کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در نشست خبری رویداد رمزآتی اعلام شد:

بانک مرکزی صدای فعالان حوزه رمزارز را بشنود

17 آبان 1404 ساعت 10:09

مدیران پلتفرم‌ها و فعالان حوزه رمزارز از سیاست‌های سخت‌گیرانه بانک مرکزی، توقف تأسیس اتحادیه صنف تبادل، ترس از زیرزمینی شدن بازار و بی‌اعتمادی متقابل میان حاکمیت و بخش خصوصی سخن گفتند.


آی‌تی‌من- نشست خبری دومین دوره «رمزآتی» با حضور جمعی از مدیران پلتفرم‌های رمزارزی، فعالان اقتصادی و خبرنگاران برگزار شد.

محمدمهدی الحسینی، مدیرعامل اقتصادآنلاین و برگزارکننده رویداد، اعلام کرد که رویداد رمزآتی موفق شده برای نخستین بار تریبونی مشترک میان حاکمیت و فعالان رمزارز ایجاد کند. به گفته وی، قول وزیر وقت اقتصاد برای تأسیس اتحادیه فعالان رمزارز و رونمایی از سند سیاستی بانک مرکزی در این حوزه از جمله دستاوردهای این رویداد بوده است.

سامان بیرقی، عضو هیات‌مدیره اوام‌پی فینیکس، اظهار داشت: بانک مرکزی در ماه‌های اخیر سند تازه‌ای منتشر کرده که می‌تواند آغازگر گفت‌وگویی سازنده باشد، اما مشکل اصلی این است که تصمیم‌ها هنوز بدون مشارکت فعالان این حوزه گرفته می‌شود. او هشدار داد که رگولاتور نمی‌تواند بدون شنیدن صدای بازار برای آن قانون بنویسد.

عبدالرضا عسگرخانی، مدیرعامل داریک، نیز گفت: برای نخستین بار در یک قرن گذشته، اقتصادی تازه در حال شکل‌گیری است که می‌توان از ابتدا در پایه‌گذاری آن حضور داشت. اگر حاکمیت و بخش خصوصی بتوانند با گفت‌وگو کنار هم بنشینند، این صنعت می‌تواند به مدل تازه‌ای از اقتصاد ملی منجر شود.

احسان قاضی‌زاده، مدیرعامل بیت‌پین، گفت: نبود فضای گفت‌وگو در سال‌های گذشته باعث شد وقت و انرژی فعالان بازار در رفت‌و‌برگشت‌های بی‌نتیجه با نهادهای مختلف تلف شود.

 قاضی‌زاده تأکید کرد که رفتار حاکمیت نسبت به گذشته تغییر کرده است، اما افزود: این تغییر حاصل شفافیت و پافشاری فعالان بوده است، نه اصلاح ساختار از بالا.

سهیل نیکزاد، عضو هیات‌مدیره انجمن بلاکچین، نیز از فعالان خواست از انجام تراکنش‌های بین‌المللی پرریسک بپرهیزند و گفت: رمزارز ابزار دولت برای انتقال پول نیست و نباید با توهم جایگزینی نظام بانکی، وارد خطر شویم.

سروش حسین‌زاده، مدیرعامل تترلند نیز اعلام کرد که با وجود تأیید وزارت اقتصاد، مجوز اتحادیه در نهادهای امنیتی متوقف شده و ماه‌هاست به نتیجه نرسیده است. حسین‌زاده هشدار داد که بانک مرکزی با ورود مستقیم به فرآیند قانون‌گذاری رمزارز خود را درگیر بحرانی جدی کرده است. او افزود: اگر بانک مرکزی رمزارزها را به‌عنوان پول به رسمیت بشناسد، طبق قانون موظف به حفظ ارزش آن‌ها می‌شود و این الزام حقوقی غیرقابل اجراست. چنین نگاهی می‌تواند بحران تازه‌ای برای نظام بانکی ایجاد کند.

 


کد مطلب: 285556

آدرس مطلب :
https://www.itmen.ir/news/285556/بانک-مرکزی-صدای-فعالان-حوزه-رمزارز-بشنود

ITMen
  https://www.itmen.ir