دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانهای ادامه دارد.
آیتیمن- سید محمدامین آقامیری، عصر روز چهارشنبه (۱ مرداد ۱۴۰۴) طی سخنانی در اولین نشست شورای فضای مجازی استان اصفهان، با بیان اینکه مشکلاتی مثل عدالت آموزشی، دسترسی به بازار، خدمات دولتی و … را میتوان با کمک فضای مجازی و ارائه خدمات فضای مجازی حل کرد، گفت: چالشهای فضای مجازی در فضای مجازی نیست، بلکه در فضای سنتی است؛ مثلاً اگر فضای سنتی مناسبی برای اوقات فراغت مردم داشتیم، تا این اندازه چالش حضور مردم در این فضا را برای سپری کردن اوقات فراغتشان نداشتیم. بنابراین هر چقدر فضای سنتی توسعه یابد، به فضای مجازی کمک شده است.
وی با اشاره به این که برخلاف فضای سنتی که کشورها در آن تعریف و هویت دارند، در فضای مجازی تنها چند کشور داریم، افزود: در فضای مجازی حدود ده کشور داریم و بقیه کشورها وجود خارجی ندارند. در واقع کشورهایی که توانستند ظرفیت سرزمینی و میراث تاریخی خود را حفظ کنند، در فضای مجازی کم هستند و خوشبختانه ایران نیز در این فضا با زحمتهایی که در حوزه اقتصاد دیجیتال و سایر حوزهها کشیده شده، ظرفیت خوبی ایجاد شده که این ظرفیت، وابسته نیست و هویت دارد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه با توسعه فناوری، محتوا به طور همزمان به ۵۰ زبان منتشر میشود که این البته فرصتی برای ما هم هست که بتوانیم محتوای خودمان را به زبانهای دیگر تبدیل کرده و میراث دینی، تاریخی و فرهنگ غنی ایرانی را به گوش جهانیان برسانیم. بنابراین اگر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم، توسعه فرهنگی پایداری خواهیم داشت و میتوانیم گفتمان سازی کنیم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که باید قالب محتوای جدید را شناسایی کنیم و دیجیتالی کردن محتواها، کافی نیست، اظهار داشت: اقتصاد محتوا بحث بسیار مهمیدر این لایه است و متأسفانه در کشور ما، استفاده از محتواهای دیگر کشورها به جای تولید، به دلیل صرفه اقتصادی، اقبال بیشتری دارد، این در حالی است که ما باید به لحاظ محتوایی تولیدکننده باشیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به توقف درگیریهای نظامی، تاکید کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به شکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانهای ادامه دارد.