کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

افشین در جمع مدیران صندوق‌های پژوهش و فناوری تأکید کرد:

همراهی صندوق‌های پژوهش و فناوری در تأمین مالی نوآورانه دانش‌بنیان‌ها

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری , 20 ارديبهشت 1404 ساعت 11:44

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در نشست با مدیران‌ عامل صندوق‌های پژوهش و فناوری، بر نقش تسهیل‌گری صندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان بازوی معاونت علمی و حمایت بیش‌تر از صندوق‌های موفق و تسهیل‌گر تأکید کرد.


آی‌تی‌من- نشست هم‌اندیشی مدیران صندوق‌های پژوهش و فناوری، با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، محمدرضا کاشفی معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه، مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه و جمعی از مدیران صندوق‌های پژوهش و فناوری برگزار شد.

افشین در این نشست با تأکید بر لزوم توجه جدی بر رسالت و نقش این صندوق‌ها در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور عنوان کرد: هدف اصلی و راهبردی این صندوق‌ها تسهیل‌گری در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان است، به همین دلیل، باید کمک‌ کار ما در تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان باشند و صندوق‌هایی که توانمندی لازم را ندارند، باید واقع‌بینانه مسیر خود را بازنگری کنند.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از تأخیر برخی از صندوق‌های پژوهش و فناوری در اعطای تضامین و تسهیلات لازم به شرکت‌های دانش‌بنیان، عنوان کرد: عملکرد نامناسب و تأخیر در اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، باعث تحمیل هزینه‌های هنگفتی به زیست‌بوم فناوری و نوآوری شده و در مواردی، تأخیر صندوق‌ها در پرداخت‌ها منجر به زیان میلیاردی برای تحقق طرح‌های فناورانه شده است.

افشین با تأکید بر همراهی صندوق‌های پژوهش و فناوری با معاونت علمی و تسریع در فرآیند ارزیابی و اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اگر عملکرد صندوق‌ها باعث نارضایتی شرکت‌های دانش‌بنیان شود، ما ناچار به تغییر رویه هستیم. حتی ممکن است پرداخت‌ها را مستقیماً از سوی معاونت انجام دهیم و نقش صندوق را حذف کنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان، به حرکت استان‌ها در اعطای تسهیلات و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین پویایی در دریافت سهم تسهیلات تبصره ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره و تصریح کرد: وقتی استانی از سهمیه خود استفاده نمی‌کند، ما منابع را به استان‌های فعال‌تر اختصاص می‌دهیم. استانداری‌ها باید در تخصیص سهم منابع خود به زیست‌بوم دانش‌بنیان نقشی فعال داشته و از این سهم نکاهند، چراکه تخصیص بودجه از سوی معاونت علمی برای تقویت توسعه زیرساخت‌های دانش‌بنیان استان، متناسب با همراهی استان‌داری‌ها است و در صورتی که مشارکت از سوی استان کاهش یابد، معاونت علمی، سازوکارهای دیگری را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان استان، در دستور کار قرار می‌دهد.

افشین، همچنین بر لزوم اعطای ضمانت‌نامه‌ها توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری صرفاً برای شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تاکید کرد و افزود: برخی از صندوق‌ها بدون ارزیابی دقیق، ضمانت‌نامه‌هایی صادر کرده‌اند که اکنون بازگشت خورده‌اند و در صورتی‌که دقت کافی صورت نگیرد، این مسأله ممکن است به اعتبار کل شبکه صندوق‌های پژوهش و فناوری لطمه بزند.

معاون علمی ادامه داد: صندوق‌های پژوهش و فناوری که همراهی کم‌تری در این فرآیند داشته باشند، به‌سادگی از چرخه همکاری خارج خواهند شد. عملکرد همه صندوق‌ها به‌صورت ماهانه پایش می‌شود و آمادگی داریم با صندوق‌هایی که عملکرد مطلوب‌تری دارند، همکاری بیشتری داشته باشیم.

این مقام مسوول در پایان، با اشاره به ضرورت روایت‌سازی از نمونه‌های موفق و انتقال تجربه میان صندوق‌ها گفت: صندوق‌هایی که رشد کرده‌اند، می‌توانند در قالب کنسرسیوم، به عنوان معین دیگر صندوق‌ها عمل کنند و از تجربه‌های موفق آنها برای بهبود عملکرد شبکه استفاده کرد.

 
 
 


کد مطلب: 284813

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/284813/همراهی-صندوق-های-پژوهش-فناوری-تأمین-مالی-نوآورانه-دانش-بنیان-ها

ITMen
  https://www.itmen.ir