۰
رییس هیات مدیره فدراسیون فاوا:

ارزش گذاری دارایی‌های نامشهود استارت آپ‌ها باعث رونق اقتصادی می‌شود

تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۰۷
ارزش گذاری دارایی‌های نامشهود استارت آپ‌ها باعث رونق اقتصادی می‌شود
ارزش گذاری دارایی‌های نامشهود استارت آپ‌ها باعث رونق اقتصادی می‌شود

آی‌تی‌من-  محمدرضا طلایی، رییس هیات مدیره فدراسیون فاوا و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید: آنچه پذیرش استارت‌آپ‌ها را در بورس با مانع یا مشکل روبه‌رو کرده‌است، دارایی‌های نامشهود آنهاست.

طلایی تصریح کرد: به طور کلی شرکت‌های حوزه فناوری و اطلاعات و یا کسب و کارهای نوین، دارایی‌ها نامشهودی هستند که به نظر من وقت آن رسیده که کشور روی ارزش گذاری آنها اقدام کند. حالا چه قرار باشد این شرکت‌ها وارد بورس شوند و چه برای خود ارزش شرکت صورت بگیرد.

این فعال صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: امروز دنیا به سمتی رفته که شرکت‌های برتر در حوزه فناوری اطلاعات فعال هستند و عمدتا دارایی‌های مشهودی مانند ساختمان و تجهیزاتی را کمتر در اختیار دارند. دارایی‌های آنها عمدتا نرم افزارها و فناوری‌شان است که نامشهود است. این وضعیت درباره برندها هم صادق است. ارزش گذاری روی برند شرکت‌ها هم شبیه دارای نامشهودی است که در حوزه فناوری از آن استفاده می‌شود.

طلایی افزود: ارزش گذاری روی دارایی‌های نامشهود برند‌ها و فناوری‌ها باعث می‌شود که مردم به سمت سرمایه گذاری در این حوزه ورود بهتری داشته باشند و به آنها اعتماد کنند. همین مساله باعث می‌شود که اشتغالزایی افزایش پیدا کند و رونق در این بخش بیشتر شود. حتی زمانی که این ارزش گذاری‌ها صورت بگیرد، از خروج فعالان حوزه فناوری اطلاعات و نخبگان کشور جلوگیری می‌کند. 

رییس هیات مدیره فدراسیون فاوا تاکید کرد: به اعتقاد من، سیاست گذاری دولت باید به سمتی رود که دارایی‌های نامشهود ارزش گذاری شوند تا شاهد رونق اقتصادی در این بخش باشیم. امیدوارم تپسی پیشگام این حوزه باشد و بعد هم شاهد حضور شرکت‌های بیشتر در این زمینه باشیم.

طلایی گفت: وقتی که استارت آپ‌ها بتوانند وارد بورس شوند و از این طریق تامین مالی شود، مشکلات زیادی حل خواهد شد. چرا که سال‌های گذشته وقتی که این شرکت‌ها قصد گرفتن تسهیلات بانکی داشتند، با مشکلاتی رو به رو بودند. در واقع بانک‌ها بیشتر مایل هستند به دارایی‌های قابل مشاهده مانند سوله، تجهیزات و ماشین آلات میلیاردها تومان تسهیلات دهند اما برای حوزه نرم افزار ارزش قائل نیستند. درباره تولید محتوا هم همین وضعیت صادق است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پایان گفت: با پیگیری‌هایی که ما در اتاق بازرگانی انجام دادیم، گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده تا دانش فنی، نرم افزارها و محتوای دیجیتال دارای ارزش شوند. همچنین در آینده مسلما در حوزه صنعت بلاک چین، تشخیص آثار هنری و NFT هم که جزو دارایی‌های نامشهود هستند هم اقداماتی انجام خواهد گرفت. البته در دنیا این مساله حل شده است. 
 
کد مطلب : ۲۷۷۸۰۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين