز داشته باشیم.

گوشی ایرانی باکیفیت در اختیار مردم قرار گیرد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گوشی شخصی شما داخلی است یا خارجی، توضیح داد: از هفته پیش با افتخار از گوشی ایرانی استفاده می‌کنم. قطعاً این گوشی راه زیادی تا رسیدن به استانداردهای جهانی دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که از گوشی ایرانی رضایت دارید، گفت: طبیعتاً کیفیت این گوشی مانند موبایل‌های قبلی که استفاده می‌کردم –عمدتا از اندروید استفاده می‌کردم و در دوره کوتاه از اپل استفاده کردم- نیست، اما کاربردهای اصلی را پوشش می‌دهد، کیفیت دوربین گوشی ایرانی پایین‌تر است و جزئیات آن به دقت بیشتری نیاز دارد، باید در قرارگیری محل سیم کارت نیز سلیقه بیشتری به خرج داده می‌شد.

این عضو کاربینه دوازدهم ادامه داد: برای ارزیابی گوشی‌های ایرانی فراخوان داده شده و طی یکی دو روز آینده برای افرادی که تمایل داشتند، این گوشی بدون پرداخت هزینه و به صورت رایگان فرستاده می‌شود، تنها هزینه دریافتی، نظرات کاربران درباره موبایل ایرانی است تا این نظرات به شرکت تولیدکننده ارائه شود.

آذری جهرمی اضافه کرد: در حال حاضر گوشی گران شده است و بسیاری از مردم از موبایل‌هایی استفاده می کنند که قاب آنها شکسته است از سوی دیگر سطح توان مردم به دلیل افزایش نرخ ارز نیز به گونه ای نیست که بتوانند گوشی‌های قبلی خود را خریداری کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: تلاش می‌کنیم گوشی ایرانی با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد، اما تولیدکنندگان نیز باید بر روی کیفیت آن کار کنند؛ اگر چه گوشی‌های ایرانی کیفیت لازم را ندارد، اما در صورت استفاده، تولیدکنندگان انگیزه لازم برای ارتقا کیفیت را پیدا می کنند.

وی درباره فرآیند الکترونیکی شدن انتخابات، گفت: در فرآیند الکترونیکی شدن انتخابات، مسوولیت چندانی به جز تهیه زیرساخت‌های ارتباطی، برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست، بخشی که برعهده ما بود نیز تاکنون اجرایی شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: آنچه وزارت کشور از ما درباره فرآیند الکترونیکی شدن انتخابات درخواست کرده، آماده شده است.

 
مرجع : خانه ملت
کد مطلب : ۲۷۲۵۰۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما