۰
در جلسه شورای عالی فضای مجازی

سیاست‌ها و الزامات قانونی شدن منظومه ماهواره‌ای درکشور به تایید رسید

تاریخ انتشار
شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۱
سیاست‌ها و الزامات قانونی شدن منظومه ماهواره‌ای درکشور به تایید رسید
سیاست‌ها و الزامات قانونی شدن منظومه ماهواره‌ای درکشور به تایید رسید

آی‌تی‌من-  سید ابراهیم رئیسی عصر سه شنبه گذشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی با تاکید  بر ضرورت ایجاد تحول در ماموریت‌های این شورا، تکمیل و راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات را یک ضرورت دانست و به مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستور داد راهبری تکمیل شبکه ملی اطلاعات را با جدیت پیگیری کنند.

رئیسی همچنین با تاکید بر توجه همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها به اقتصاد دیجیتال، گفت: فعال شدن اقتصاد دیجیتال در افزایش اشتغال، تولید ثروت و ایجاد ارزش افزوده موثراست و در این زمینه اگرچه وزارت ارتباطات محور است اما همه دستگاه‌ها باید برای رونق اقتصاد دیجیتال فعال شوند.

رئیس جمهور همچنین ایجاد سکوهای راهبردی برای ارایه خدمات در حوزه‌های آموزش، ‌بهداشت، کشاورزی، مالی و تجاری را ضروری دانست.

رئیسی درادامه با تاکید بر اهمیت توجه به مدیریت هوشمند و هدفمند حوزه سرگرمی‌و اوقات فراغت در فضای دیجیتال گفت: ‌فعال شدن این حوزه با توجه به شیوع کرونا و در خانه ماندن اجباری بخشی از مردم اهمیت زیادی دارد.

رئیس جمهور همچنین به لزوم سالم‌سازی و ایمن‌سازی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که دشمنان به فضای شخصی و اطلاعاتی مردم و کشور هجمه می‌آورند، غفلت در این زمینه از هیچ دستگاهی پذیرفتنی نیست.

در جلسه شورای عالی فضای مجازی، درباره الحاقیه سند ستاد رسانه، مصوب سال ۱۳۹۷ شورا برای افزایش تعامل برخط رسانه و تقویت تعاملات دستگاه‌ها و رسانه‌ها بحث و تصمیم‌گیری شد.

در این جلسه همچنین پس از تبادل نظر اعضای شورا،‌ بخش سیاست‌ها و الزامات قانونی شدن منظومه ماهواره‌ای درکشور به تایید رسید که از جمله این موارد استفاده مجاز این‌گونه منظومه‌های ماهواره‌ای در داخل کشور بود و مقرر شد وزارت ارتباطات درباره نحوه فعالیت و ارایه مجوز به آن تصمیم‌گیری کند.

تدوین سند نحوه مواجهه با اینترنت ماهواره‌ای 
در همین رابطه، محمد حسن انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی سیاست‌های مبتنی بر چگونگی اتصال منظومه‌های ماهواره‌ای به شبکه ارتباطی کشور و شبکه ملی اطلاعات و ارائه مجوز برای استفاده مجاز از خدمات منظومه‌های ماهواره‌ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتظاری افزود: مرکز ملی فضای مجازی در راستای توسعه فناوری اینترنت ماهواره‌ای، پیشنهاداتی مبنی بر سیاست‌ها و اقدامات کشور در راستای مواجهه با این فناوری را در قالب سند به شورای عالی فضای مجازی ارائه کرد و در جلسه، اعضا در خصوص آن نظراتی را مطرح کردند. پس از آن نیز سند با ارائه پیشنهاداتی برای اصلاح نهایی به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع شد.

به گفته انتظاری، قرار است برای جلسه آینده شورا، این سند با لحاظ تغییرات مدنظر و اصلاحات جدید برای تصویب نهایی به شورا ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون برخی شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی بحث خدمات منظومه‌های ماهواره‌ای و ارائه اینترنت ماهواره‌ای را در دستور کار قرار داده‌اند، گفت: در آینده نزدیک این فناوری در بسیاری از کشورها فعال شده و تحت پوشش قرار می‌گیرد. از این رو مانند سایر ماهواره‌ها که با اخذ مجوز در داخل کشور ما سرویس ارائه می‌دهند، این شبکه‌ها نیز باید ضوابط و مقررات کشور را برای ارائه خدمات بپذیرند.

انتظاری با بیان اینکه پیشنهاد شد تا برای استفاده از این فناوری در کشور و نحوه ارتباط با شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات، ضوابط و مقررات تعیین شود، اضافه کرد: قرار است وزارت ارتباطات و وزارت امور خارجه در راستای حفظ حقوق و منافع کشور با شرکت‌هایی که اینگونه سرویس‌ها را ارائه می‌کنند تعامل داشته باشند. در همین حال بر تعامل با مجامع بین‌المللی برای تهیه مقررات بین‌المللی استفاده از اینترنت ماهواره‌ای مورد توافق همه کشورها تاکید شد.

وی بر ضرورت حفظ حاکمیت کشور در مواجهه با اینترنت ماهواره‌ای تاکید کرد و گفت: همانطور که روی شبکه‌های ماهواره‌ای زمینی اعمال حاکمیت صورت می‌گیرد و اگر شرکتی بخواهد روی این ماهواره‌ها در ایران پوشش داشته باشند باید برای دریافت فرکانس با رگولاتوری هماهنگی‌های لازم را انجام داده و مجوز بگیرد، اعمال حاکمیت بر خدمات اینترنت ماهواره‌ای نیز مانند سایر خدمات ماهواره‌ای و مخابراتی با مجوز در داخل کشور قابل انجام است و باید روند اخذ مجوز آن طی شود.

وی با بیان اینکه در عین حال در این سند بر توسعه توانمندی داخلی نیز تاکید شده است، خاطرنشان کرد: شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید کارهای جدی‌تری انجام داده و این توان را خودمان نیز داشته باشیم که بتوانیم منظومه ماهواره در مدار داشته باشیم. منظومه‌های ماهواره‌ای در قالب ماهواره‌های کوچک در مدار پایین قرار می‌گیرند و از لحاظ تکنولوژی توان دستیابی به این فناوری در کشور ما نیز وجود دارد.

انتظاری گفت: در صورتی که دولت با اراده و مدیریت قوی‌تری به صورت جدی تر این قضیه را تعقیب کند و فناوری فضایی در مرکز توجه دولت قرار گیرد، دستیابی به منظومه‌های ماهواره‌ای قابل پیش بینی است.
وی ادامه داد: مطابق با آنچه که در شورای عالی فضای مجازی نیز بررسی شد در صورتی که شبکه ملی اطلاعات با نرخ معقول و هزینه‌های پایین تقویت شود عمده ارتباطات مردم از شبکه ملی اطلاعات خواهد بود و تنها در صورت نیاز می‌توان به سمت ارتباطات ماهواره‌ای رفت.
کد مطلب : ۲۷۷۳۶۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين